16 Αυγούστου 2015 at 12:56

Άλλο διακυβέρνηση …κι άλλο «επαναστατική γυμναστική»

από

Άλλο διακυβέρνηση …κι άλλο «επαναστατική γυμναστική»

του Γιάννη Κύρκου Αικατερινάρη

αρχιτέκτονα, π. προέδρου του ΤΕΕ Κ. Μακεδονίας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Παρατηρώ τελευταία ένα καταιγισμό ατεκμηρίωτων «ειδήσεων» που αναφέρονται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Κι αν αυτές αφορούσαν στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής έχει καλώς. Φοβάμαι όμως πως πρόκειται για ένα ακόμη επικίνδυνο φαινόμενο, δείγμα κι αυτό της νοοτροπίας των νεοελλήνων να ακυρώνουν διαχρονικά πολιτικούς άνδρες που, παρά τα όσα λάθη τους, άξιζαν μιας διαφορετικής αντιμετώπισης.

Με αυτό αφορμή οδηγήθηκα να κάνω ορισμένες διαπιστώσεις, χωρίς καν να περάσει από το μυαλό μου η οποιοσδήποτε σκέψη για περιορισμό της πολιτικής κριτικής επί των πεπραγμένων της κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα του πρωθυπουργού. Θα ήταν όμως άδικο να μην αναφερθώ σε κάποιες αλήθειες που θα ‘πρεπε να λέγονται για τον κάθε πολιτικό άνδρα και αφορούν στην προσωπικότητά του, σε αυτήν που σταθμίζει την ικανότητά του να κυβερνάει.

Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, οφείλει την πολιτική του σταδιοδρομία στις ικανότητές του, στην επάρκεια των γνώσεων και στην εργατικότητά του, στις δικές του εν τέλει προσπάθειες. Κι αυτό βεβαίως πέρα από τα όποια πολιτικά λάθη του, όπως για παράδειγμα οι αμφίσημες, όσο και ανακόλουθες για μένα  δηλώσεις του για το ζήτημα των μεταλλείων Χαλκιδικής… Θα πρέπει ακόμα να πω, ότι κι εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος από την κατάληξη των διαπραγματεύσεων. Ο ίδιος άλλωστε ο Τσίπρας ομολόγησε, προς τιμή του, ότι δεν πέτυχε αυτό που θα ήθελε, αυτό δηλαδή για το οποίο πάλεψε ολομόναχος απέναντι σε “θεριά”… Μέσα σε τόσο αντίξοες συγκυρίες αποφάσισε να καταλήξει στο μικρότερο κακό, στο εφικτό…

Από την άλλη, όμως, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν ήμουν ποτέ θιασώτης των τσιτάτων, των κλισέ δηλαδή που βαφτίζονταν …πολιτικές απόψεις και υποτίθεται πως “έκφραζαν” τη μαρξιστική-λενινιστική θεώρηση των πολιτικών πραγμάτων, με ότι αυτό σήμαινε στη συνέχεια για τους απλούς πολίτες… Υπάρχουν άλλωστε και σήμερα αντίστοιχοι πολιτικοί σχηματισμοί που κρατάνε ανάλογες “καθαρότητες”, όπως κι άλλοι …βολεμένοι κάτω από τις ομπρέλες προστασίας ευνοούμενων επί χρόνια ΜΜΕ, οι οποίοι διατυπώνουν απόψεις έξω βέβαια από την ευθύνη της υλοποίησής τους, προφανώς αποβλέποντας αλλού…

(Εμφανιστηκε 542 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.