2 Ιουλίου 2014 at 03:33

55 Τρόποι Να Προφέρετε Τη Λέξη Σίκλουφιόρδουρ

από

55 Τρόποι Να Προφέρετε Τη Λέξη Σίκλουφιόρδουρ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σαπαρδάνης

Ο ζωγράφος Λευτέρης Γιακουμάκης μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Ισλανδίας από το 2006, και στην τελευταία επιστροφή του γύρισε με σχέδια και ιστορίες, που συγκέντρωσε σε ένα φιλόδοξο project με το όνομα «55 τρόποι να προφέρετε τη λέξη Σίκλουφιόρδουρ». Το βιβλίο περιλαμβάνει 55 σχέδια που ζωγράφισε κατά την παραμονή του στην μικροσκοπική πόλη Σίκλουφιόρδουρ και συμπληρώνεται με κείμενα που αφηγούνται τις εντυπώσεις του και περιγράφουν τους προβληματισμούς που τα γέννησαν. Στο έργο του υπάρχει έντονο το στοιχείο του κοινωνικού προβληματισμού για τις επιπτώσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής στο άτομο, πλαισιωμένο εδώ στο μαγευτικό Ισλανδικό τοπίο και την Ισλανδική μυθολογική παράδοση.

Μην θέλοντας να απευθυνθεί σε κάποιον εκδοτικό οίκο ή σε κάποιον σπόνσορα, θα χρειαστεί τη βοήθεια του κοινού, για να ολοκληρωθεί η προσπάθειά του. Όσοι μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν στην έκδοση αυτού του βιβλίου μπορούν να το κάνουν απευθυνόμενοι εδώ:

https://www.indiegogo.com/projects/55-ways-to-pronounce-the-word-siglufjordur 55 τρόποι 1Στόχος είναι η συγκέντρωση 3.500 ευρώ, τα μισά εκ των οποίων συγκεντρώθηκαν τις πρώτες 12 μέρες της καμπάνιας. Συνεισφέροντας τα αντίστοιχα ποσά, θα γίνετε δέκτες διάφορων δώρων, από ανοιχτήρια-μαγνητάκια μέχρι αυθεντικά σχέδια του ζωγράφου και φυσικά, το ίδιο το βιβλίο. Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του τελικού ποσού, τα χρήματα θα σας επιστραφούν.

Δείγμα της δουλειάς μπορείτε να δείτε εδώ:

http://issuu.com/lefterisyakoumakis/docs/bookpreview

Ίσως κι εσείς να βρείτε στις σελίδες του κάτι από αυτό που βρήκε ο Γάλλος επισκέπτης που χάθηκε στο μαγευτικό ορεινό τοπίο, κοντά στην κορυφή που πήρε το όνομά του. Στην τελευταία καταχώριση του ημερολογίου του έγραφε «Εδώ βρήκα αυτό που πάντοτε αναζητούσα».

Εδώ θα βρείτε παλαιότερα έργα του Λευτέρη Γιακουμάκη:

http://left-y.com/gallery/period/0/1

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Λευτέρης Γιακουμάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε ζωγραφική στo Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσσαλονίκης. Μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Ισλανδίας.

Ομαδικές Εκθέσεις

 • 2006, ANATHENA, Ίδρυμα ΔEΣΤΕ, Αθήνα.
 • 2007, The Day After Tomorrow -The Next Tortured Genius, Monkdogz gallery, Νέα Υόρκη.
 • 2008, Η κληρονομιά του Βιτρούβιου, Αγγέλων Βήμα, Αθήνα.
 • 2009, 5η Μπιενάλε Φοιτητών Σχολών Καλών Ελλάδας, Εκθεσιακός χώρος του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Σταθμός του Συντάγματος, Αθήνα.
 • 2010, Εικαστικός Διαγωνισμός-Βραβεία 2010 Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, Ιωάννινα.
 • 2010, “Υπό την σκέπην της ρομαντικής ανωνυμίας”, Ash-in-Art, Αθήνα.
 • 2011, “Η Τέχνη μας σχολιάζει την Κρίση τους”, Ash-in-Art, Αθήνα.
 • 2011, Art4more 2011 από την Μ.Κ.Ο. “Έδρα”, The Hub events, Αθήνα
 • 2013, Meet the Artist, γκαλερί Myro, Θεσσαλονίκη.
 • 2013, “Το Βλέμμα του Νάρκισσου” στα πλαίσα του XANIart 2013, Μέγαρο Τριανόν, Χανιά.

Ατομικές Εκθέσεις

 • 2011, “Λάθη σε Καμβά”, Βρυσάκι, χώρος Τέχνης και Δράσης, Αθήνα
(Εμφανιστηκε 563 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Ένα σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.