21 Νοεμβρίου 2018 at 21:57

Στο ίδιο έργο θεατές!

από

Στο ίδιο έργο θεατές!

Βρώμικο 1989: Μητσοτάκης – Φλωράκης στο ειδ. Δικαστήριο τον Ανδρέα Παπανδρέου

2018-2019 (στις μέρες μας): Τσίπρας – Καμμένος και τα εξαπτέρυγα του Ολέθριου Κώστα Καραμανλή (2004 – 2009)

(Παπαγγελόπουλος, κ.α) στοχοποιούν τον Κώστα Σημίτη και μάλιστα με μαρτυρίες τύπου εμπόρων ναρκωτικών, όπως ο Μαμανέας το βρώμικο ’89.

Είναι παρόμοια βρωμιά και πολιτικός καννιβαλισμός, με έναν εσμό (αγέλη) αργυρώνητων του δημοσιογραφικού υποκόσμου. Στοχεύουν και πάλι στην απαξίωση και εξουδετέρωση του Προοδευτικού Δημοκρατικού χώρου, με κύριο λάφυρο τη διαχείριση και νομή της εξουσίας, έξω και πέρα από κάθε πολιτική ηθική, με το μοιραίο δίπολο: Αριστερά του χαβιαριού και δεξιά του εθνικιστικού φανατισμού.

Έτσι η Τσιπρική Αριστερά, με τoυς γκαουλάιτερ (τύπου Παπά και τους τραμπούκους, τύπου Πολάκη), πάνε χέρι χέρι με τον ακροδεξιό εθνικιστή Καμμένο και τα εξαπτέρυγα του ολέθριου Κώστα Καραμανλή. Τους ενώνει το μίσος εναντίον του Προοδευτικού Δημοκρατικού χώρου και η χωρίς αρχές ιδέες και αξίες, διαχείριση και νομή της εξουσίας. Η πατρίδα γι’ αυτούς υπάρχει, όσο αυτοί κυβερνούν. Αν δεν κυβερνούν, ας χαθεί και η πατρίδα, μια που η υπέρτατη αξία και ιδιότητα γι’ αυτούς είναι η αρχομανία.

Μια σύντομη αναδρομή στην πολιτική πορεία της χώρας μας, δείχνει ξεκάθαρα ότι, όταν παραγκωνίζεται ή εξουθενώνεται η Δημοκρατική Προοδευτική παράταξη, τη χώρα μας τη βρήκαν και τη βρίσκουν συμφορές (π.χ. Καποδίστριας – Τρικούπης – Βενιζέλος, εμφύλια σύρραξη, αποστασία του ’65, δικτατορία με τραγωδία στην Κύπρο, βρώμικο ’89 και δυστυχώς έπεται συνέχεια).

Όσο για τη συμφορά των μνημονίων και την καταπολέμηση της διαφθοράς, έχω να πω δύο πράγματα.

Πρώτα: στα μνημόνια μπήκαμε, διότι ο ολετήρας (καταστροφέας) της Εθν. Οικονομίας Κ. Καραμανλής, άφησε το 2009 θηριώδη ελλείμματα της τάξης του 170% επί του ΑΕΠ, από το 92% που ήταν το 2004 επί ΠΑΣΟΚ και Σημίτη. Ο Γιώργος Παπανδρέου παρά την αρχική αστοχία εκτιμήσεων, γρήγορα συνειδητοποίησε ότι, χωρίς την εξωτερική ευρωπαϊκή βοήθεια, θα ακολουθούσε άτακτη χρεοκοπία με τραγικές συνέπειες για το λαό μας. Γι’ αυτό και έντιμα, χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος, ενέταξε τη χώρα και στο πρώτο μνημόνιο, με τις συνακόλουθες δεσμεύσεις.

Ο κορυφαίος δημαγωγός και βαθιά νυχτωμένος Τσίπρας, με την άθλια καρικατούρα του Μπαρουφάκη, πήγαν αρχικά να κάνουν τον μάγκα στους Ευρωπαίους, παίζοντας με την τύχη του λαού μας, κλώτσησαν, το Φεβρουάριο του 2015, τη χρυσή ευκαιρία για συμφωνία με δέσμευση ύψους 1δις 800εκ. ευρώ, και ηπιότερες, σε σχέση με όσα ακολούθησαν δεσμεύσεις (συνταξιοδοτικό, δημόσια περιουσία κ.α.). Όταν ξύπνησαν από τους ψευτοπαλληκαρισμούς και τα καραγκιοζιλίκια, στυλ Μπαρουφάκη, με την περίφημη κωλοτούμπα, υπέγραψαν μνημόνιο 18,5δις ευρώ, αντί του 1δις 800εκ. ευρώ του Φεβρουαρίου 2015, κι ακόμα με τα κάπιταλ κοντρόλ, προκάλεσαν άμεσες ζημιές στην οικονομία 100δις ευρώ, όπως ομολογούν όλοι οι ξένοι εκτιμητές και μακροχρόνιες ζημιές, στην ενεργό οικονομία, που αγγίζουν τα 200δις.

Πρόσφατα ο ίδιος ο Τσίπρας ομολόγησε στην Ευρώπη ότι, όταν αντιλήφθηκε (πάλι καλά!) την εξαθλίωση της Ελλάδος και του λαού μας με την χρεοκοπία και την έξοδο από το Ευρώ, συμβιβάστηκε, με ασύγκριτα επαχθέστερους όρους για την χώρα μας, με τους Ευρωπαίους που επιπόλαια τους ειρωνευόταν υβριστικά λόγω άγνοιας και μικρομεγαλίστικου αλαζονισμού (π.χ. Ολαντρέου, μαντάμ Μέρκελ κ.α). Κι όμως, αυτός που υπέγραψε τις επαχθέστερες υποχρεώσεις της χώρας μας, πολέμησε άγρια και κατασυκοφάντησε το Γιώργο Παπανδρέου, που ενέταξε τη χώρα στο πιο ηπιότερο πρώτο μνημόνιο, γιατί έγκαιρα κατάλαβε ότι η χώρα μας χωρίς την έξωθεν βοήθεια θα πήγαινε στα Τάρταρα.

Όσο για τη διαφθορά, που το ΠΑΣΟΚ τόλμησε να αναγνωρίσει ότι υπήρξε σε κορυφαία στελέχη του, ο Γιώργος Παπανδρέου, παρά το τεράστιο κόστος το πολιτικό, έφερε και ψήφισε νόμο το 2011, ότι δεν παραγράφεται το μαύρο χρήμα και ότι καταργείται το απόρρητο των τραπεζικών καταθέσεων.

Αυτόν τον νόμο δεν τον ψήφισε η Αριστερά του χαβιαριού (!), ενώ αν έμεναν οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, θα είχαν παραγραφεί όλα τα αμαρτήματα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ποιός λοιπόν έβαλε το μαχαίρι στην πληγή της διαφθοράς;

Σήμερα, στοχοποιούν τον Κώστα Σημίτη, τον πιο δημιουργικό και πιο αποτελεσματικό πρωθυπουργό της Ελλάδας, με μεγάλα έργα υποδομών, σταθερή ανάπτυξη και ισχυροποίηση της Ελλάδας στην Ευρώπη και παγκοσμίως (Ο.Ν.Ε – Κύπρος – Ολυμπιακοί αγώνες κ.α.)

Συγκαλύπτουν όμως απροκάλυπτα και ασύστολα τον ολέθριο για την Εθνική οικονομία Κώστα Καραμανλή. Έτσι επαναλαμβάνουν το βρώμικο ’89 και όλη την αθλιότητα με στόχο την αποδυνάμωση του Δημοκρατικού Προοδευτικού χώρου, ώστε να πετύχουν το εναλλασσόμενο δίπολο Αριστερά – Δεξιά, μόνον χάριν της διαχείρισης και νομής της εξουσίας. Το αξιοπερίεργο είναι πως η Αριστερά των αγώνων για ανεξαρτησία και για καλύτερες μέρες στο λαό μας συνεργάστηκε και συνεργάζεται με το πιο ακραίο Εθνικιστικό δεξιό μόρφωμα.

Είναι όμως καιρός οι καλόβολοι, δημοκρατικοί πολίτες που γοητευμένοι από τα πράγματι υψηλά ιδανικά της Αριστεράς, να αντιληφθούν την απάτη των ψευτοαριστερών του χαβιαριού και να γυρίσουν σπίτι τους, δηλ. στον Προοδευτικό Δημοκρατικό χώρο, εξασφαλίζοντας έτσι στη χώρα μας και στο λαό μας μια σταθερή πορεία προς την πρόοδο, μέσα από τους κανόνες του Δημοκρατικού πολιτεύματος και τον εκφραστή της, την Δημοκρατική Ευρώπη των λαών, της ευημερίας και της ειρήνης.

Ζήσης Μητλιάγκας

Φιλόλογος

(Εμφανιστηκε 126 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.