8 Ιανουαρίου 2018 at 11:19

Οι άνδρες τελικά προτιμούν τις ξανθές δείχνει νέα μελέτη. Αλλά παντρεύονται μελαχρινές

από

Οι άνδρες τελικά προτιμούν τις ξανθές δείχνει νέα μελέτη 

Αλλά παντρεύονται μελαχρινές

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

Οι άνδρες πιστεύουν ότι οι ξανθές γυναίκες δείχνουν νεότερες και πιο υγιείς από τις μελαχρινές, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Social Psychology. Επίσης, επηρεασμένοι από τα κοινωνικά στερεότυπα τις θεωρούν ερωτικά πιο διαθέσιμες.

Κι ενώ όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά δίνουν στις ξανθές το προβάδισμα στο ερωτικό παιχνίδι, οι μελαχρινές κυριαρχούν σε ό,τι αφορά στον γάμο καθώς θεωρούνται καλύτερες ως μητέρες.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Augsburg της Μινεσότα κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα μετά από έρευνα που έκαναν σε δείγμα 110 ανδρών, η οποία αποτελεί συνέχεια προηγούμενης μελέτης που είχε δείξει ότι οι ξανθές σερβιτόρες παίρνουν περισσότερα φιλοδωρήματα και είναι πιθανότερο να τους προσφερθεί βοήθεια από τους άνδρες.

Η προτίμηση των ανδρών στις ξανθές πιθανόν να αποδίδεται στην θεωρία της Εξέλιξη. Την προϊστορική εποχή το χρώμα των μαλλιών θεωρείτο ένας καλός τρόπος για να επιλέξει κάποιος σύντροφο.
Η προτίμηση των ανδρών στις ξανθές πιθανόν να αποδίδεται στην θεωρία της Εξέλιξη. Την προϊστορική εποχή το χρώμα των μαλλιών θεωρείτο ένας καλός τρόπος για να επιλέξει κάποιος σύντροφο.

Στην παρούσα μελέτη, οι ψυχολόγοι έδειξαν σε 110 άνδρες φωτογραφίες ξανθών, καστανών και μελαχρινών γυναικών. Οι εθελοντές αξιολόγησαν ως πιο ελκυστικές εκείνες με τα ξανθά μαλλιά, ενώ θεώρησαν ευκολότερο να συνάψουν σχέσεις μ’ αυτές παρά με εκείνες που είχαν μαύρα μαλλιά. Η διαφορά ήταν μικρή μεταξύ των ξανθών και των καστανών ως προς αυτά τα κριτήρια.

Ωστόσο, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα από τη στιγμή που οι άνδρες παρατήρησαν στις φωτογραφίες των γυναικών από τους ώμους και πάνω, οι ξανθές χαρακτηρίστηκαν νεότερες και υγιέστερες από τις καστανές.

Επίσης, οι άνδρες τις θεώρησαν πιο διαθέσιμες ερωτικά, κάτι που σύμφωνα με τους ερευνητές υποδηλώνει ότι θα τις προτιμούσαν για να βγουν ραντεβού, ενώ θα προτιμούσαν μια καστανή ή μελαχρινή για μητέρα του παιδιού τους.

Aπό την έρευνα προέκυψε επίσης ότι οι γυναίκες με μακριά μαλλιά θεωρούνται λιγότερο υγιείς και ελκυστικές και εκείνες με μεσαίου μήκους ευκολότερες για να συνάψει κάποιος σχέση μαζί τους.

Η προτίμηση των ανδρών στις ξανθές πιθανόν να αποδίδεται στην θεωρία της Εξέλιξης. Την προϊστορική εποχή το χρώμα των μαλλιών θεωρείτο ένας καλός τρόπος για να επιλέξει κάποιος σύντροφο. Κι επειδή το χρώμα των μαλλιών τείνει να σκουραίνει όσο μεγαλώνουμε, οι γυναίκες με φυσικά ανοιχτόχρωμα μαλλιά θεωρούνται νεότερες και πιο γόνιμες.

Όμως, οι ψυχολόγοι σπεύδουν να σημειώσουν ότι οι προτιμήσεις των ανδρών για το αν μια γυναίκα είναι ελκυστική ενδεχομένως να άλλαξαν στο πέρασμα των χρόνων από το γεγονός ότι τα ΜΜΕ υπερπροβάλλουν τις ξανθές γυναίκες.

Πηγή: http://health.in.gr/news/various/article/?aid=1500187316

(Εμφανιστηκε 297 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.