28 Ιανουαρίου 2017 at 02:36

Ακούστε τη φυσιολογική φωνή του Χίτλερ σε μια μυστική συνομιλία

από

Ακούστε τη φυσιολογική φωνή του Χίτλερ σε μια μυστική συνομιλία

Όλοι έχουμε ακούσει τον Χίτλερ να βγάζει λόγους με την χαρακτηριστικά θυμωμένη σα στριγκλιά φωνή του. Μία μυστική ηχογράφηση συνομιλίας του με τον Carl Gustaf Emil Mannerheim του 1942 μας φανερώνει πώς ακουγόταν ο Ναζί ηγέτης του Γ’ Ράιχ στην καθημερινή του ομιλία.

Ο Thor Damen, τεχνικός ηχογράφησης, άφησε τη μηχανή εγγραφής του να γράφει, μετά την αλλαγή μιας συζήτησης του Mannerheim σε πιο ιδιαίτερο περιεχόμενο (ήταν εκεί για να καταγράψει τον εορτασμό των γενεθλίων του Mannerheim). Κατάφερε έτσι να αποσπάσει 11 λεπτά της συνομιλίας. Ο Χίτλερ απαγόρευε την ηχογράφησή του χωρίς να είναι προετοιμασμένος, γι’ αυτό και  το αρχείο αυτό είναι μοναδικό.

Η παράτυπη ηχογράφηση αποκαλύφτηκε επί τόπου και το υλικό κατασχέθηκε, και να επιστραφεί στην εταιρία του τεχνικού το 1957. Λίγα χρόνια μετά δημοσιεύτηκε στο κοινό.

Η συζήτηση αφορά την εισβολή στη Σοβιετική Ένωση και τις δυσκολίες που συνάντησε ο άξονας. Ο Κόκκινος Στρατός απωθεί τους Γερμανούς και ο Χίτλερ προσπαθεί να κάνει τους συμμάχους του να διασπάσουν την προσοχή των Ρώσων. Το 1942 επισκέφτηκε τη Φινλανδία για να παραστεί στα γενέθλια του Mannerheim.

Η συνάντηση δεν έγινε στα γραφεία του Mannerheim, για να μην φανεί ότι ήταν επίσημη. Αντ’ αυτού, τον μετέφερε με το προσωπικό του τρένο στην πόλη Ιμάτρα. Σε ένα βαγόνι, και μετά από γενέθλιο γεύμα και διαπραγματεύσεις, οι δυο τους συζήτησαν, όπως ακούγεται και στο αρχείο, για την αποτυχία της επιχείρησης Μπαρμπαρόσα, τις ήττες των Ιταλών στη Βόρεια Αφρική, στη Γιουγκοσλαβία και στην Αλβανία, τον εξοπλισμό της Σοβιετικής Ένωσης και για Ρουμάνικες πετρελαιοπηγές.

Σε αυτό το βαγόνι έλαβε χώρα η συνομιλία

 

Πηγή

Επίσης, εδώ μπορείτε να ακούσετε τη σπάνια ομιλία ενός από τους εχθρούς του Χίτλερ, του Αμερικανού Στρατηγού Πάττον (ξεκινάει στο πρώτο λεπτό του βίντεο)

 

(Εμφανιστηκε 946 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Ένα σχόλιο

  1. Pingback: Ακούστ&epsil...

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.