24 Ιανουαρίου 2020 at 01:19

Δάσκαλε που δίδασκες

από

Δάσκαλε που δίδασκες

Γράφει ο Γιώργος Παπαδόπουλος-Τετράδης

Χτες, για δεύτερη φορά τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων πορεύτηκαν στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενα που η κυβέρνηση εξισώνει με νόμο τα πτυχία των ξένων κολλεγίων με εκείνα των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ όταν γίνονται προσλήψεις στο δημόσιο. Πρόκειται για μια ακόμα δημοσιοϋπαλληλική συνδικαλιστική απάτη, για να εξυπηρετηθεί το συντεχνιακό οπισθοδρομικό σύστημα, που τρώει τα σπλάχνα της χώρας εδώ και 5 δεκαετίες. Ταϊσμένο από ανεύθυνες κυβερνήσεις.

Χτες, για δεύτερη φορά τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων πορεύτηκαν στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενα που η κυβέρνηση εξισώνει με νόμο τα πτυχία των ξένων κολλεγίων με εκείνα των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ όταν γίνονται προσλήψεις στο δημόσιο.
Χτες, για δεύτερη φορά τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων πορεύτηκαν στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενα που η κυβέρνηση εξισώνει με νόμο τα πτυχία των ξένων κολλεγίων με εκείνα των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ όταν γίνονται προσλήψεις στο δημόσιο.

Και είναι απάτη για τον απλούστατο λόγο ότι για 4 χρόνια η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγνώριζε κανονικά την επαγγελματική ισοδυναμία των αποφοίτων των λεγόμενων κολλεγίων, επειδή αυτό επέβαλλε το Ενωσιακό Δίκαιο! Αλλά, τα κομματοκίνητα καθηγητικά συνδικάτα δεν έβγαζαν τσιμουδιά.

Όπως δεν έβγαλαν τσιμουδιά και όταν εν μια νυκτί οι καθηγητές των ΤΕΙ έγιναν ομότιμοι με των ΑΕΙ και επιπροσθέτως προήχθησαν σε καθηγητές ΑΕΙ για να δημιουργηθούν τα περίφημα ΑΕΙ Δυτικής Αττικής από τα ομώνυμα ΤΕΙ! Μια καρικατούρα εκπαίδευσης για να ψηφοθηρήσει το κόμμα και το κράτος επί των καθηγητών αντί να το πάρουν οι καθηγητές με τις πέτρες. Κόμμα και κράτος! Τέτοια συνειδησιακή και επαγγελματική κατάντια. Ο εαυτούλης.

Επί 4 χρόνια λοιπόν, με την προηγούμενη κυβέρνηση, οι προκηρύξεις ΑΣΕΠ αναγνώριζαν την επαγγελματική ισοδυναμία των κολλεγίων! Ανενόχλητα! Ενδεικτικά προσλήψεις με επαγγελματική ισοδυναμία των κολλεγίων:

Προσωπικό στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών το 2018.

Προσωπικό στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα το 2018.

Προσωπικό στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης το 2018.

Πρόσκληση για γιατρό στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης το 2017.

Πρόσκληση για γιατρό στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το 2018.

Πρόσκληση για 186 θέσεις τακτικού προσωπικού στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το 2018.

Πρόσκληση για προσωπικό στα δικαστήρια στο υπουργείο Δικαιοσύνης το 2017.

Επιπλέον, κι εδώ είναι το αποκαλυπτήριο της συνδικαλιστικής απάτης των εκπαιδευτικών, είχαν προκηρυχθεί θέσεις μέσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ με την επαγγελματική ισοδυναμία των κολλεγίων να αναγνωρίζεται κανονικά:

Γενικής Εκπαίδευσης το 2018. επί υπουργίας Γαβρόγλου, για εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής το 2017 επί υπουργίας Γαβρόγλου, για εκπαιδευτικούς Γενικής Εκπαίδευσης το 2016 επί υπουργίας Φίλη!

Λίγους μήνες πριν τις εκλογές του 2019, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κηρύξει τάχα πόλεμο στα κολλέγια και ψήφισε διάταξη που αποκλείει τους αποφοίτους τους από συμμετοχή σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικών. Για να ικανοποιήσει ψηφοθηρικά το αντίστοιχο αίτημα των συνδικαλιστών, που σώπαιναν… υπομονετικά! Γνωρίζοντας κυβέρνηση και συνδικάτα, ότι μια τέτοια απόφαση ήταν ενάντια στις κοινοτικές οδηγίες και ότι η Ελλάδα θα οδηγούνταν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο! Στα παλιά τους τα παπούτσια.

Αυτό που έκανε η τωρινή κυβέρνηση και ξεσηκώνονται τάχα αγανακτισμένοι οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές, είναι ότι επανέφερε με το άρθρο 50 του ν/σχ που ψήφισε, ό,τι ίσχυε και επί ΣΥΡΙΖΑ! Και μάλιστα όχι αυτοβούλως! Αφού πήρε επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την κατηγορία ότι παραβιάζει τον Κοινοτικό Νόμο και παρανόμως δεν επιτρέπει τη συμμετοχή πτυχιούχων σε διαγωνισμούς, αφού εφάρμοζε τον νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης! Απειλώντας να συρθεί η χώρα στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τη διεφθαρμένη διαπλοκή κράτους- κόμματος- συνδικάτων. Ως συνήθως.

Η κυβέρνηση έχει δεκάδες τρωτά για να την αντιπαλέψει κανείς. Πανεύκολα. Η Παιδεία πάσχει αθεράπευτα. Από τα θεμέλιά της. Και δεν φαίνεται φως για όσο το κράτος δεν πετάει ΧΤΕΣ τους γονείς από τα σχολεία, για όσο εξακολουθεί να εντέλλεται στα σχολεία να μη ΖΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, για όσο οι καθηγητές θα είναι άβουλα όμηροι της σκοταδιστικής τους Ομοσπονδίας, που τους θέλει εδώ και χρόνια άβουλα θύματα της ευκολίας, της αναξιοκρατίας, της μετριοκρατίας, της βίας μαθητών και γονιών, και της μαθησιακής τους ανέλιξης με ρυθμούς χελώνας. Τελικά, όργανα ημιμάθειας. Είναι πάρα πολλοί οι εκπαιδευτικοί που δεν αξίζουν τέτοιας μεταχείρισης. Και δεν φαίνεται στο εγγύς μέλλον άσπρη μέρα γι αυτούς. Ας ξεσηκωθούν.

Μα, ούτε και για όσους δασκάλους υποδέχονται αυτά τα αποτελέσματα στα Πανεπιστήμια φαίνεται άσπρη μέρα. Από όπου λείπουν ακόμα κονδύλια ακόμα και για χαρτιά τουαλέτας στα μπάνια! Ενώ χρυσοκάνθαροι επιτήδειοι από καθέδρας ροκανίζουν κονδύλια! Οι συνάδερφοί τους τους ξέρουν. Και με τη σιωπή τους τους συντηρούν ως συνένοχοι. Ας ξεσηκωθούν.

Η χώρα βυθίστηκε στην κρίση εξ αιτίας του αρρωστημένου κομματικοσυνδικαλιστικού συντεχνιακού της συστήματος. Το οποίο όχι μόνο ανέδειξε τις διεφθαρμένες συνειδήσεις σε κυρίαρχη ηθική, αλλά τίναξε στον αέρα κάθε απόπειρα προόδου, παιδείας, έργου, ηθικής, διαφάνειας και κοινωνικότητας. Ένα τσούρμο συντεχνίες διέλυσαν την Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλιση, την Οικονομία, την Ασφάλεια, την Άμυνα, την Δικαιοσύνη. Σε ένα σφιχταγκάλιασμα με τα κόμματα και τις κυβερνήσεις.

Φαίνεται ότι αυτό το καρκίνωμα εξακολουθεί και κατατρώει τον οργανισμό της ελληνικής κοινωνίας. Και ό μόνος που μπορεί να το γιατρέψει είναι οι ίδιοι οι πολίτες. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί, που θέλουν να διδάξουν, οι υπεύθυνοι γιατροί που θέλουν να γιατρέψουν, οι υπεύθυνοι δικαστές που θέλουν να απονείμουν δικαιοσύνη, οι υπεύθυνοι δημόσιοι υπάλληλοι που θέλουν να προσφέρουν. Αν αυτοί δεν ξεσηκωθούν εναντίον όσων τους προσβάλουν, τους καθηλώνουν, τους υποτιμούν, τους αμαυρώνουν, τους εμποδίζουν να πετάξουν, τίποτε δεν θα αλλάξει στη χώρα.

Αν οι πολίτες δεν πάρουν πίσω τη χώρα τους από τις διεφθαρμένες κρατικοδίαιτες κομματικές συντεχνίες, κι αν δεν ξεφύγουν από την νοοτροπία της κομματοκρατίας και της κοντόφθαλμης μικροπολιτικής ως υπέρτατου αγαθού, είναι καταδικασμένοι να μη δουν ποτέ καλύτερη μέρα. Θα ζουν στο βόθρο με τα λύματα, που τους έφερε εδώ. Μοιραίοι κι άβουλοι.

Πηγή: https://www.facebook.com/Tetradis

(Εμφανιστηκε 801 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Ένα σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.