25 Μαΐου 2019 at 12:15

Ας εκλεγούν οι άξιοι, οι άδολοι και όσοι έχουν πρόγραμμα!

από

Οι εκλογές πλησιάζουν…

Ας εκλεγούν οι άξιοι, οι άδολοι και όσοι έχουν πρόγραμμα!

Για τις μικρές κοινωνίες, σε μεγαλύτερο βαθμό, η επιλογή των συμπολιτών που θα συγκροτήσουν τις δημοτικές και κοινοτικές αρχές είναι πάντα το ζητούμενο! Βασικό κριτήριο γι’ αυτό, για την χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα των όσων θα εκλεγούν και θα ασχοληθούν με τα κοινά, θα πρέπει να είναι η αξιοσύνη και η εντιμότητά τους. Αυτό δηλαδή που ονομάζουμε δείγμα γραφής, όλα αυτά που σχεδόν πάντα αποτυπώνονται στον πρότερο βίο, πριν δηλαδή την απόφαση συμμετοχής στα αυτοδιοικητικά όργανα.

Γάτες
Γάτες

Είχα μια κουβέντα περί αυτών με δυο φίλους και στο τέλος φαίνεται να συμφωνήσαμε! Σε ό,τι με αφορούσε τους υπενθύμισα ότι σε όλες τις δημοτικές εκλογές του τόπου της καταγωγής μου, πάντα συνέτρεχα όσους θεωρούσα συγκριτικά καλύτερους, παρακάμπτοντας  το γεγονός ότι δεν ήμασταν στον ίδιο πολιτικό φορέα και δεν συμμετείχα καν ως υποψήφιος στις εκλογές.

Πάντα πίστευα ότι ο κάθε δημότης που αγαπάει τον τόπο του θα πρέπει να επιλέγει τους κατά το δυνατόν βέλτιστους, αυτούς που θα αξιοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του και θα βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής μας. Όσο για τους άλλους, που ενδεχομένως δοκιμάστηκαν και δεν έφεραν ικανοποιητικά αποτελέσματα στον τόπο μας, καλό θα είναι αφήσουν τη θέση τους στους νεότερους. Είναι πράξη ηρωισμού και φιλοπατρίας να αποσύρεται κανείς εγκαίρως από τον δημόσιο βίο και να …αυτοτοποθετείται στα ράφια της μνήμης του συμπολιτών του. Τα πεπραγμένα του και ο χρόνος θα δείξουν αν άφησε αγαθή ή κακή ανάμνηση και σε ποιο ράφι θα πρέπει …να επανατοποθετηθεί!

20-5-2019

Γιάννης Αικατερινάρης

αρχιτέκτων, δημότης Πολυγύρου

(Εμφανιστηκε 173 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.