19 Μαΐου 2019 at 15:51

Ο Ποντιακός ελληνισμός πρωτοπόρος – Όχι στη Γενοκτονία της Μνήμης

από

Ο Ποντιακός ελληνισμός πρωτοπόρος – Όχι στη Γενοκτονία της Μνήμης

Σε μια περίοδο βαθύτατης κρίσης του ελληνισμού, για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως αυτόνομο έθνος, για να συνεχίσουμε να έχουμε μέλλον, χρειάζεται να έχουμε συνείδηση και γνώση της ιστορίας μας.
Διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση του 21, και εκατό χρόνια μετά το 1919 και τη γενοκτονία του ελληνισμού του Πόντου, η ανεξαρτησία μας κινδυνεύει άμεσα. Και όχι μόνο εξ αιτίας της απειλητικής επανεμφάνισης του νέο-οθωμανισμού, και της υποταγής μας στην δυτική αποικιοκρατία, αλλά και από τη στάση μεγάλου μέρους των ελίτ της εξουσίας που υποστηρίζουν πως θα πρέπει η ιστορική μας μνήμη να λοβοτομηθεί και να πάψουμε να αντιστεκόμαστε.
Σήμερα, η Τουρκία επιχειρεί να αναιρέσει τις κατακτήσεις του 1821 και του 1912-1920. Από την Κύπρο έως την Θράκη και το Αιγαίο, ο ελληνισμός απειλείται στις τελευταίες του εστίες. Την ίδια στιγμή, η Δύση μας έχει εξαντλήσει οικονομικά και πνευματικά και επιχειρεί να μας μεταβάλει σε ένα απλό σύνορο με την Οθωμανική Ανατολή. Έτσι έγινε και παλιότερα: Προηγήθηκαν οι Φράγκοι το 1204 και ακολούθησαν οι Τούρκοι το 1453.

Διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση του 21, και εκατό χρόνια μετά το 1919 και τη γενοκτονία του ελληνισμού του Πόντου, η ανεξαρτησία μας κινδυνεύει άμεσα.
Διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση του 21, και εκατό χρόνια μετά το 1919 και τη γενοκτονία του ελληνισμού του Πόντου, η ανεξαρτησία μας κινδυνεύει άμεσα.

Απέναντι σε αυτές τις απειλές, επιχειρείται μια σταδιακή αλλά καθολική αναθεώρηση της νεοελληνικής ιστορίας, μια γενοκτονία της μνήμης, η οποία συνεχίζεται και σήμερα, με αποκορύφωμα την απόρριψη της γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. οι απόψεις του Ν. Φίλη) και τις προσπάθειες κυριολεκτικής εξαφάνισης της ιστορίας μας από τα σχολικά βιβλία. Επιδίωξή τους είναι η απόρριψη της ιστορικής συνέχειας και του αγωνιστικού ήθους του ελληνικού έθνους.
Αναζητώντας λύση στα αποπνικτικά αδιέξοδα, στα οποία έχουμε περιπέσει, είμαστε υποχρεωμένοι, ως έθνος, να ξανασκύψουμε στην ιστορία μας.
Συρρικνωνόμαστε δημογραφικά και γεωγραφικά· πιεζόμαστε από τις μεγάλες μεταναστευτικές μετακινήσεις· είμαστε κατεστραμμένοι οικονομικά, καταπτοημένοι και απογοητευμένοι. Δεν διαθέτουμε πλέον τίποτε άλλο για να ξανασηκωθούμε, παρά την μεγάλη μας ιστορική διαδρομή.
Ο Ποντιακός ελληνισμός αποτελεί ένα προνομιακό τμήμα του ελληνισμού από όλες τις απόψεις. Πρώτον, διότι υπέστησαν μια πρωτοφανή γενοκτονία και διώξεις χωρίς προηγούμενο. Σφαγιάστηκαν και κυνηγήθηκαν από τους Τούρκους από την εποχή των Βαλκανικών πολέμων μέχρι τον οριστικό εξανδραποδισμό τους το 1919-1922.
Δεύτερον, διότι υπέστησαν αναρίθμητες διώξεις και εκτοπίσεις στο εσωτερικό της Σοβιετικής Ένωσης, και τρίτον διότι βίωσαν την προσφυγιά και αναρίθμητες ταλαιπωρίες στην ίδια τους την πατρίδα, αντιμετωπίζοντας ακόμα και έναν εκτεταμένο αντιποντιακό ρατσισμό. Και όμως, αντιστάθηκαν αποφασιστικά και ένοπλα στις τουρκικές διώξεις… από το 1453 μέχρι το 1922, ενώ πρωτοστάτησαν και στους αγώνες εναντίον της Βουλγαρικής κατοχής στη διάρκεια του Β’ΠΠ.
Για όλους αυτούς τους λόγους διατηρούν μια ισχυρή ταυτότητα, που τους μεταβάλει σε αιχμή του δόρατος ενάντια σε κάθε προσπάθεια λοβοτόμησης της ιστορικής μας συνείδησης και της εκ νέου επιστροφής της νεοθωμανικής Τουρκίας.
Γι’ αυτό και παραμένει ζωντανή, τόσο η πολιτιστική τους ταυτότητα (τραγούδια, χοροί) όσο και η συλλογική τους συνείδηση. Γι’ αυτό και αποτελούν προνομιακό στόχο των κάθε είδους εθνομηδενιστών. Γι’ αυτό και πρέπει και μπορούν να αποτελέσουν την πρωτοπορία του αγώνα για την επαναεθνικοποίηση της πολιτικής και πνευματικής μας ζωής.

Οι Πόντιοι δεν αποτελούν απλώς ένα κομμάτι του ελληνικού έθνους, αλλά θυμίζουν σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες «ποιοι είναι, τι τους πρέπει».

Ο Δημοτικός συνδυασμός «Αθήνα για την Ελλάδα» συμπαραστέκεται στον ποντιακό ελληνισμό και:

  • Στηρίζει τους αγώνες των Ποντιακών Σωματείων στην Ελλάδα και την Υφήλιο για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας.
  • Θα προτείνει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Αθήνας την δημιουργία μνημείου της Ποντιακής Γενοκτονίας, ως φόρο τιμής και μνήμης στους αδικοχαμένους νεκρούς μας.

Προκήρυξη του δημοτικού συνδυασμού «Αθήνα για την Ελλάδα» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Καραμπελιά για την 19η Μαΐου.

(Εμφανιστηκε 273 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.