1 Απριλίου 2014 at 01:12

Μυστικές επαφές Τσίπρα – Πούτιν για πιλοτική συμπαραγωγή 100.000 καλάσνικοφ

από

Μυστικές επαφές Τσίπρα – Πούτιν για την συμπαραγωγή 100.000 καλάσνικοφ

Γράφει ο Επίκαιρος

Μετάφραση από τα Ρωσικά: Мария весной

Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Pravda (Αλήθεια), -με αφορμή τις εξελίξεις στην Κριμαία – ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Σύριζα Αλέξη Τσίπρα. Κατά τις ίδιες πηγές, ο Πούτιν εμφανίστηκε ιδιαίτερα δυσαρεστημένος, με τον κ. Σαμαρά – ιδίως μετά το φιάσκο των αγωγών φυσικού αερίου – και έθεσε επί τάπητος το ζήτημα της οικονομικής και ευρύτερης συνεργασίας με μια ενδεχόμενη κυβέρνηση με κορμό τον Σύριζα.

Οι ΠΕΠ RM-70

Όπως είναι γνωστό, οπλικά συστήματα του πρώην ανατολικού μπλόκ (εκτός από τους S300) χρησιμοποιούνται ήδη στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Το Σύστημα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (RM-70) είναι Τσεχοσλοβάκικης κατασκευής. Μετά την υπογραφή της συνθήκης CFE, το Ελληνικό Πυροβολικό εξοπλίστηκε κατά το έτος 1994 με αριθμό συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων 122 χιλ. τύπου RM-70, Τσεχοσλοβάκικης κατασκευής από την πρώην Ανατολική Γερμανία. Οι ΠΕΠ RM-70 είναι τεχνολογίας του 1970, τέθηκαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και έδωσαν μεγάλη ισχύ πυρός στο Ελληνικό Πυροβολικό. Οι ΠΕΠ αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους πολλαπλασιαστές ισχύος. Για το λόγο αυτό μελλοντικά το Ελληνικό Πυροβολικό θα προχωρήσει στην πληρέστερη αξιοποίηση των ΠΕΠ RM-70 εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και με προμήθεια βελτιωμένων πυρομαχικών και η εμπειρία των Ρώσων είναι πολύτιμη.

Μυστικές επαφές Τσίπρα – Πούτιν για την συμπαραγωγή 100.000 τυφεκίων ΑΚ – 47
Μυστικές επαφές Τσίπρα – Πούτιν για την συμπαραγωγή 100.000 τυφεκίων ΑΚ – 47

«Οι δυο χώρες θα συνεχίσουν μια παράδοση που άρχισε δειλά την δεκαετία του 1950» είπε ο Νικολάι Βάλουεφ, επικεφαλής στο εμπορικό τεχνικό επιμελητήριο της Αγίας Πετρούπολης. «Έχουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες μηχανικούς και επιστήμονες»:  Секретные контакты Tsipra – Путин Когенерационные 100000 винтовки АК – 47.  Две страны будут продолжать традиция, которая началась в 1950 сказал глава МИД России. Мы надеемся, инженеров и ученых греков.(http://www.pravda.ru/) «Νομίζω ότι ο Έλληνας στρατιώτης αξίζει ένα πυροβόλο όπλο που να μην μπλοκάρει, ένα όπλο της προκοπής – οι πρόγονοί σας στον Β’ παγκόσμιο δεν φαντάζομαι να πολέμησαν τον ναζισμό με σφεντόνες και τόξα – ο Μουσολίνι το ήξερε (ένιωσε) πολύ καλά στα βουνά της Αλβανίας» δήλωσε ο Νικολάι Βάλουεφ στην ίδια εφημερίδα.

Καλάσνικοφ

G3A3 και G3A4
G3A3 και G3A4

Έξι δεκαετίες μετά το σχεδιασμό και την κατασκευή του, οι τακτικοί στρατοί περισσότερων από 50 χωρών είναι εξοπλισμένοι με Καλάσνικοφ, όπως και διάφορες αστυνομικές μονάδες, υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας. «Πρόκειται για ένα απλό και αξιόπιστο όπλο», εξήγησε ο Ιγκόρ Κοροτσένκο, ο διευθυντής του Κέντρου Ανάλυσης του Διεθνούς Εμπορίου Όπλων που εδρεύει στη Μόσχα: «Более шести десятилетий после его проектирования и строительства, армии более 50 стран оснащены автоматами Калашникова, а различные подразделения полиции, разведки и безопасности» “Это простая и надежным оружием”, пояснил Игорь Korotsenko, директор Центра анализа мировой торговли оружием, базирующаяся в Москве.»

(Οι μονάδες του Ελληνικού Στρατού άρχισαν να εξοπλίζονται με τυφέκια G3A3 και G3A4. από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. (Το 1977 το Ελληνικό Δημόσιο υπέγραψε σύμβαση με τη Δυτικογερμανική εταιρία Heckler und Koch) Αρχικά χορηγήθηκαν στην πλειονότητα των μονάδων, με εξαίρεση αυτές των Ειδικών Δυνάμεων και του Δ’Σ.Σ., οι οποίες συνέχισαν να χρησιμοποιούν τυφέκια FN, καθώς και κάποιες μονάδες των Σωμάτων Ασφαλείας και του Εσωτερικού, οι οποίες έφεραν αμερικανικό οπλισμό.)

 ΑΚ-47
ΑΚ-47

Το ΑΚ-47 είναι ελαφρύ, έχει τη δυνατότητα να ρίχνει μέχρι και 600 βολές το λεπτό και δεν επηρεάζεται από τις συνθήκες του περιβάλλοντος- πυροβολεί και κάτω από το νερό. Ακόμα και μετά από έξι δεκαετίες, λόγω της αντοχής του, το χαμηλό κόστος παραγωγής (80 με 100 ευρώ ανά τεμάχιο), και την ευκολία χρήσης, το μοντέλο παραμένει το πιο διαδεδομένο και δημοφιλές τυφέκιο στον κόσμο. Ταιριάζει απολύτως στις ελληνικές καιρικές συνθήκες και είναι σαφώς ανώτερο ποιοτικά από το σημερινό τυφέκιο οπλίτη που έχετε στο Ελληνικό Στρατό, δήλωσαν στρατιωτικοί κύκλοι του Κρεμλίνου.:

«АК-47 легкий, имеет способность бросить до 600 выстрелов в минуту и не зависит от погодных условий. Даже после шести десятилетий, благодаря своей прочности, низкой себестоимостью производства, и простоту использования, модель остается наиболее широко используемым и популярным штурмовая винтовка в мире. Я думаю, что это прекрасно вписывается в греческом погоды и явно превосходит текущий винтовки наводчика вы имеете в греческой армии, заявил, что военные круги Кремля.»

Χωρίς άδεια

«Επιλέγουμε μια νόμιμη και συμφέρουσα συμπαραγωγή», τόνισε ακόμη ο Ιγκόρ Κοροτσένκο, «στην μαύρη διεθνή αγορά κατασκευάζονται χιλιάδες παρόμοια όπλα χωρίς άδεια, αμφίβολης ποιότητας»:  «Выберем законное сотрудничество в международных черном рынке оружия, изготовленные тысяч без разрешения сомнительный.» «Ο πατέρας μου είχε σπουδάσει κλασική φιλολογία στο πανεπιστήμιο της Μόσχας και ακόμα θυμάμαι τις ιστορίες για εκείνον τον αρχαίο θεό σας, τον απίθανο (τρομερό) Ήφαιστο, τον θεό της φωτιάς» (γέλια): «Мой отец изучал классическую филологию в Московском университете и до сих пор помню рассказы о нем древний бог, ваши вряд ли  Гефест,бог огня.»

Η εν λόγω συμπαραγωγή θα λειτουργήσει πιλοτικά, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο συμφωνίας για την προμήθεια ρωσικών πυροσβεστικών αεροπλάνων και ευρύτερη συνεργασία στον τομέα της υγείας και της δασοπυρόσβεσης.
Η εν λόγω συμπαραγωγή θα λειτουργήσει πιλοτικά, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο συμφωνίας για την προμήθεια ρωσικών πυροσβεστικών αεροπλάνων και ευρύτερη συνεργασία στον τομέα της υγείας και της δασοπυρόσβεσης.

«Η αποτρεπτική ισχύς της χώρας πρέπει να γίνει εθνική παραγωγική υπόθεση – δεν ζούμε δυστυχώς σε έναν κόσμο αγγέλων, ούτε μπορούμε να ζητιανεύουμε και την τελευταία σφαίρα» φέρεται να δήλωσαν κύκλοι του Σύριζα. «Οι γιαλαντζί εθνικόφρονες της Νέας Δημοκρατίας φέρνουν τεράστιες ευθύνες για την διάλυση της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας και τα σκάνδαλα με τις εξοπλιστικές δαπάνες.»

40.000 νέες θέσεις εργασίας 

Η εν λόγω συμπαραγωγή θα λειτουργήσει πιλοτικά, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο συμφωνίας για την προμήθεια ρωσικών (πολεμικών) αεροπλάνων και ευρύτερη συνεργασία στον τομέα της υγείας και της δασοπυρόσβεσης.

Τα ποσά που θα εξοικονομηθούν σχεδιάζεται να επενδυθούν άμεσα σε υψηλή στρατιωτική τεχνολογία αιχμής (Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Άμυνας και Πολέμου, σχέδιο άμεσης επέμβασης Κέρβερος κ.α.) η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθημερινές ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών (ηλεκτρονικό έγκλημα, μεταφορές, φυσικές καταστροφές κλπ). «Οι εγκαταστάσεις και η τεχνογνωσία της ΕΛΒΟ θα πρέπει να αξιοποιηθούν άμεσα», δήλωσε ο αντιπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων στην ΕΛηνική Βιομηχανία Όπλων, ενώ αναμένεται -σε πρώτη φάση- να δημιουργηθούν άμεσα 40.000 νέες θέσεις εργασίας (5.000 για Ρώσους πολίτες)  και να εξοικονομηθούν 4,5 δις ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Πηγές: http://www.pravda.ru/photo/album/23514/3/http://el.wikipedia.org/wiki/AK-47, ΑΠΕ. Το κείμενο δημοσιεύτηκε την πρωταπριλιά του 2014.

(Εμφανιστηκε 1,301 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.