12 Μαρτίου 2014 at 18:39

AERIALYOGA

από

AERIALYOGA

Γράφει η Κατερίνα Γεωργοπούλου*

Συνδυάζοντας τις πιο ευχάριστες και ευεργετικές επιστήμες του σώματος η εναέρια γιόγκα πρόκειται να αμφισβητήσει τις σωματικές σας δυνατότητες, θέτοντας νέα όρια στη φυσική σας κατάσταση.

Όταν οι κλασικές στάσεις της γιόγκα γίνονται στο αέρα τότε το μάθημα παίρνει άλλη διάσταση. Με soundtrack ευχάριστες μουσικές η aerialyoga γίνεται καθημερινή συνήθεια καθώς συνδυάζει περίτεχνα τις ασάνες με εναέριες τέχνες, μπαλέτο, χορό, αλλά και παιχνιδιάρικα ακροβατικά. Στην αρχή θα σας ξαφνιάσει, καθώς αποτελεί μια ιδιαίτερα απαιτητική γυμναστική, αρκετά δύσκολη ακόμη και για τους πιο fit μαθητές. Προσφέρει δύναμη και ευλυγισία, βασίζεται κατά πολύ στην εξάσκηση των χεριών, των κοιλιακών μυών και γενικότερα ολόκληρου του κορμού, αποσυμπιέζει τη σπονδυλική στήλη και τη λεκάνη, ενώ βελτιώνει κατά πολύ την ισορροπία. Με την πάροδο του χρόνου, το σώμα μας υποφέρει από τις συνεχείς επιπτώσεις και τη συμπίεση της βαρύτητας. Στη εναέρια γιόγκα έχετε την ευκαιρία να δείτε τον κόσμο ανάποδα, να αναθεωρήσετε την προσωπική σας αίσθηση για το χώρο και τις διαστάσεις του, επιτρέποντας στη σπονδυλική σας στήλη να μακρύνει με τον πιο διασκεδαστικό και ωφέλιμο ίσως τρόπο. Εκτός από την αποσυμπίεση της στήλης σας, και την αδιαμφισβήτητη μυϊκή ενδυνάμωση, η aerialyoga επιφέρει μεγαλύτερη επίγνωση στο σώμα μας, ενώ ούσα μια πραγματική εμπειρία για τον ανθρώπινο οργανισμό, βελτιώνει άμεσα τη βιολογική λειτουργία, την καρδιαγγειακή υγεία, αυξάνει την κινητικότητα των αρθρώσεων, συμβάλλοντας στην άμεση ανάκτηση της φυσικής κατάστασης.

Συνδυάζοντας τις πιο ευχάριστες και ευεργετικές επιστήμες του σώματος η εναέρια γιόγκα πρόκειται να αμφισβητήσει τις σωματικές σας δυνατότητες, θέτοντας νέα όρια στη φυσική σας κατάσταση.
Συνδυάζοντας τις πιο ευχάριστες και ευεργετικές επιστήμες του σώματος η εναέρια γιόγκα πρόκειται να αμφισβητήσει τις σωματικές σας δυνατότητες, θέτοντας νέα όρια στη φυσική σας κατάσταση.

Επιπλέον, μπορεί να αντικαταστήσει σημαντικά αγχολυτικά, λόγω της υψηλής διασκέδασης και της ευχάριστης αίσθησης που ούτως ή άλλως η γυμναστική προσδίδει. Ως αποτέλεσμα, η εναέρια γιόγκα τείνει να μετατραπεί σε εθισμό, αφού μετά από μια ώρα αιώρησης εμπρός και πίσω, πάνω και κάτω είναι αδύνατο να μην ανακαλύψετε το παιδί που κρύβεται μέσα σας, εγκαταλείποντας την αίθουσα με ένα τεράστιο χαμόγελο. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί πως στα πρώτα μαθήματα η επαφή με την αιώρα δεν αφήνει και την καλύτερη αίσθηση σε όλα τα σώματα. Συνήθως, όσο μεγαλύτερη η συσσώρευση λίπους τόσο πιο έντονη η ενόχληση. Βέβαια, υπάρχουν τρόποι και εναλλακτικές -με τη χρήση props- που απαλύνουν τον πόνο του δέρματος, ο οποίος με την εξάσκηση εξαφανίζεται εντελώς.

 Όσο για το φόβο που πολλοί από εμάς ίσως αισθανθούν στην αρχή, αρκούν δυο-τρεις παιχνιδιάρικες ασκήσεις και η καθοδήγηση ενός έμπειρου δασκάλου και θα καταφέρετε να αντιστρέψετε τους νόμους της φύσης εκμεταλλευόμενοι το ίδιο σας το βάρος. Η απουσία της βαρύτητας αιφνιδιάζει ευεργετικά τον κάθε μαθητή ακόμη περισσότερο όσους πάσχουν από ισχιαλγία αλλά και όσους παραμένουν -λόγω δουλειάς κυρίως- καθιστοί για αρκετές ώρες. Αποφορτίζονται όλοι οι σπόνδυλοι, ενώ αυχενική, θωρακική, αλλά και ισχιακή μοίρα διατείνονται πλήρως. Το σώμα αλλάζει όψη, η στάση τείνει να γίνει ιδανικά ευθεία, ενώ όσοι πάσχουν από μυοσκελετικούς πόνους ανακουφίζονται αισθητά.

Αν λοιπόν τα υπόλοιπα είδη γιόγκα φαντάζουν αρκετά πνευματικά -ή πιο απλά είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό- η aerial αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική που θα μεταμορφώσει άμεσα διάθεση αλλά και σιλουέτα.

*H Κατερίνα Γεωργοπούλου είναι πιστοποιημένη δασκάλα του Nysy Studios και διδάσκει Aerial, Hatha και Bhakti Flow Υoga, σε έγκυες (Prenatal Yoga) αλλά και σε παιδιά (Rainbow Kids Yoga).

(Εμφανιστηκε 900 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.