13 Μαΐου 2019 at 21:45

Βιβλιοπαρουσίαση ποιητικής συλλογής του Συνδέσμου Φιλολόγων

από

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

«ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ»

16ος Χρόνος, Μάθημα 28ο,

15-05-2019 , ώρα 7μμ.

στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής βιβλιοθήκης Σερρών

«Γεώργιος Καφταντζής»

Θέμα: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής του Συνδέσμου Φιλολόγων, αφιερωμένης στον τύμβο Καστά

Τον περασμένο Μάιο ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών, έχοντας συναίσθηση του χρέους του απέναντι σε καθετί που αποτελεί κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού και, κυρίως, του τοπικού πολιτισμού, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί για την ανάδειξη του ταφικού μνημείου του λόφου Καστά στην Αμφίπολη. Οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως ένα σημαντικό μέρος του μνημείου και έχουν κινήσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Μα, κυρίως, έχουν εξάψει τη φαντασία όσων προτιμούν να ταξιδεύουν με όχημα τον στοχασμό και τη μετουσίωσή του σε λόγο, και να προσεγγίζουν με τον δικό τους τρόπο πτυχές της Ιστορίας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς του νομού Σερρών για συγγραφή ποιημάτων με θέμα τον τύμβο. Σ᾿ αυτό ανταποκρίθηκαν 15 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Δέσποινα Γρηγοριάδου (καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας), Μαρία Ζερβάκη (δασκάλα), Σύλια Ζέττα (φιλόλογος), Δέσποινα Καϊτατζή – Χουλιούμη (κλινική ψυχολόγος), Μαρία Καραθανάση (φιλόλογος), Φανή Κεχαγιά (φιλόλογος), Ελισάβετ Κυριακίδου (φιλόλογος), Ισιδώρα Μάλαμα (φιλόλογος), Μαρία Μερεμετίδου – Τσερπεσνού (φιλόλογος), Δώρα Μπαγανά (φιλόλογος), Ζαχαρούλα Τζίνη (νηπιαγωγός), Πέρση Τσάνα (φιλόλογος), Σοφία Τσιφλίδου (νηπιαγωγός), Παναγιώτης Χαιρόπουλος (καθηγητής γερμανικής φιλολογίας) και Φωτεινή Χατζηβασιλείου (θεολόγος).

Ο Σύνδεσμος, στηριζόμενος οικονομικά από την Ε.Λ.Μ.Ε. Σερρών και τον Δήμο Αμφίπολης, κατάφερε να προβεί σε έκδοση της ποιητικής συλλογής με τίτλο Κι ο λόφος πήρε να μιλά…

Σήμερα, έναν χρόνο μετά τη σύλληψη της ιδέας, η πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουν – στο πλαίσιο των Μαθημάτων Κλασσικής Παιδείας και σε συνεργασία με τη Δημόσια Κ. Βιβλιοθήκη – στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η κ. Στέλλα Παπούλια, έφορος βιβλιοθήκης του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Χορηγοί:

Η Α.Ε Θέρμη Σερρών (Τηλεθέρμανση)

η TOYOTA ΟΥΣΤΡΙΑΣ Α.Ε. ΣΕΡΡΕΣ-ΚΑΒΑΛΑ-ΔΡΑΜΑ και

η Α.Ε ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ.

Για το

Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο                 Σύνδεσμο Φιλολόγων

       Ζήσης Μητλιάγκας                                Δώρα Μπαγανά           

             Φιλόλογος                                             Φιλόλογος

                                                                                                              

(Εμφανιστηκε 161 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.