5 Μαρτίου 2020 at 17:54

Μεταναστευτικό και Αριστερά στην Ελλάδα

από

Μεταναστευτικό και Αριστερά στην Ελλάδα

ΜΕΡΟΣ Α΄ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

του Γιώργου Καραμπελιά

Ο Ερντογάν αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή με «πρωτότυπο» τρόπο το «δόγμα Οζάλ», ότι δεν θα χρειαστεί στρατιωτική εισβολή στην Ελλάδα για να καταλάβουμε τα νησιά, αλλά θα αρκέσει η μετακίνηση μερικών εκατομμυρίων μουσουλμάνων για να αλλάξουν χέρια. Όμως φάνηκε μάλλον να προκαλεί την αφύπνιση των Ελλήνων. Και όλα άρχισαν από την ανυποχώρητη και ηρωική αντίσταση των νησιωτών απέναντι στα ΜΑΤ που έστειλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να επιβάλει την παραμονή των μεταναστών στα νησιά τους ανοίγοντας ασύγγνωστα τον δρόμο για την μεσοπρόθεσμη ισλαμοποίηση τους. Αυτή η αντίσταση αποτέλεσε και την αφετηρία της μεταστροφής της κυβέρνησης μπροστά στην οργανωμένη εισβολή της Τουρκίας με τη χρησιμοποίηση των μεταναστών. Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε –ανάγκα και θεοί πείθονται– όπως είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπροστά στις κινητοποιήσεις για το Mακεδονικό να απαντήσει στην τουρκική επιχείρηση. Και αυτό παρότι όπως έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα το σύστημα Μητσοτάκη Μπακογιάννη είναι στενά συνδεδεμένο με τις ΜΚΟ και επηρεάζεται σκανδαλωδώς από τις επιταγές Σόρος.

Η «πανουργία της ιστορίας» οδήγησε μία κυβέρνηση με ισχυρά εθνομηδενιστικά γονίδια στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την υπεράσπιση των συνόρων. Όπως έχουμε επαναλάβει ad nauseam τον τελευταίο καιρό, εξελέγησαν πιστεύοντας πώς τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν αφορούν spreads και επιτόκια ενώ η Ελλάδα «παίζει τα ρέστα της» για την εθνική της επιβίωση.

Πάντως αν όλοι έχουμε εξοικειωθεί πλέον με την ρητορική των ποικιλώνυμων Λιάκων, αφήνουμε συνήθως στο απυρόβλητο την ιστορική και αστείρευτη μήτρα του εθνομηδενισμού, το ΚΚΕ, το οποίο πρωτοστατεί την τελευταία περίοδο, σε «αντιρατσιστικές» κορώνες και κινητοποιήσεις έχοντας υπερκεράσει τον ίδιο τον Σύριζα.
Πάντως αν όλοι έχουμε εξοικειωθεί πλέον με την ρητορική των ποικιλώνυμων Λιάκων, αφήνουμε συνήθως στο απυρόβλητο την ιστορική και αστείρευτη μήτρα του εθνομηδενισμού, το ΚΚΕ, το οποίο πρωτοστατεί την τελευταία περίοδο, σε «αντιρατσιστικές» κορώνες και κινητοποιήσεις έχοντας υπερκεράσει τον ίδιο τον Σύριζα.

Γύρω από το αίτημα της αποτροπής της –μέσω μεταναστών– τούρκικης εισβολής έχει επιτευχθεί η ύψιστη λαϊκή ενότητα η οποία, και ορθά, έχει οδηγήσει σε δεύτερο πλάνο, έστω πρόσκαιρα τις κυβερνητικές αθλιότητες της προηγούμενης εβδομάδας στα νησιά και έχει κάνει να σιγήσουν οι ανθρωπιστικές κραυγές των φιλελέδων της δεξιάς. Εντούτοις, παρότι ο ελληνικός λαός πιέζει για ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, εμφανίστηκαν και πάλι στο προσκήνιο οι μηδίζοντες της πρόσφατης Ελληνικής ιστορίας τα κόμματα της Αριστεράς, κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής. Μιας Αριστεράς η οποία  από την δεκαετία το 1990 και μετά έχει απεμπολήσει κάθε πατριωτική παρακαταθήκη που τους είχε αφήσει ο Βελουχιώτης και ο Πέτρουλας και έχει μεταβληθεί στον θερμότερο θιασώτες της παγκοσμιοποίησης και της κατεδάφισης των εθνικών ταυτοτήτων.

Ας δούμε λοιπόν μέσα από τις ανακοινώσεις τους πως αντιμετὠπισαν το ζήτημα της μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης.

Ο Σύριζα, και ο συνήθως λαλίστατος Τσίπρας εσίγησαν επί τέσσερις ημέρες και δεν είχαν εκδώσει επίσημη ανακοίνωση, διότι αυτή τη στιγμή προσπαθούν να μαντρώσουν τους Πασόκους και δεν ενδεικνύονταν οι ανοικτά φιλομεταναστευτικές τοποθετήσεις. Όμως δεν άφησαν και «αποπροσανατολισμένα» τα μέλη του στενού πυρήνα. Με ανακοίνωση της  Νεολαίας Σύριζα της 1ης Μαρτίου 2020 (η οποία δεν είχε καν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της αλλά βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην «Αυγή», και την «Εφημερίδα των Συντακτών», εφημερίδες του στενού κομματικού πυρήνα!) τοποθετούνται ανοικτά υπέρ του εποικισμού της χώρας, τον οποία είχε εξάλλου υποστηρίξει μόλις μερικές ημέρες πριν το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Σύριζα, Αντώνης Λιάκος. Διαβάζουμε λοιπόν μεταξύ άλλων:

«Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών! Κανένα κλειστό κέντρο κράτησης!… Η κυβέρνηση ακολουθώντας το δόγμα “αποτροπή” και κλειστές δομές κρίνει πως θα ανακόψει τις προσφυγικές ροές, τη στιγμή που άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα με κίνδυνο τη ζωή τους… Οι πρόσφυγες θα πρέπει να τύχουν της προστασίας που το διεθνές δίκαιο επιβάλλει και η ελληνική κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να μην το εφαρμόζει… Να μπει ένα τέλος στην Ακροδεξιά κατηφόρα. Με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί!»

Η τοποθέτηση του Τσίπρα την Τρίτη 3 Μαρτίου στο Mega, με την οποία και συναινεί στο κλείσιμο των συνόρων, έχει δύο πλευρές. Πρώτον, ήταν απολύτως οπορτουνιστική μετά τέσσερις ημέρες σιωπής, μια και περίμενε πρώτα την τοποθέτηση των ηγετών της ΕΕ. Δεύτερον, με αυτή προδιαγράφει μάλλον την μετακίνηση του επίσημου Σύριζα πέραν της κλασικής Αριστεράς, προς μία θέση ηπιότερου main stream κεντροαριστερού εθνομηδενισμού, στη γραμμή του σημιτικού ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ. Και αυτό γιατί ο Τσίπρας και οι «προεδρικοί» του Σύριζα έχουν συνειδητοποιήσει ότι η παλαιότερη γραμμή δεν είναι ανεκτή από τον ελληνικό λαό στη νέα συγκυρία. Παράλληλα βέβαια δεν εγκαταλείπει την «Αριστερά», έχοντας επιφορτίσει τον Σκουρλέτη, τον Λιάκο, τη Νεολαία Σύριζα, τον Κυρίτση, την Εφημερίδα των Συντακτών, και τα τρολ του διαδικτύου να κρατάνε τα μπόσικα του σκληρού εθνομηδενισμού και  της ανοικτής υποστήριξης του εποικισμού της χώρας, «για να λυθεί το δημογραφικό».

Πάντως αν όλοι έχουμε εξοικειωθεί πλέον με την ρητορική των ποικιλώνυμων Λιάκων, αφήνουμε συνήθως στο απυρόβλητο την ιστορική και αστείρευτη μήτρα του εθνομηδενισμού, το ΚΚΕ, το οποίο πρωτοστατεί την τελευταία περίοδο, σε «αντιρατσιστικές» κορώνες και κινητοποιήσεις έχοντας υπερκεράσει τον ίδιο τον Σύριζα. Καθώς ο Τσίπρας απομακρύνεται σταδιακώς από την «Ἁριστερά» λόγω  ανοίγματος προς την κεντροαριστερά, πιστεύει ότι  μπορεί να αποσπάσει ένα μέρος του «αριστερού» ακροατηρίου από τον Σύριζα ιδιαίτερα στη νεολαία. Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Ριζοσπάστη στις 2 Μαρτίου: «Κλιμακώνει την καταστολή η κυβέρνηση απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες» ενώ η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ  της 1ης Μαρτίου αναφέρει: «Όσο η κυβέρνηση δεν αμφισβητεί την πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που ξεριζώνουν λαούς, που μεθοδεύουν τον εγκλωβισμό των προσφύγων σε νησιά και σύνορα(!)… τόσο το πρόβλημα θα οξύνεται.» Βέβαια πρόσφατα (στις 24 Νοεμβρίου 2019) η ΚΝΕ Δυτικής Αττικής πρόβαλε ντοκιμαντέρ με τον εύγλωττο τίτλο «1989-2019, 30 χρόνια από την ‘πτώση’ του αντιφασιστικού-προστατευτικού τείχους του Βερολίνου». Στα ελληνικά σύνορα αποκλειστικά δεν θέλουν τείχη οι «διεθνιστές». (Πηγή: https://www.iefimerida.gr/politiki/kke-kanei-ekdilosi-gia-teihos-toy-berolinoy)

Βέβαια πρόσφατα (στις 24 Νοεμβρίου 2019) η ΚΝΕ Δυτικής Αττικής πρόβαλε ντοκιμαντέρ με τον εύγλωττο τίτλο «1989-2019, 30 χρόνια από την ‘πτώση’ του αντιφασιστικού-προστατευτικού τείχους του Βερολίνου». Στα ελληνικά σύνορα αποκλειστικά δεν θέλουν τείχη οι «διεθνιστές».
Βέβαια πρόσφατα (στις 24 Νοεμβρίου 2019) η ΚΝΕ Δυτικής Αττικής πρόβαλε ντοκιμαντέρ με τον εύγλωττο τίτλο «1989-2019, 30 χρόνια από την ‘πτώση’ του αντιφασιστικού-προστατευτικού τείχους του Βερολίνου». Στα ελληνικά σύνορα αποκλειστικά δεν θέλουν τείχη οι «διεθνιστές».

Το «ΜΕΡΑ25» όπως ήταν αναμενόμενο πρωτοστατεί σε εθνομηδενισμό και ανησυχεί μήπως δυσαρεστήσουμε «τους κύκλους των προοδευτικών δυνάμεων ανά τον κόσμο» δηλαδή τον  κύριο Σόρος,.. Διαβάζουμε την 1ης Μαρτίου στην ιστοσελίδα του κόμματος: «Ο Διακομματικός Μνημονιακός Εθνικισμός ενισχύει το πρόβλημα: ριζοσπαστικός διεθνισμός η μόνη λύση: … μια αναμενόμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών ήταν αρκετά ώστε να κορυφωθεί η ξενοφοβία… Το ΜέΡΑ25 δεν θα επιτρέψει… την καλλιέργεια της ξενοφοβίας που, θα στερήσει ό,τι ερείσματα έχουν απομείνει.. στους κύκλους των προοδευτικών δυνάμεων ανά τον κόσμο…Το ΜέΡΑ25 δεν θα επιτρέψει στον Διακομματικό Μνημονιακό Εθνικισμό να παρουσιάσει τους κατατρεγμένους στον Έβρο ως στρατό εισβολής…»

Αν αυτές είναι οι τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Αριστεράς οι εξωκοινοβουλευτικές της παραφυάδες δεν είναι δυνατόν παρά να υπερθεμετατίζουν σε «αντιεθνικισμό» για να υπογραμμίζουν τη «συνεπέστερη» ρητορεία τους. Διαβάζουμε έτσι σε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Να απαιτήσουμε: ανοικτά σύνορα,  άμεσος απεγκλωβισμός / ελεύθερη μετακίνηση προς την ηπειρωτική Ελλάδα και όχι εγκλωβισμός στα νησιά, Καμιά φυλακή, κανένα στρατόπεδο-γκέτο, ούτε στα νησιά, ούτε πουθενά!   – Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες» ( https://antarsya.gr/node/5583). «Για όσους πρόσφυγες / μετανάστες θελήσουν να μείνουν στον τόπο μας, να δοθούν πλήρη δικαιώματα στην εργασία, την περίθαλψη, την εκπαίδευση, την κοινωνική πρόνοια. Να εγκατασταθούν στον αστικό ιστό», αναφέρει σχετική προκήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγίας Παρασκευής – Χολαργού – Παπάγου

Οι «αντιεξουσιαστές», που έχουν ως κύριο εχθρό τους, τους Έλληνες «νοικοκυραίους» και όχι βέβαια τους Τούρκους στρατοκράτες πλειοδοτούν: Διαβάζουμε σε ανακοίνωση της «Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας» ήδη από τις 22 Φεβρουαρίου «-Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-hot spot. -Ανοιχτά σύνορα, ελευθερία κίνησης και χαρτιά για τους πρόσφυγες/μετανάστες/στριες…. Σίτιση, περίθαλψη και στέγαση μέσα στον αστικό ιστό για όλους τους ανθρώπους». Οι δε εγκατεστημένοι και παχυλά αμειβόμενοι από τις ΜΚΟ, τον Σόρος,  και την Ύπατη Αρμοστεία του  ΟΗΕ στα νησιά, που παριστάνουν τους «αλληλέγγυους», με το αζημίωτο, έχουν το θράσος να εγκαλούν τους Έλληνες επειδή αντιστέκονται. Διαβάζουμε στο Indymedia σε ανακοίνωση «Για τα γεγονότα της Λέσβου 1.3.20»: «Τις τελευταίες ώρες, ενώ χιλιάδες μετανάστ(ρι)ες είναι εγκλωβισμένοι/ες στη γκρίζα ζώνη των συνόρων στον Έβρο, δεχόμενοι/ες βίαιη καταστολή από ΜΑΤ και στρατό, στο νησί της Λέσβου το ρόλο της βίαιης “φύλαξης” των συνόρων έχουν αναλάβει οι κάτοικοι του νησιού…!». Και καταλήγουν αγωνιστικά: «Ζούμε μαζί, δουλεύουμε μαζί…, Λέσβος, 1/3/2020». Όπως ειλικρινώς τονίζουν «δουλεύουν μαζί». Μόνο  που δεν μένουν μαζί γιατί οι ίδιοι είναι εγκατεστημένοι με όλες τους τις ανέσεις σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία ενώ οι «σύντροφοί» τους εγκαταβιούν στο κολαστήρι της Μόριας, όπου θέλουν να τους κρατάνε για να εξασφαλίζουν τον παχυλό μισθό τους.

Στην ίδια ιστοσελίδα διαβάζουμε τη θρασύτατη ανακοίνωσή αντιεξουσιαστών  για την Ορεστιάδα την 1 Μαρτίου 2020, τη στιγμή που εξελίσσονταν οι μεθοδευμένες από τους Τούρκους επιθέσεις στα σύνορά μας: «Ενημέρωση για τον σημερινό τραμπουκισμό σε αλληλέγγυους/ες στην Ορεστιάδα 01/03/2020:  Πριν λίγο πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας με πανό και κείμενα με αφορμή την κατάσταση στις Καστανιές… Μέσα σε λίγη ώρα δεκάδες φασίστες όλων των ηλικιών μαζί με ”αγανακτισμένους” νοικοκυραίους… ξεκίνησαν να βρίζουν χυδαία και να τραμπουκίζουν, ενώ προσπάθησαν να κατεβάσουν αρκετές φορές το πανό, το οποίο και τελικά κατάφεραν να πάρουν και να το σκίσουν. Ύψωσαν την σημαία του κράτους που τόσο αγαπάνε, τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και… απομακρυνθήκαμε μαζικά από την πλατεία ακούγοντας γιουχαρίσματα τόσο από τους ίδιους όσο και από τους θαμώνες των καφετεριών. Μαυροκόκκινη Συσπείρωση για την Κοινωνική Χειραφέτηση ‘Nessun Potere’».

Οι «νοικοκυραίοι» της Ορεστιάδας τους εξεδίωξαν χωρίς να προβούν σε καμιά βιαιοπραγία, όπως αυτές που έχουν συνηθίσει οι ίδιοι ενάντια σε ανυπεράσπιστους πολίτες, παρά την προβοκατόρικη συμπεριφορά τους, και εν συνεχεία «ύψωσαν την σημαία του κράτους που τόσο αγαπάνε» την οποία οι ίδιοι μισούν θανάσιμα και… υπερτάτη ύβρις «τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο» ενώ οι διεθνιστές απομακρύνθηκαν «μαζικά» χιουχαϊζόμενοι! Πάντως, όλες οι ανακοινώσεις και αφίσσες τους είναι γραμμένες και στα τουρκικά, παρότι στην Ορεστιάδα δεν υπάρχουν Τούρκοι.

Νομίζω πως δεν χρειάζονται περαιτέρω σχόλια. Και βέβαια δεν μιλάμε καθόλου  για τον «αριστερό» οχετό του διαδικτύου, του Facebook και για την Εφημερίδα των Συντακτών. Ελάχιστες ανακοινώσεις μικρότερων αριστερών ομάδων, όπως της ΚΟΕ, που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και εκδίδει τον Δρόμο της Αριστεράς, ή της Αναρχικής Ομάδας Πυργίται, συντάσσονται με τον ελληνικό λαό και το δικαίωμά του στην αντίσταση απέναντι στην τουρκική επιχείρησή «εισβολής» δια των μεταναστών.

Πηγή: http://ardin-rixi.gr/archives/215785?fbclid=IwAR3QJiSWtBxqNr-Di6PrGV2NafarxLqX0eGew8wSc41fNm3XLOgzCXpYTJE

(Εμφανιστηκε 488 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.