7 Μαΐου 2022 at 09:45

Ο υπαρκτός πουτινισμός

από

Ο υπαρκτός πουτινισμός

Του Νίκου Μπουκουβάλα

Δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε, δυστυχώς, ένα ευρύ πουτινοφιλικό ρεύμα στην Ελλάδα· αρκετοί το υποψιάζονταν, τώρα με την φονική ρωSSική εισβολή το γνωρίσαμε όλοι.

Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, η Ελλάδα και η Κύπρος, σε επίπεδο κοινής γνώμης της Ε.Ε, κατέχουν τις δυο πρώτες θέσεις της ρωσο/πουτινοαποδοχής. Θλιβερό.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 27.3.2022
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 27.3.2022

Μια εξήγηση θα προσπαθήσω στα βασικά:

Η επίκληση της ορθόδοξης κοινής παράδοσης εκ της βυζαντινής εποχής -εδώ θα πρέπει να θυμόμαστε πως η επίκληση αυτή ουδέποτε δηλώθηκε δίχως ίδιον συμφέρον της Ρωσίας και της ΕΣΣΔ. Η μοναδική εξαίρεση, όταν ο Λένιν το 1919 δεν αναγνώρισε τα χρέη από και προς την τσαρική Ρωσία, όλα. Η Ελλάδα ήταν μόνο χρεωμένη στη Ρωσία, οπότε ωφελήθηκε.. Εδώ θα συναντήσουμε από βυζαντινόφιλους -γενικά- μέχρι λενινιστές ευρείας κλίμακας.

 1) οι βυζαντινόφιλοι αναγνωρίζουν πως ο Πούτιν είναι ο Ορθόδοξος ηγέτης ενάντια στην Καθολική / Διαμαρτυρόμενη Δύση. Ξεχνάνε τις επιθέσεις των Ρως προς το Βυζάντιο. Ξεχνάνε ότι σήμερα ο ορθόδοξο Χριστιανός Πούτιν έχει ως επίλεκτες μονάδες φανατικούς μουσουλμάνους.

 2) οι λενινιστές αναγνωρίζουν πως ο Πούτιν είναι αυτός που -τουλάχιστον τώρα- προκαλεί φθορά στον δυτικό καπιταλιστικό κόσμο ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, οπότε καλά κάνει· ξεχνάνε πως ήταν ο πρωθυπουργός του Γιέλτσιν, που ξεπούλησε όλες τις κρατικές επιχειρήσεις σε KGBιτες κομουνιστές· εν μια νυκτί έγιναν πάμπλουτοι.

Πρόκειται για δυο γελοίες τοποθετήσεις κλασικού ετεροπροσδιορισμού ή αλλιώς μιας κουτσής Διαλεκτικής που ασθμαίνοντας έφτασε ως την Αντίθεση / την καταστροφή του παλιού, δίχως την οικείωση με τη Σύνθεση, τη δημιουργία του «νέου».

Πλάι τους υπάρχουν μερικές υπο-ομάδες:

3α) κάποιοι Έλληνες Ορθόδοξοι, δυστυχώς

3β) οι παλαιοημερολογίτες Ορθόδοξοι γενικά και η ρωσοκρατούμενη πλέον Μονή Βατοπεδίου, στο Άγιο Όρος ιδιαίτερα.

 4) οι ψεκασμένοι· ευτυχώς δεν έγιναν σεναριογράφοι, παρά την απίθανη μυθοπλαστική φαντασία τους.

5 ) οι δωδεκαθειϊστές -αυτοί λένε τα πιο κουφά.

6) οι αντιεμβολιαστές, που κράτησαν όμηρο τη χώρα δυο χρόνια.

 7) οι αφελείς συμπράκτες· τα έχει κι αυτά το πόπολο.

😎 οι Κνίτες, πάντα με τη Ρωσία και ας έχει γυρίσει ο ντουνιάς ανάποδα.

 9) μέλη ΣΥΡΙΖΑ. ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μ-λ και Μ-Λ, τροτσκιστές τεταρτοδιεθνιστές, fake αναρχικοί, ο συρμός: Ρωσία οι άλλοι, Ρωσία και μεις. Να μη μας λένε τζάμπα λαϊκιστές.

10) οι ψηφοφόροι του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, του Κασιδιάρη του Λαφαζάνη και της Χ.Α· Vladimir βαφτίζουν τα παιδιά τους.

 11) δυστυχώς, κάποιοι… πλάνητες νεο-situationist και νεο-αναρχικοί ξεχνούν πως οι ΗΠΑ δεν έχουν στη γειτονιά τους ολοκληρωτικά κράτη -όπως η Ρωσία και η Τουρκία- και ο Μάρευ Μπούκτσιν δεν τους βοηθά να σκεφτούν.

12) οι πιο ανόητοι, που ισχυρίζονται πως μόνο ο Πούτιν έχει @…..@ και αυτοπροσδιορίζονται ως… αντισυστημικοί, απ’ τις πλατείες της αισχύνης του 2010.

13) τα εκατοντάδες sites-blogs, που ψωμίζονται με ρωσικά ρούβλια και πολλοί Έλληνες ανώτατοι Αξιωματικοί εν αποστρατεία.

14) οι αχαρακτήριστοι «καλλιτέχνες» που έκαναν αντιπολεμική συναυλία αναπαράγοντας το ευαγγέλιο του Πούτιν («ναι, αλλά το ΝΑΤΟ…»)

15) οι «αριστεροί», που έθαψαν τον διεθνισμό τους προβάλλοντας το πορτοφόλι τους (οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ…), όταν οι Ουκρανοί σφάζονταν σαν τ’ αρνιά.

16) η επαναλαμβανόμενη έκφραση «συστημικός-ή-ό», τόσο στη ρητορεία της Νεοαριστεράς όσο και στο ακροδεξιό νεφέλωμα του Βελόπουλου και τους ναζί της ΧΑ, εντείνει την ταύτιση τους προς ολοκληρωτικές ιδεολογίες.

Η συνισταμένη βούληση είναι κοινή, στην ίδια βαρυτική έλξη και οι 16 συνιστώσες, πλάι στον Πούτιν.

Η αντιδυτική στάση, η χίμαιρα της βλακώδους αμερικάνικης Νεοαριστεράς (από τη Σχολή Φραγκφούρτης…) και της ρωσικής Ακροδεξιάς (Ντούγκιν), που μετατοπίζει την ταξική σε πολιτισμική πάλη, θέτει μετ’ επιτάσεως ως νέο επαναστατικό υποκείμενο πλέον τις κάθε είδους μειονότητες και όχι μόνο το προλεταριάτο· η πλειονότητα αυθαίρετα στοχοποιείται από αντίθετες κατευθύνσεις. Αυτή η ιδιότροπη Αριστερά βρίσκεται συνεχώς σε επίθεση προς την αστική δημοκρατία και πρωτίστως προς τα κρατικά της σύνορα. Η επίθεση εναντίον της φιλελεύθερης Δύσης, και των διεθνώς αναγνωρισμένων εθνικών συνόρων σήμερα, απ’ το ρυπαρό αμάλγαμα αναθεωρητικής σκέψης και πρακτικής (Ρωσίας-Τουρκίας), είναι αποδεκτή από τα παραπάνω ομαδοποιημένα πολιτικά υποκείμενα και πρέπει να βρει τη σθεναρή αντίσταση μας, προσωπική και θεσμική.

Κι ένας εύκολος γρίφος αντιστοίχισης:

Τον Απρίλιο του 194, ο Τσολάκογλου συνθηκολογεί με τους επιτιθέμενους Γερμανούς και γίνεται «κουίσλιγκ» πρωθυπουργός της Ελλάδας· μέχρι σήμερα θεωρείται προδότης της πατρίδας του. Κάθε «αριστερός» αναφέρεται απαξιωτικά σ’ αυτόν εξ αιτίας της συνθηκολόγησης: «είναι προδότης».

Κατά τον Απρίλιο-Μάιο του 2022, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Ζελένσκι δεν συνθηκολογεί και δεν παραδίδει την χώρα του στον Ρώσο εισβολέα· και απ’ τους ίδιους «αριστερούς» πάλι χαρακτηρίζεται ένοχος και «προδότης»…, γιατί είναι με το ΝΑΤΟ και προκαλεί τους αθώους Ρώσους.

Ή εγώ είμαι στουρνάρι ή αυτοί απατεώνες.

Ο Νίκος Μπουκουβάλας είναι Χημικός.

(Εμφανιστηκε 303 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Τα σχίλα είναι κλειστά.