30 Ιουνίου 2013 at 19:28

Δείτε τις μοναδικές φωτογραφίες από το …διάστημα!: (commander hadfield’s iss photos 2013)

από

Δείτε τις μοναδικές φωτογραφίες από το …διάστημα!: (commander hadfields iss photos 2013)

(Ευχαριστώ τον φίλο και συνάδελφο Ανδ. Π. που μου τις έστειλε!)

 Η ΓΗ ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΛΥ! ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ…

 Ο Chris Hadfield είναι Καναδός αστροναύτης που επέστρεψε στις 14 Μαΐου του 2013, μετά από πολύμηνη παραμονή στο διεθνή διαστημικό σταθμό ISS. Φωτογράφισε την γη από ψηλά με ένα μοναδικό τρόπο. Τον ευχαριστούμε γι’ αυτό!!!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Τι καλά θα ήταν να φωτογράφιζε από ψηλά και την Ελλαδίτσα μας και προπαντός την πανέμορφη  Χαλκιδική μας με το Άγιο Όρος, ένα πιο τα πιο σπάνια μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς!!! (σημ. η μία και μοναδική φωτογραφία της  είναι πολύ λίγη, για να μην πω ανεπαρκής για να καταδείξει τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας)…

Αλλά που τέτοια τύχη και ποιός θα ενδιαφερθεί για κάτι τέτοιο με την απαξίωση των πάντων, που “δέρνει” τους δικούς μας ιθύνοντες και την κεντρική εξουσία…  Προτιμούν να κάνουν -πιο εύκολα και πιο γρήγορα- τις αποκαλούμενες “επενδύσεις” …με εξορύξεις χρυσού και μ’ ό, τι αυτές συνεπάγονται για το περιβάλλον και την οικονομία, τοπική και εθνική… Αλίμονο…

Σημ. Ενδιαφέρον, ως αρνητικά παραδείγματα διαχείρισης του περιβάλλοντος και του πλούτου της γης, παρουσιάζουν οι δυο συνεχόμενες φωτογραφίες (8-3-2013 και 25-3-2013) που απεικονίζουν «αγροτικές εκμεταλλεύσεις και εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου. Διακρίνεται η βίαιη επέμβαση στην αρμονία της φύσης, διαφορετική απ’ ότι φαινόμενα, όπως εκρήξεις ηφαιστείων κ.λπ….

 Πολύγυρος 30-6-2013

Γιάννης Αικ.

[slideshow_deploy id=’3933′]

(Εμφανιστηκε 1,305 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.