1 Ιουνίου 2019 at 11:12

Η συλλογή σπόρων του Πελίτι

από

Η συλλογή σπόρων του Πελίτι

Το Πελίτι ξεκίνησε το 1995 με σκοπό τη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών. Η πρώτη δράση που έκανε ήταν ταξίδια για την εύρεση των καλλιεργητών που κρατάνε το δικό τους σπόρο. Τα ταξίδια αυτά έγιναν με τα πόδια ή ότο στοπ από τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη. Οι σπόροι που συγκεντρώθηκαν αποτέλεσαν τη συλλογή σπόρων του Πελίτι. Αυτή η συλλογή ταξίδεψε σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα όπου ήταν και η έδρα του Πελίτι. Ξεκίνησε στο Δασοτώ Κ. Νευροκοπίου Δράμας, μετά στη Θεσσαλονίκη, στην Κάρπη του νομού Κιλκίς, στα Πομάκικα χωριά του νομού Ροδόπης και συγκεκριμένα στον οικισμό Σουμάκ, στη Βαμβακούσα του νομού Σερρών, στην Καβάλα, στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου Δράμας, στο Καρποφόρο του Δήμου Παρανεστίου στη Δράμα και τώρα στην έδρα του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας. Οι συνθήκες για τη διατήρηση της συλλογής δεν είναι οι καλύτερες. Ζητάμε τη βοήθεια σας για να μπορέσουμε να οργανώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε αυτή τη συλλογή.

Οι σπόροι που συγκεντρώθηκαν αποτέλεσαν τη συλλογή σπόρων του Πελίτι. Αυτή η συλλογή ταξίδεψε σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα όπου ήταν και η έδρα του Πελίτι.
Οι σπόροι που συγκεντρώθηκαν αποτέλεσαν τη συλλογή σπόρων του Πελίτι. Αυτή η συλλογή ταξίδεψε σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα όπου ήταν και η έδρα του Πελίτι.

Μπορείτε να στηρίξετε οικονομικά την προσπάθεια μας με κατάθεση στον Τραπεζικό Λογαριασμό του Πελίτι:

Τράπεζα Πειραιώς, αριθμός λογαριασμού: 6198-040030-332

IBAN: GR10 0171 1960 0061 9804 0030 332

SWIFT-BIC: PIRBGRAA

Δικαιούχος: Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι

Ευχαριστούμε

Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Ιδρυτής του Πελίτι.

(Εμφανιστηκε 477 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.