1 Μαΐου 2018 at 17:24

Γ. Αδαλής: Τουρκία-Κούρδοι και Πολυεθνικοί Κολοσσοί (& ηχητικό)

από

Γ. Αδαλής: Τουρκία-Κούρδοι και Πολυεθνικοί Κολοσσοί (& ηχητικό)

Κλειδί το Κουρδικό για την Τουρκική Επιθετικότητα σε Κύπρο και Αιγαίο

Οι εξελίξεις σε Αιγαίο και Κύπρο, δεν είναι προϊόν παραλογισμού, αλλά ψυχρής λογικής του Ερνοτγάν στο γεωπολιτικό παζάρι στη περιοχή, όπου η δημιουργία Κουρδικού κράτους, συμπίπτει με τους ενεργειακούς δρόμους και τα αντιτιθέμενα συμφέροντα πολυεθνικών, υποστήριξε με στοιχεία ο οικονομολόγος και αναλυτής Γιώργος Αδαλής στον 98.4.

Η Τουρκία αντιλαμβανόμενη ότι ο ενδεχόμενος «ακρωτηριασμός» της, για την δημιουργία Κουρδικού κράτους και σε εδάφη της, θα πάει πίσω και την μάχη επενδύσεων που έχει κάνει στο Κουρδικό Ιράκ, κινείται με την λογική ανταλλαγμάτων για τους νέους ενεργειακούς δρόμους, με επιθετικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο, λέει ο οικονομολόγος Γιώργος Αδαλής. Παρουσιάζοντας άγνωστα στοιχεία για τους Κούρδους, από πλευράς οικονομίας, εξηγεί γιατί το Κουρδικό είναι κλειδί, όπως και ο αγωγός Κιρκούκ – Τσειχάν με κομβικό σημείο το Αφρίν, ενώ εξηγεί ότι ο ανταγωνισμός Ρωσίας – ΗΠΑ για τα ενεργειακά στη θάλασσα του Μπάρεντς, αντανακλά την όξυνση επί Κουρδικών εδαφών στη Συρία και όχι μόνο. Με βάση συγκεκριμένα δεδομένα, ισχυρίστηκε ότι οι ενεργειακοί ανταγωνισμοί, οδηγούν την Τουρκία να επιζητά τον έλεγχο της ΑΟΖ πέριξ του Καστελόριζου, ενώ αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε για τα παιχνίδια των μεγάλων πολυεθνικών ενεργειακών κολοσσών στη περιοχή μας.

(Εμφανιστηκε 406 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Ένα σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.