6 Ιουνίου 2018 at 11:44

Κ. Μελάς: Η ιταλική κρίση και οι προεκτάσεις στην Ευρωζώνη

από

Κ. Μελάς: Η ιταλική κρίση και οι προεκτάσεις στην Ευρωζώνη

Η Ιταλική κρίση επηρεάζει την Ελληνική έξοδο

Η κρίση στη Ιταλία που αν και πολιτική έχει οικονομικό υπόβαθρο, δείχνει κυρίως την αντίληψη της Ιταλίας ότι αυτή η δομή της ευρωζώνης και του ευρώ , είναι στενός κορσές για την οικονομία τους και πρέπει να αλλάξει , κυρίως ως προς τα οφέλη της Γερμανίας και όχι να ανοίξει την πόρτα εξόδου από το ευρώ, ταυτόχρονα όμως οι λεγόμενες αντισυστημικές  δυνάμεις στο οικονομικό τους  πρόγραμμα , έχουν ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις, λέει ο καθηγητής χρηματοοικονομικής  στο Πάντειο Κώστας Μελάς, μιλώντας στον 98.4

Η ιταλική κρίση προφανώς και θα επηρεάσει και την ελληνική έξοδο που παρότι δεν θα είναι «καθαρή», θα πρέπει τη μορφή της η ελληνική κυβέρνηση να την επανεξετάσει, υπό το βάρος των εξελίξεων στην Ιταλία, ιδίως ως προς την υπόθεση του χρέους, λέει ο πανεπιστημιακός Κώστας Μέλας. Κατά τον ίδιο η κρίση στη Ιταλία που αν και πολιτική έχει οικονομικό υπόβαθρο, δείχνει κυρίως την αντίληψη της Ιταλίας ότι αυτή η δομή της ευρωζώνης και του ευρώ, είναι στενός κορσές για την οικονομία τους και πρέπει να αλλάξει.

(Εμφανιστηκε 194 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.