«Μένουμε Θεσσαλονίκη»: 54 Θέσεις για το Δήμο Θεσσαλονίκης… και η υπόσχεσή μας..!
Παραγωγική ανασυγκρότηση – Οικονομία
Η ανασύσταση του παραγωγικού ιστού της πόλης αποτελεί την μόνη βιώσιμη απάντηση στην φυγή των νέων, στην ανεργία, στην φτώχεια ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού της, και βέβαια την σχεδιαζόμενη μεταβολή της Θεσσαλονίκης σε τουριστική αποικία.
Ανάληψη ειδικής πρωτοβουλίας από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, για την αντιμετώπιση της φυγής των νέων από τον τόπο τους. Διασύνδεση με την αγορά εργασίας, επιμορφώσεις, νομική υποστήριξη για τα εργασιακά τους δικαιώματα.
- Σύσταση ειδικής αντιδημαρχίας «παραγωγικής ανασυγκρότησης». Πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τους άλλους αρμόδιους φορείς, για την εγκαθίδρυση κόμβων διασύνδεσης της πανεπιστημιακής έρευνας με τη (ρημαγμένη) βιομηχανική και βιοτεχνική παραγωγή της περιοχής. Στόχος, η ανασύσταση του παραγωγικού ιστού με επίκεντρο τη μικρή και μεσαία ευέλικτη παραγωγή και έμφαση στις σύγχρονες τεχνολογίες και αιχμή τους συνεταιρισμούς.
- Πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τους άλλους αρμόδιους φορείς, για την εκπόνηση ενός αγροτικού αναπτυξιακού σχεδίου «τοπικής αυτάρκειας» που θα αφορά την ευρύτερη αγροτική παραγωγή του νομού. Για ένα μοντέλο πολυκαλλιέργειας, οικολογικής παραγωγής με το βλέμμα στραμμένο στην τοπική αγορά.
- Ενίσχυση των τοπικών προϊόντων. Διοργάνωση εκθέσεων και στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Κέντρα επιμόρφωσης και δημιουργία βάσεων δεδομένων για την καλύτερη δικτύωσή τους με την τοπική & τις γειτονικές αγορές.
- Στήριξη των αγορών και της οικονομίας σε επίπεδο γειτονιάς. Γιατί οι γειτονιές αποτελούν τα ζωτικά κύτταρα της πόλης. Οι λαϊκές αγορές να αποκτήσουν ένα νομικό πλαίσιο λειτουργικό, που θα δίνει προτεραιότητα στον λαϊκό χαρακτήρα τόσο της παραγωγής από μικρούς παραγωγούς όσο και στον καταναλωτή, κι όχι στο όνομα της όποιας δυσλειτουργίας να θυσιάζονται υπέρ των καρτέλ και των μεσαζόντων.
- Καταπολέμηση της ανεργίας, ιδιαίτερα της νεανικής. Ενίσχυση των κοινωνικών συνεταιρισμών και των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων σε κάθε τομέα οικονομικής δραστηριότητας. Πίεση προς την κεντρική εξουσία για αλλαγή και διεύρυνση νομικού πλαισίου προς την διευκόλυνση και την φορολογική ελάφρυνση των κοινωνικών συνεταιρισμών στην βάση της εμπειρίας που έχουμε. Ειδικό μειωμένο τιμολόγιο δημοτικών τελών για τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις, τις συνεταιριστικές νεανικές επιχειρήσεις –κυρίως αυτές με παραγωγικό χαρακτήρα. Ουσιαστική επιμόρφωση των ανέργων σε δεξιότητες που τείνουν να εκλείψουν και έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά.
- Μεταβολή του τουριστικού μοντέλου. Αποσυμφόρηση της βιομηχανίας διασκέδασης που αγγίζει τα όρια του κορεσμού. Όχι στην Θεσσαλονίκη ως «πόλη των γκαρσονιών» (μοντέλο Ταϋλάνδης). Αναδιοργάνωση στα πρότυπα των μεγάλων ιστορικών πόλεων του πλανήτη –με έμφαση στον ιστορικό τουρισμό, τον συνεδριακό τουρισμό. Διασύνδεση της «Πατρίδας του Αριστοτέλη» ως Παγκόσμιου Κέντρου Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας, με την «Θεσσαλονίκη» ως Κέντρου Βυζαντινών Σπουδών.
- Πρωτοβουλία (σε συνεργασία με τους άλλους φορείς) για την επανασύνδεση της πόλης με την υπόλοιπη Βόρειο Ελλάδα, αλλά και τα νησιά του Αιγαίου. Οργάνωση βορειοελλαδικού δικτύου παραγωγής. Αποκατάσταση των δρομολογίων από το λιμάνι Θεσσαλονίκης ως αποφασιστικό στοιχείο για την αποκατάσταση των κοινωνικών, και οικονομικών σχέσεων με τη νησιωτική Ελλάδα.
«Μένουμε Θεσσαλονίκη»: 54 Θέσεις για το Δήμο Θεσσαλονίκης
Η Θεσσαλονίκη στα Βαλκάνια
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο ενάντια στην σχεδιαζόμενη υποδούλωση της χώρας από τον άξονα Γερμανίας-Τουρκίας. Η αδέσμευτη αλληλοδιασύνδεση των λαών της Βαλκανικής αποτελεί την μοναδική προοπτική διεθνούς συνεργασίας που θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την μεταβολή μας σε προτεκτοράτο, και της πόλης μας σε υποσταθμό του.
9 Καθιέρωση της «παμβαλκανικής συνάντησης Δημάρχων». Για μια αδέσμευτη και ακηδεμόνευτη συνεργασία των βαλκανικών πόλεων.
10 Σύσταση δικτύου «Θεσσαλονίκη-Βελιγράδι-Σόφια-Βουκουρέστι». Στόχος: Η πύκνωση των πολιτιστικών ανταλλαγών, η διασύνδεση των τοπικών οικονομιών, η διασύνδεση των πανεπιστημίων, η ανταλλαγή εμπειριών.
11 Μεταβολή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης σε Κέντρο Βαλκανικής Πολιτιστικής Έκφρασης. Σύνδεση με τις κινηματογραφικές σχολές, έμφαση και στήριξη της νέας κινηματογραφικής παραγωγής. Στόχος, να μεταβληθεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στον δίαυλο της βαλκανικής πολιτιστικής παραγωγής προς την παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγή.
12 Διοργάνωση αντίστοιχων πρωτοβουλιών σε ό,τι αφορά και στους άλλους τομείς της καλλιτεχνικής δημιουργίας: Την μουσική, τις καλές τέχνες, την λογοτεχνία.
Πνευματική/Πολιτιστική Αναγέννηση
Η πνευματική/πολιτιστική αναγέννηση της πόλης, ως κομμάτι μιας ευρύτερης πανεθνικής διαδικασίας αποτελεί πρωταρχικό βήμα ώστε να αντιμετωπίσουμε την υπαρξιακή/αξιακή/μορφωτική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα.
13 Αξιοποίηση της αστείρευτης ιστορικής κληρονομιάς της πόλης. Μεταβολή της Θεσσαλονίκης σε Κέντρο Βυζαντινών και Βαλκανικών Σπουδών. Παράλληλα, δημιουργία φορέα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ, ΤΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΩΝ» για την προστασία και την προώθηση της νεώτερης πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης. Δημιουργία ειδικού φορέα για την διάσωση και την προστασία της μνήμης και της πολιτιστικής κληρονομιάς του προσφυγικού στοιχείου της πόλης (Ποντιακός/Μικρασιατικός Ελληνισμός).
14 Δημιουργία Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Ανθρωπιστικών Σπουδών, σε συνεργασία με το ΑΠΘ για την ανύψωση του πνευματικού επιπέδου των πολιτών και τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την Θεσσαλονικιώτικη κοινωνία.
15 Επέκταση και αναβάθμιση του δικτύου δημοτικών βιβλιοθηκών της πόλης. Διεύρυνση της ψηφιοποίησης των αρχείων της πόλης. Δημιουργία ψηφιακής βιβλιοθήκης.
16 Δημιουργία «κυψέλης πολιτισμού» σε κάθε γειτονιά. Αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, όπου θα ενθαρρύνονται πολιτιστικές πρωτοβουλίες από τη βάση (κινηματογραφικές/ θεατρικές/ μουσικές/λογοτεχνικές/εικαστικές ομάδες, ομάδες φωτογραφίας. Σύνδεσή τους με τις τριτοβάθμιες σχολές Καλών Τεχνών, Μουσικής, Θεάτρου και Χορού.
17 Μετατροπή των «Δημητρίων» σε δίαυλο συνάντησης μεταξύ του κόσμου της Τέχνης και του Πνεύματος, και της πολιτιστικής παραγωγής σε επίπεδο γειτονιάς. Στόχος, το «ευ ζην» στην καθημερινότητα όλων των πολιτών της πόλης.
18 Αποκατάσταση της ΕΡΤ-3. Ενιαίος, δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας στην πόλη, που θα έχει τις θύρες του ανοιχτές για τους πολίτες και της πρωτοβουλίες τους.
19 Ενθάρρυνση δημιουργίας Κοινωνικών ΜΜΕ. Ειδική αδειοδότηση των εγχειρημάτων κοινωνικής ραδιοφωνίας μικρής εμβέλειας. Δημιουργία βάσης δεδομένων και διασύνδεσης των Κοινωνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που υφίστανται ήδη στην πόλη.
20 Στήριξη, ενθάρρυνση και προώθηση όλων των μορφών του ερασιτεχνικού αθλητισμού για κάθε ηλικία. Αποτελεί αποφασιστικό βήμα για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, των ναρκωτικών αλλά και του αλκοολισμού, που θεριεύει ιδίως στις νεώτερες ηλικίες, αλλά και είναι μέσο καταπολέμησης της ευρύτερης επιδείνωσης της υγείας του ελληνικού λαού –υπό το βάρος του απάνθρωπου σύγχρονου τρόπου ζωής.

Πραγματική Δημοκρατία
Η πραγματική δημοκρατία πηγάζει από τα σπλάχνα της κοινωνίας, από την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων. Δεν υπάρχει τρόπος να υπερβούμε την παρούσα κρίση αν δεν αποσπάσουμε το μονοπώλιο που ασκεί το πολιτικό προσωπικό της χώρας στα κοινά.
21 Καθιέρωση δημοψηφισμάτων για τα βασικά ζητήματα που κρίνουν το μέλλον της πόλης.
22 Καθιέρωση του θεσμού των διαμερισματικών συνελεύσεων πολιτών. Αντικείμενο: Κατάρτιση προϋπολογισμού έργων σε επίπεδο δημοτικής κοινότητας (συμμετοχικός προϋπολογισμός), συντονισμού, ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών, στήριξη των θεσμών κοινωνικής αλληλεγγύης.
23 Εισαγωγή θεσμών οριζόντιας διαβούλευσης μεταξύ Δήμου-Φορέων-Πολιτών για όλα τα σημαντικά ζητήματα που κρίνουν τις τύχες, την φυσιογνωμία και τον χαρακτήρα της πόλης μας.
24 Καθιέρωση μηνιαίας τακτικής ανοιχτής διαβούλευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την παρουσία των επικεφαλής της δημοτικής διοίκησης, όπου ελεύθερα κάθε πολίτης θα θέτει τα ζητήματα που επιθυμεί.
Κοινωνικές Υποδομές-Κοινωνική Αλληλεγγύη
25 Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εγγυητής του δημόσιου, καθολικού χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υποδομών. ΟΧΙ στην εκποίηση της δημόσιας ύδρευσης και του λιμένα Θεσσαλονίκης. Να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της εκπαίδευσης.
26 Σύσταση ειδικής αντιδημαρχίας κοινωνικής αλληλεγγύης με αντικείμενο την κατάρτιση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και την στήριξη των πρωτοβουλιών της ίδιας της κοινωνίας.
27 Δημιουργία βάσης δεδομένων κοινωνικής αλληλεγγύης, όπου θα περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία εκείνα που διευκολύνουν την ανάληψη πρωτοβουλιών από την πλευρά της ίδιας της κοινωνίας. (π.χ. ανταλλαγές υπηρεσιών και προϊόντων, αλληλοβοήθεια κ.ο.κ.)
28 Δράση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Κοινωνικά Ιατρεία και παντοπωλεία σε κάθε διαμέρισμα. Οργανωμένα με έμφαση στη συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας.
29 Στήριξη – ενθάρρυνση και συμβολή στις πρωτοβουλίες που ήδη εξελίσσονται στην πόλη. Δημιουργία ετήσιου φεστιβάλ κοινωνικής αλληλεγγύης. Προώθηση των καταναλωτικών συνεταιρισμών. Συμβολή στην διασύνδεση των τοπικών αγορών με τους παραγωγούς με παράκαμψη των μεσαζόντων.
30 Ουσιαστικός κι όχι επικοινωνιακός συντονισμός δράσεων με τους φορείς καταπολέμησης των ναρκωτικών (ΚΕΘΕΑ, ΨΝΘ, Κέντρα Πρόληψης κλπ.), για την πρόληψη του φαινομένου και την διασφάλιση της πρόσβασης των εξαρτημένων συμπολιτών μας σε ποιοτικές, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες απεξάρτησης.
31 Μέριμνα για την δημιουργία θεσμών ενσωμάτωσης των μεταναστών στην πόλη. Αποτροπή δημιουργίας γκέτο, ειδικά σχολεία για την εκμάθηση των ελληνικών και την γνωριμία με τον ελληνικό πολιτισμό.
Περιβάλλον-Αστικός Χώρος
Αντιμετωπίζουμε και σεβόμαστε τον αστικό χώρο ως συνέχεια του περιβάλλοντος. Το οικοσύστημα και το ανθρωποσύστημα πρέπει να τελούν σε αρμονία –και να αναπτύσσονται ελεύθερα πέρα από τα ιδιωτικό-οικονομικά συμφέροντα. Είναι ζήτημα απολύτως ουσιαστικώς για την συλλογική και ατομική, ψυχική και σωματική υγεία του καθενός μας.
32Ανάληψη μεγάλης διαδημοτικής πρωτοβουλίας όλων σχετικών φορέων για την περιβαλλοντική αποκατάσταση του Θερμαϊκού κόλπου και του Σέιχ Σου. Ως προς το τελευταίο εγκατάλειψη της λογικής μεταβολής του σε δάσος πάρκο που θα χαρίσει το δάσος στον ιδιωτικό τομέα της βιομηχανίας αναψυχής. Χρειάζονται πρωτοβουλίες για την ανακήρυξη του ως ζώνης απολύτου προστασίας και καταφυγίου άγριας ζωής ώστε να θωρακιστεί νομικά απέναντι σους καταπατητές, κι όχι σχέδια για τελεφερίκ ή εισιτήρια εισόδου που θα εμπορευματοποιήσουν ένα ακόμη δημόσιο αγαθό.
33 Ο Δήμος της Θεσσαλονίκης πρέπει να πει «Όχι» στην μεταβολή της Βορειο-Ανατολικής Χαλκιδικής σε κέντρο της βαριάς βιομηχανίας εξόρυξης Χρυσού που είναι περιβαλλοντικά και κοινωνικά καταστροφική και εισηγείται ένα σκληρό και απάνθρωπο εργασιακό μοντέλο. Η εξέλιξη αφορά άμεσα την Θεσσαλονίκη, καθώς η πόλη αγγίζεται από ένα μεγάλο μέρος των συνεπειών αυτής της εξέλιξης. Να βοηθήσουμε την περιοχή να βρει το δρόμο της μέσα από ένα μοντέλο ολοκληρωμένης, φιλικής προς το περιβάλλον, τις κοινωνίες, και την ιστορική κληρονομιά του τόπου, παραγωγικής ανασυγκρότησης.
34 Περιβαλλοντική αποκατάσταση των ακάλυπτων ρεμάτων, λόφων και γενικά ακάλυπτων χώρων στον ιστό της πόλης ως φυσικών χώρων.
35 Υλοποίηση της παλαιάς πρότασης του ΑΠΘ, για τον «πράσινο διάδρομο» Σέιχ Σου-Πανεπιστήμια-Τρίτο Σώμα Στρατού-Παραλία.
36 Πρωτοβουλία για την δημιουργία αστικών κήπων και αστικών περιβόλων.
37 Στήριξη και προώθηση του αποκεντρωμένου μοντέλου παραγωγής (πραγματικά πράσινης) ενέργειας. Να συμβάλλει ο δήμος στην δημιουργία ενός δίκτυου πράσινης ενέργειας βιοτεχνιών παραγωγής μικρών ηλιοσυλλεκτών και ανεμογεννητριών για χρήση από τους καταναλωτές. Στόχος, να μεταβληθεί η κάθε ταράτσα της πόλης σε μικρό κέντρο ήπιας παραγωγής ενέργειας.
38 Ελεύθεροι Δημόσιοι χώροι για τους πολίτες και όχι για την βιομηχανία της διασκέδασης. Όχι στον επεκτατισμό των τραπεζοκαθισμάτων. Αυστηρή εφαρμογή του νόμου, από-εμπορευματοποίηση των δημόσιων χώρων.
39 ΟΧΙ στην περιβαλλοντοκτόνα, κοστοβόρα, και καταστροφική καύση των σκουπιδιών. Ο δήμος πρωταγωνιστής στον περιορισμό της παραγωγής απορριμμάτων, στην επαναχρησιμοποίηση και –κυρίως– στην ανακύκλωση. Οργάνωση ενός δικτύου κοινωνικής διαχείρισης των απορριμμάτων με διαλογή και διαχωρισμό στην πηγή.
40 Αποκατάσταση της αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας της πόλης, από την αποκρουστική τσιμεντοκρατία. Προγράμματα ανάπλασης όλων των διατηρητέων κτηρίων της πόλης –με την συνεργασία των άλλων άμεσα εμπλεκόμενων/ενδιαφερόμενων κοινωνικών φορέων.
41 Καθιέρωση «αρχιτεκτονικού κώδικα» για την πόλη (όπως υπάρχει ήδη στην Άνω Πόλη), που θα ελέγχει και θα ρυθμίζει τη φυσιογνωμία της πόλης.
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Κυκλοφοριακό
Το ευ ζην μιας πόλης κρίνεται από την ποιότητα των μέσων μεταφοράς της. Πρέπει να περάσουμε από το μοντέλο του «μοναχικού πλήθους» που μποτιλιάρεται αποξενωμένο στα αυτοκίνητα, σ’ ένα οικολογικό μοντέλο μαζικής, δημόσιας μεταφοράς που ευνοεί στην κοινωνικότητα.
42 Αναδιοργάνωση του αστικού σχεδιασμού για τις δημόσιες μεταφορές. Στόχος, να καταστεί άχρηστη η χρήση του ΙΧ στις γειτονιές της πόλης και στο κέντρο της μέσω της προώθησης ενός δικτύου Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
43 Να γίνει ο Δήμος η φωνή των πολιτών στις διενέξεις με το ΜΕΤΡΟ. Να απαιτήσει και να πετύχει πλήρης διαφάνεια σχετικά με την πορεία και το κόστος του έργου. Να απαλλαγούν οι αποκλεισμένες από τα εργοτάξια επιχειρήσεις από την καταβολή των δημοτικών τελών.
44 Αποσύνδεση της υλοποίησης των άλλων ΜΜΜ, από την ολοκλήρωση των έργων ΜΕΤΡΟ.
45 Δημιουργία διαδικτυακής «βάσης δεδομένων πραγματικού χρόνου» car pooling (από κοινού χρήση του ΙΧ επιβατών που επιθυμούν να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση).
46 Ανασχεδιασμός των ποδηλατοδρόμων, με στόχο να καταστούν πραγματικά λειτουργικοί για τους ποδηλάτες.
47 Αλλαγές στο καθεστώς των Δημόσιων Μετακινήσεων με λεωφορεία. Εισαγωγή των Λεωφορείων Ταχείας Διέλευσης. Αναδιοργάνωση του ΟΑΣΘ σε Κοινωνική-Συνεταιριστική βάση.
48 Πόλη φιλική προς τους πεζούς.
49 Δημοτικά πάρκινγκ στις παρυφές της πόλης, για να ενθαρρύνονται οι χρήστες ΙΧ για την χρησιμοποίηση των ΜΜΜ.
Διοίκηση
Η διοίκηση ορθώνεται πέρα, και συχνά ενάντια στις ζωές των πολιτών. Αν δεν την εξανθρωπίσουμε, αν δεν την αποκεντρώσουμε και να την μπολιάσουμε με αρχές ουσιαστικής δημοκρατίας –δεν πρόκειται να διαμορφώσουμε συνείδηση στην πόλη και τον πολίτη.
50 Υιοθέτηση ελεύθερου λογισμικού από τις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ενθάρρυνση της παραγωγής ελεύθερου λογισμικού όπου αυτό απαιτείται.
51 Αναθεώρηση των υπέρογκων για τα ελληνικά δεδομένα δημοτικών τελών που δεν ανταποκρίνονται σε κάποια ποιότητα υπηρεσιών. Ειδικές ελαφρύνσεις για τις παραγωγικές επιχειρήσεις, και ιδιαίτερα για τους συνεταιρισμούς. Καθιέρωση της «κοινοτικής συνεισφοράς/συμμετοχής» σε έργο με αντάλλαγμα την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, ιδιαίτερα σε θεσμούς κοινωνικής αλληλεγγύης. Γεγονός που θα πολλαπλασιάσει τις δυνατότητες του Δήμου να προσφέρει έργα και υπηρεσίες προς το κοινό.
52 Όχι στην συρρίκνωση του Δήμου, στις απολύσεις και την αναδιάρθρωση που γίνεται με τον ίδιο αυθαίρετο τρόπο που πραγματοποιήθηκε η γραφειοκρατικοποίηση του Δήμου. Αποκέντρωση, ανασχεδιασμός των υπηρεσιών βάσει των σύγχρονων δικτυακών οργανωτικών μοντέλων.
53 Όχι στην λογική των αποκλειστικών αναθέσεων έργων/μελετών στα ιδιωτικά συμφέροντα. Προώθηση των έργων σε συνεταιρισμούς νέων ανέργων επιστημόνων. Ουσιαστική συμβολή του Πανεπιστημίου και των άλλων αρμόδιων φορέων στις μελέτες και στη γνωμοδότηση. Ενθάρρυνση της ανάληψης μέρους των νέων, υπό σύσταση δημοτικών επιχειρήσεων (π.χ. Θαλάσσιες Μεταφορές) σε κοινωφελείς συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Σε γενικές γραμμές, ο Δήμος θα πρέπει να είναι αρωγός του τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας ως αποφασιστικό μέσο καταπολέμησης της διαπλοκής.
54 Απόλυτη διαφάνεια. Πλήρης δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων, των εκθέσεων πεπραγμένων και των προϋπολογισμών του δήμου προς κάθε ενδιαφερόμενο. Δημιουργία ειδικού ιστότοπου για την ανάρτησή τους.
Μια υπόσχεση…
Τα μέλη του συνδυασμού μας, υπόσχονται ότι θα Μείνουν στην πόλη και θα παλέψουν από κάθε σκοπιά και θέση για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος-οράματος. για μια Θεσσαλονίκη που θα συνεχίζει άξια την λαμπρή ιστορία της.
Για την Θεσσαλονίκη της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, της Πνευματικής Αναγέννησης, της Άμεσης Δημοκρατίας, και της Οικολογίας.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ: https://menoumethess.gr/