25 Ιανουαρίου 2015 at 08:44

Άλλες εποχές, άλλα ήθη: Η ελπίδα πλησιάζει

από

Άλλες εποχές, άλλα ήθη: Η ελπίδα πλησιάζει

του Γιάννη Κύρκου Αικατερινάρη

Ο χρόνος περνάει, οι καιροί αλλάζουν, η Δημοκρατία και του “περί Δικαίου αίσθημα” των πολιτών συνεχώς αποδυναμώνονται… Λείπουν τώρα η ανιδιοτέλεια, το φιλότιμο και τα συναισθήματα της πολιτικής ευθύνης, που συναντούσε κανείς ακόμη και σ’ ένα παρελθόν σκληρών αντιπαραθέσεων!

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν αρχηγός της ΝΔ ήταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ, δεδηλωμένος “δεξιός”, σε σχέση με τον προηγούμενο Κωνσταντίνο Καραμανλή, χαρακτηρισμένο μετά την μεταπολίτευση ως “κεντροδεξιό”, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, με τα απλά κι άδολα μέλη του, είχαν ως κεντρικό τους σύνθημα: Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ ! (βλ. συνημμένη φωτ. με την …χελώνα!). Όταν η ΝΔ έχασε στις ευρωεκλογές του Σεπτέμβρη του 1984 ο συντηρητικός αρχηγός παραιτήθηκε…

Οι καιροί ωστόσο άλλαξαν δραματικά… Τώρα ηγείται της ΝΔ ο υπερσυντηρητικός Αντώνης Σαμαράς, “”πνευματικό παιδί” και γι’ άλλους “πρωτοπαλίκαρο” του Αβέρωφ. Σήμερα τις θέσεις του συνδιαμορφώνει με στενούς συνεργάτες του, οι περισσότεροι των οποίων ανήκουν στην ακροδεξιά… Παρά τις αρχικές καταγγελίες του για την υπογραφή του μνημονίου (σημ.: είναι γνωστά τα 3 Ζάπεια) συνέπραξε στο σχηματισμό μιας πρωτόγνωρης κυβέρνησης με ένα “άλλο” ΠΑΣΟΚ, αυτό του Ευάγγελου Βενιζέλου, που με την σειρά του …ομογενοποιήθηκε με τη δική του “μεταλλαγμένη” -σε σχέση με το προηγούμενο της στίγμα – παράταξη …

Το σημερινό ωστόσο ΠΑΣΟΚ ουδόλως ενοχλείται από το σημερινό ακροδεξιό πρόσημο της ΝΔ… Οι δυο αρχηγοί παρότι ευθύνονται στο σπρώξιμο της χώρας στα βράχια της ανυποληψίας και των Ελλήνων πολιτών στην απώλεια των ελπίδων για την βελτίωση της ζωής και της ίδιας της αξιοπρέπειάς τους, φαίνεται να δυσκολεύονται να καταλάβουν πως επιτέλους πρέπει να μας αφήσουν να …ανασάνουμε!

Αλλά αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα, ας περιμένουμε με ζεστή καρδιά να ξανάρθει η ελπίδα!

24-1-2015

(Εμφανιστηκε 408 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.