8 Ιανουαρίου 2018 at 15:21

Μαθήματα κλασικής παιδείας – Ευρωπαϊκή αστυνομική λογοτεχνία

από

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

16η Διδακτική περίοδος, μάθημα 13ο

Τετάρτη 10-1-2018, 7μ.μ.

Θέμα: Ευρωπαϊκή στυνομική λογοτεχνία

Εισηγητής: Νότας Θωμάς, Φιλόλογος

Στο πρώτο μάθημα για το 2018 (10-1) ο Θωμάς Νότας, φιλόλογος και βασικός συνεργάτης του πνευματικού μας συμποσίου, θα κάνει εισήγηση για την Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία και μάλιστα την Αστυνομική Λογοτεχνία.

Συγκεκριμένα:

Η επόμενη συνάντηση του πνευματικού συμποσίου που διεξάγεται στο Μαξίμειο Πνευματικό και Πολιτιστικό κέντρο είναι αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή αστυνομική λογοτεχνία και την πορεία της μέσα στο χρόνο. Ο φιλόλογος Θωμάς Νότας θα παρουσιάσει μια επιλεκτική ιστορική αναδρομή της αστυνομικής λογοτεχνίας ξεκινώντας από την προδρομική μορφή του Έντγκαρ Άλαν Πόε και συνεχίζοντας με τις εξέχουσες περιπτώσεις του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ και της Αγκάθα Κρίστι θα καταλήξει στη σύγχρονη αστυνομική λογοτεχνία της νότιας Ευρώπης. Η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από δραματοποίηση αποσπασμάτων από τα έργα «Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές» και «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι που θα πραγματοποιήσουν οι ηθοποιοί Αστερόπη Χαριτίδου, Γιώργος Καρύδας και Βαγγέλης Ζλατίντσης του ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ.

ΘΩΜΑΣ ΝΟΤΑΣ: Φιλόλογος στην ιδιωτική εκπαίδευση (απόφοιτος κλασσικής φιλολογίας από το ΕΚΠΑ – Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και σπουδαστής στο τμήμα θεάτρου της σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη 7-8 το απόγευμα στην αίθουσα ομιλιών (Σωκράτης Μικρού) του Μαξίμειου Πνευματικού Κέντρου.

Συντονιστές οι εκπαιδευτικοί: Θεολόγης Ανδρονίδης, Νότας Θωμάς και Χασιωτάκη Ειρήνη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Χορηγοί:

η Α.Ε. Θέρμη Σερρών (Τηλεθέρμανση)

η Α.Ε. Ουστριάς (εμπορία αυτοκινήτων) και

η Α.Ε ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

 

Για το

Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο                Σύνδεσμο Φιλολόγων

    Ζήσης Μητλιάγκας                       Δώρα Μπαγανά

        Φιλόλογος                             Φιλόλογος

(Εμφανιστηκε 216 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.