Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες Το 2018
Η διαΝΕΟσις δημοσιεύει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα αποτελέσματα της γνωστής, πια, μεγάλης πανελλαδικής δημοσκόπησης. Τι πιστεύουν οι Έλληνες φέτος για την Ευρώπη, την οικονομία, την ανάπτυξη, το μέλλον και τους εαυτούς τους; Η έκθεση του Δημήτρη A. Μαύρου της MRB Hellas συνοψίζει τα βασικά συμπεράσματα.

H κοινωνικοπολιτική έρευνα “Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες” διεξήχθη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2018. Όπως πάντα, από τον Απρίλιο του 2015 που διεξάγεται η έρευνα, περιλαμβάνει συνολικά περίπου 80 ερωτήσεις με περισσότερες από 200 μεταβλητές, που καταγράφουν τις απόψεις του πληθυσμού σε μια σειρά από θέματα: από τις αντιλήψεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη θέση της Ελλάδας σε αυτήν, μέχρι τις απόψεις για την οικονομία, τη μετανάστευση, τα ατομικά δικαιώματα, την εκπαίδευση, θρησκεία, τη σεξουαλική παρενόχληση, ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό.






Τα ευρήματα είναι πολυάριθμα, εξαιρετικά πλούσια και προσφέρουν άφθονες αφορμές για περαιτέρω σκέψη και ανάλυση. Μπορείτε να βρείτε όλα τα αποτελέσματα σε διαγράμματα και πίνακες εδώ, ενώ εδώ μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα και όλα τα datasets της έρευνας, και μαζί και τα πλήρη αποτελέσματα των προηγούμενων μετρήσεων.
Πηγή: https://www.dianeosis.org/2018/03/greeks-believe-2018/
Ένα σχόλιο