15 Ιανουαρίου 2020 at 19:23

Οι γυμνοσάλιαγκες

από

Οι γυμνοσάλιαγκες

Γράφει ο Γιώργος Παπαδόπουλος-Τετράδης

Μυξοκλαίνε οι Έλληνες πολιτικοί, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αντί να είναι εξοργισμένοι,που η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

Αν δεν είσαι εξοργισμένος σημαίνει ότι δεν είσαι ισχυρός. Και ότι δεν τρέχει και τίποτε αν δεν σε υπολογίζουν. Αυτό ισχύει και στην ιδιωτική ζωή και στην πολιτική. Είσαι καρπαζοεισπράκτορας. Και κανείς δεν παίρνει τον καρπαζοεισπράκτορα στα σοβαρά.

Για να καταλάβετε τη στάση της Ελλάδας, η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε σήμερα «λάθος» το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε η χώρα στο Βερολίνο. Η απάντησή μου σ’ αυτήν, ήταν η ακόλουθη:

«Πώς να δοθούν εξηγήσεις σε ένα κράτος που δεν διεκδικεί τα δικαιώματά του; Έγινε διάβημα στον Γερμανό πρεσβευτή; Γιατί, η περιφρόνηση προς την Ελλάδα σημαίνει ενθάρρυνση Τουρκίας- Λιβύης να απειλούν παράνομα τα ελληνικά θαλάσσια οικονομικά σύνορα. Αυτό εκφράστηκε έντονα; Όχι.»

Μυξοκλαίνε οι Έλληνες πολιτικοί, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αντί να είναι εξοργισμένοι,που η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.
Μυξοκλαίνε οι Έλληνες πολιτικοί, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αντί να είναι εξοργισμένοι,που η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η Ελλάδα δεν έχει το απαιτούμενο πολιτικό προσωπικό για να τη διοικεί και να την υπερασπίζεται. Εδώ και πολλά χρόνια. Η παραπάνω απάντησή μου- θέση το δείχνει ξεκάθαρα. Η γερμανική περιφρόνηση στην Ελλάδα δεν οφείλεται στη γερμανική τουρκολαγνεία, επειδή στη Γερμανία ζουν 5 εκ. Τούρκοι, ούτε στα γερμανικά οικονομικά συμφέροντα στην Τουρκία. Οφείλεται στο ότι η Ελλάδα έχει μια μίζερη, κακομοιριασμένη, φοβική και βλακώδη από άποψη προοπτικής στρατηγικής εξωτερική πολιτική. Κλαψουρίζει αντί να απαιτεί. Αμύνεται αντί να αντεπιτίθεται. Δεν υπερασπίζεται τις υποχρεώσεις της έναντι των Ελλήνων εκτός Ελλάδας, όπως έχει υποχρέωση από τις Συνθήκες της, στην Τουρκία, την Αλβανία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ίμβρο, την Τένεδο, τα Σκόπια, τη Βουλγαρία.

Η ελληνική μίζερη εξωτερική πολιτική δεν έχει πάρει χαμπάρι ακόμα, μετά από 100 χρόνια αυτό που είναι δόγμα παγκοσμίως και που το έχουν εκφράσει οι Γάλλοι με τον πιο απλό τρόπο. «Τα σύνορα της Γαλλίας είναι στο Βερολίνο».

Και δεν το έχει πάρει χαμπάρι γιατί η αληθινή εξωτερική πολιτική απαιτεί πολύ κόπο, μεγάλες γνώσεις, ικανότητα, τεράστιο όγκο εργασίας και οργάνωσης και θυσία του εγώ στην πατρίδα. Πράγματα όλα άγνωστα στο κομματικό ελληνικό προσωπικό, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Το οποίο έχει μετατρέψει εδώ και χρόνια το υπουργείο Εξωτερικών σε ατομικό φέουδο προσωπικών μωροφιλοδοξιών, ρουσφετιών, εμπαθειών και προσωπικών πολιτικών.

Η Γερμανία δεν έχει καλέσει την Ελλάδα στο Βερολίνο για τη Λιβύη γιατί το έχει απαιτήσει η Τουρκία. Και γιατί δεν θέλει να τινάξει στον αέρα τη συνδιάσκεψη με μια ενδεχόμενη θεατρική αποχώρηση της Τουρκίας. Δεν θα εξετάσω το βλακώδες του γερμανικού σκεπτικού. Γιατί, η μόνη ελπίδα της Τουρκίας να διατηρηθεί και να διασωθεί στη Λιβύη από την επικείμενη κατάρρευση της Τρίπολης, είναι η νομιμοποίησή της στο Βερολίνο.

Αυτές και οι άλλες σχετικές αναλύσεις μοιάζουν άγνωστες στην ελληνική πολιτική ελίτ, κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Και άγνωστη είναι η έννοια της σοβαρότητας με την οποία βλέπουν και νοιώθουν την πατρίδα των άλλων Ελλήνων. Του λαού.

Γιατί αν ένιωθαν την πατρίδα θα είχαν εξοργιστεί με τη γερμανική προσβολή Επειδή η συνδιάσκεψη νομιμοποιεί τα συμφέροντα της Τουρκίας και της παραπαίουσας κυβέρνησης ανδρεικείλων της Τρίπολης ενάντια στα ελληνικά θαλάσσια οικονομικά σύνορα.

Η Τουρκία, που παίρνει στα σοβαρά τον εαυτό της, θεωρεί casus belli το νόμιμο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια. Και η Ελλάδα χεσμένη από το φόβο της αποδέχεται την τουρκική πρόκληση! Και δεν θεωρεί casus belli την τουρκική και τη λιβυκή απειλή επί των θαλασσίων συνόρων της! Ούτε καν όταν αυτή ενθαρρύνεται από ξένες κυβερνήσεις!

Αυτοί μας κυβερνάνε. Κι αφού τους αποδεχόμαστε, αυτή είναι η μοίρα μας. Να μας φτύνουν και να σερνόμαστε σαν τους γυμνοσάλιαγκες.

Πηγή: https://www.facebook.com/Tetradis

(Εμφανιστηκε 497 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.