6 Ιουλίου 2013 at 21:13

Ανέμη – Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Νεοελληνικών Σπουδών

από
Η Ανέμη προσφέρει στον χρήστη του διαδικτύου μια πλούσια συλλογή βιβλιογραφικών πληροφοριών, ψηφιοποιημένων βιβλίων  και άρθρων με έμφαση στο Νεοελληνικό πολιτισμό. 2.000.000 ψηφιοποιημένες σελίδες σπάνιων βιβλίων και νεότερων εκδόσεων, των οποίων οι συγγραφείς επέτρεψαν την ψηφιοποίηση και ελεύθερη διάθεση στο διαδίκτυο, διατίθενται ελεύθερα στον επισκέπτη της.

Ανέμη - Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Νεοελληνικών Σπουδών
Ανέμη – Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Νεοελληνικών Σπουδών
Η Ανέμη δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2006 από τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας μέσω της πρόσκλησης 65. Από  το 2007 εμπλουτίζεται  μέσω πιστώσεων από το πρόγραμμα Οίστρος (ΕΠΕΑΕΚ).
Από τον Απρίλιο του 2008 η Ανέμη, χρηματοδοτούμενη από την πρόσκληση 172 της Κοινωνίας της Πληροφορίας, δημιουργεί πίνακες περιεχομένων και ευρετήρια για επιλεγμένες εγγραφές της και υποστηρίζει το Ενιαίο Ηλεκτρονικό Ευρετήριο βασικών Εγχειριδίων Νεοελληνικών Σπουδών Ανταίος, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη της αυτοματοποιημένη συνδυαστική επισκόπηση όλων των λημμάτων που εμπεριέχονται στα επιμέρους ευρετήρια.
Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://anemi.lib.uoc.gr/?lang=el
(Εμφανιστηκε 3,505 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)
Ετικέτες

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.