30 Σεπτεμβρίου 2013 at 13:00

Οι Σκουριές της Χαλκιδικής και τα σκουριασμένα μυαλά

από

Οι Σκουριές της Χαλκιδικής και τα σκουριασμένα μυαλά

του Γιάννη Κύρκου Αικατερινάρη, αρχιτέκτονα

Διάβαζα  προχθές ένα άρθρο  με  αναφορές και στοιχεία του ιστορικού της επέκτασης των μεταλλείων χρυσού στις “Σκουριές” της Χαλκιδικής. Ως Χαλκιδικιώτης προβληματίστηκα, αναπόφευκτα, με τους συχνούς τελευταία  παραλληλισμούς  από κυβερνητικούς παράγοντες (μέχρι και από τον πρωθυπουργό), των  βίαιων γεγονότων που κορυφώθηκαν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με  …εκείνα στις “Σκουριές” και στην Ιερισσό!

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ-ΠΛΑΚΑΤ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ 2013
ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ-ΠΛΑΚΑΤ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ 2013

Τέτοιες όμως αφελείς (;) απόψεις μόνο σε  ανενημέρωτους  πολίτες  μπορεί να απευθύνονται, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τους πείσουν για όσα απίστευτα συμβαίνουν στις μέρες μας… Γιατί όλες αυτές οι αναφορές φαίνεται να αποβλέπουν σε συμψηφισμούς και να εξυπηρετούν τις απαράδεκτες θεωρίες των δύο άκρων της πολιτικής ζωής στη χώρα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, έχουν ως σκοπό να επιβάλουν την άποψη ότι το πάνδημο λαϊκό κίνημα της Χαλκιδικής και οι αγώνες για την αποτροπή της επέκτασης των μεταλλείων, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ποιότητα ζωής των Χαλκιδικιωτών και την τοπική οικονομία, σύμφωνα και με τις γνωμοδοτήσεις των πιο έγκυρων επιστημονικών φορέων (ΑΠΘ, ΤΕΕ κ.λπ) …ταυτίζονται με τα αδιευκρίνιστα ακόμη (ως προς την σκοπιμότητα και τους υπεύθυνους) γεγονότα της καταστροφής των μηχανημάτων στις “Σκουριές” και στη συνέχεια με εκείνα του φονικού στο Κερατσίνι!!!

“Εντυπωσιάζεται” ωστόσο κανείς με το τόλμημα και μόνο των συγκρίσεων, πολύ περισσότερο όταν συνειδητοποιήσει ότι μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι πολίτες που αγωνίζονται, καθημερινά, για την κατοχύρωση των συνταγματικών δικαιωμάτων τους, την προστασία του τόπου τους και την εξασφάλιση ανθρώπινης ζωής για τα παιδιά τους, με τους άλλους των  γεγονότων του φονικού, που αντιστρατεύονται ακριβώς αυτό το “ιερό”  δικαίωμα της ισονομίας και ισοπολιτείας…

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 2013
ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 2013

Επισυνάπτω το κατατοπιστικό, όσο και περιληπτικό δημοσίευμα της “Εφημερίδας των συντακτών” για το ιστορικό των μεταλλείων χρυσού στις “Σκουριές” (άρθρο του Σ. Ε. Ιωακειμίδη), πιστεύοντας ότι και ο τελευταίος δύσπιστος -και σε κάθε περίπτωση μη εμπλεκόμενος με συμφέροντα-  πολίτης θα ενημερωθεί και θα κατανοήσει απολύτως τα πραγματικά γεγονότα και ποιες σκοπιμότητες μπορεί να εξυπηρετούν οι επιχειρούμενοι παραλληλισμοί.

 Πολύγυρος 30-9-2013

(Εμφανιστηκε 1,330 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.