19 Μαρτίου 2019 at 20:09

Θεσσαλονίκη: Δημιουργία παραλίας 40 χιλιομέτρων από το Καλοχώρι έως το Αγγελοχώρι

από

Θεσσαλονίκη: Δημιουργία παραλίας 40 χιλιομέτρων από το Καλοχώρι έως το Αγγελοχώρι

Στη συμβολή που θα έχει η σχεδιαζόμενη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης στη διαμόρφωση του νέου brand name της πόλης, αναφέρθηκαν οι ομιλητές στην εκδήλωση με θέμα «Η ταυτότητα της Θεσσαλονίκης μέσα από το παραλιακό μέτωπο», με διοργανωτές τον Σύλλογο Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό του Μεγάρου Μουσικής.

Θεσσαλονίκη: Δημιουργία παραλίας 40 χιλιομέτρων από το Καλοχώρι έως το Αγγελοχώρι
Θεσσαλονίκη: Δημιουργία παραλίας 40 χιλιομέτρων από το Καλοχώρι έως το Αγγελοχώρι

Φιλόδοξο και ρεαλιστικό χαρακτήρισε το ειδικό χωρικό σχέδιο για το παραλιακό μέτωπο ο επενδυτικός σύμβουλος-μηχανικός και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Πάρης Τσογκαρλίδης, ο οποίος έχει κάνει πολλές δημόσιες παρεμβάσεις για το θέμα της παραλίας της Θεσσαλονίκης.

Όπως επισήμανε, στόχοι του ειδικού χωρικού σχεδίου είναι η συνεχόμενη παράκτια ανάπτυξη στα περίπου 40 χιλιόμετρα του μετώπου από το Καλοχώρι έως το Αγγελοχώρι, η κοινή ανάδειξη υφιστάμενων και νέων χώρων και η ενίσχυση της μητροπολιτικότητας. Μεταξύ άλλων, προβλέπονται εξυγίανση και ανάπλαση των Βυρσοδεψίων και του Δενδροποτάμου, άξονες περιπάτου και ποδηλάτου, αθλητικές εγκαταστάσεις, δύο μητροπολιτικά πάρκα και βοτανικός κήπος.

Την πρωτοβουλία για το ειδικό χωρικό σχέδιο του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης ανέλαβε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την οποία ο κ. Τσογκαρλίδης είπε ότι έδρασε ταχύτατα, με τη στήριξη του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου.

Την ανάγκη για ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ της ανατολικής και δυτικής πλευράς της Θεσσαλονίκης, επισήμανε ο πατέρας Παντελεήμων Αναστασιάδης, εκπροσωπώντας τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα. Υπογράμμισε ότι η δυτική Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να γίνει το ομορφότερο κομμάτι της πόλης, γιατί διαθέτει τεράστιο παραλιακό μέτωπο που είναι εγκαταλελειμμένο, «ταμείο γης» αναξιοποίητο και δημιουργικούς ανθρώπους. Ωστόσο, πρόσθεσε, η Πολιτεία χρησιμοποιεί τη δυτική Θεσσαλονίκη «ως δοχείο απορριμάτων», χωροθετώντας λειτουργίες που την απαξιώνουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Εμφανιστηκε 450 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.