10 Ιανουαρίου 2014 at 17:23

Κων/νος Δασκαλάκης: «όνειρο μου είναι η πρόοδος της ανθρώπινης γνώσης»

από

Κων/νος Δασκαλάκης: «Όνειρο μου είναι η πρόοδος της ανθρώπινης γνώσης»

Ο Κωνσταντίνος Δακαλάκης είναι Έλληνας, Κρητικός και καθηγητής πληροφορικής στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ
Ο Κωνσταντίνος Δακαλάκης είναι Έλληνας, Κρητικός και καθηγητής πληροφορικής στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ

 

Ο Κωνσταντίνος Δακαλάκης είναι Έλληνας, Κρητικός και καθηγητής πληροφορικής στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ειρήνη Νικολοπούλου, διαβάζουμε:

– Τι ονειρεύεστε κύριε Δασκαλάκη; Πως βλέπετε τον εαυτό σας σε μερικά χρόνια; Αγαπάτε την οικογένεια; Πως θα μυούσατε ένα παιδί στο ίντερνετ;

Αισθάνομαι υπηρέτης της επιστήμης και όνειρο μου είναι η πρόοδος της ανθρώπινης γνώσης. Δεν με συγκινούν τα υλικά όνειρα. Θέλω να κάνω οικογένεια. Μέχρι τότε το Ίντερνετ θα είναι συνυφασμένο με τη ζωή μας σε τέτοιο βαθμό που δεν θα χρειάζονται τα παιδιά μύηση σε αυτό. Τα ρούχα μας θα είναι στο Ίντερνετ, η κούπα του καφέ μας θα είναι στο Ίντερνετ, το αυτοκίνητο μας θα είναι στο Ίντερνετ (αν δεν είναι ήδη).

– Όταν δεν διαβάζετε μαθηματικά, δεν είστε στο κομπιούτερ σας με τι ασχολείσθε; Τι ξεκουράζει ένα τόσο σύνθετο, πολύπλοκο μυαλό σαν το δικό σας;

Η ιδανική μου ξεκούραση είναι χαλάρωση στο φως του ήλιου με ένα λογοτεχνικό βιβλίο στο χέρι ή ένα αγαπημένο τραγούδι στο αυτί, μια θεατρική παράσταση ένα σαββατόβραδο, μια ταινία, ένας περίπατος στη θάλασσα το ηλιοβασίλεμα.

[…]

Ολόκληρη η συνέντευξη υπάρχει εδώ: http://eirinika.gr/gr/blog/interview/daskalakhs.asp

(Εμφανιστηκε 1,047 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.