20 Δεκεμβρίου 2014 at 22:53

Το δάνειο, τα χρεωστούμενα κι ο Άι Βασίλης

από

Το δάνειο, τα χρεωστούμενα κι ο Άι Βασίλης

… για !

Ωτακουστής δεν είμαι… Προχθές όμως την Κυριακή, 14-12-2014, όταν επισκέφθηκα το Γ’ Δημοτικό σχολείο Πολυγύρου για να δω το εξαιρετικό παζάρι, που οργάνωσε ο Σύλλογος γονέων με την θαυμαστή συμμετοχή των μικρών μαθητών, έγινα -άθελά μου είναι αλήθεια- μάρτυρας ενός διαλόγου… Ήταν από μια …τυχαία συνάντηση του Άι Βασίλη  με τον Τάσο  Κανταρά, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πολυγύρου «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ».

Ικανοποιήθηκα απ’ όσα άκουσα, μια και σε πολλά …συμπίπτουν οι απόψεις μας. Ονειροβατώ θα μου προσάψουν μερικοί, αθεράπευτα αισιόδοξος θα πουν οι καλόπιστοι και άδολοι φίλοι μου… Δεν μπορώ όμως να μην μεταφέρω τον διάλογο κι εσείς θα κρίνετε προς ποιού τη μεριά γέρνει το δίκιο!

Διάλογος:

Άι Βασίλης: Ακούστε με, δεν μπορώ να ξανακάνω το ίδιο άλλη  χρονιά! Οι Ευρωπαίοι μου δίνουν για να σας φέρω ένα «δώρο» και σ’ αντάλλαγμα θέλουν να μου δώσετε και να τους πάω δέκα από τα ασημικά σας! Θέλουν αεροδρόμια, λιμάνια, παραλίες, πετρέλαια, μεταλλεύματα… Συχνά, με μια περίεργη βουλιμία, απαιτούν και το καρβέλι των πλέον φτωχών… Και το χρέος σας δυστυχώς σ’ αυτούς, όλο και μεγαλώνει…

Τάσος Κανταράς: Αη Βασίλη μ’  να τους πεις ότι ημείς έφτασε ου κιρός να αντιδράσουμι. Δεν θέλουμι να μας παίρν’ ότ’ έχουμι και δεν έχουμι. Δεν θέλουμι να μας στέλ’ν ξανά καραμελούδις κι τέτοια κι ύστερα να μας τα’ αρπάζ’ν ούλα για τα καλά, γιατί λέει του χρέους γίνκι ακόμα τρανύτερου. Άκου να δεις λουγική, κι ακόμα κάποιοι θκιοί μας που κυνιρνάν του δέχουντι!

Μαθητής: Δίκιο έχει ο κυρ Τάσος Αη Βασίλη μας κι εμείς καλύτερες μέρες θέλουμε να ‘ρθουν!

Τάσος Κανταράς: Ημείς λοιπόν Αη Βασίλη μ’ να τι θέλουμι απου σένα για τ’ καινούργια χρονιά. Να μας φέρ’ς νέα κυβέρνηση! Και σ’ ένα σι κόβ’ …ξέρ’ς ποια!

Για την μεταφορά

Γιάννης Κύρκου Αικατερινάρης

αρχιτέκτων (σήμερα 17-12-2014, μια σημαδιακή μέρα)

(Εμφανιστηκε 363 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.