22 Μαρτίου 2014 at 01:12

Υπεράνθρωπος

από

Υπεράνθρωπος

Κείμενο: Λευτέρης Παπαθανάσης*

Projected PatternΕίμαι ένας υπεράνθρωπος. Στ’αλήθεια είμαι. Μπορώ να κάνω τα πάντα. Θα σταματήσω τις απολύσεις. Θα φτιάξω σχολεία για τα παιδιά σου. Θα διώξω ολομόναχος εκείνους που καταστρέφουν τα δάση για λίγο ή περισσότερο χρυσό. Θα σώσω απόψε δέκα μετανάστες από τα μαχαίρια των ναζί. Θα βρω δουλειά στην κόρη σου (αλλά όχι και στο γιο του αχώνευτου γείτονά σου, έτσι?). Θα σου αγοράσω ένα καλό (οικολογικό) αυτοκίνητο που να παίρνει μπρος με την πρώτη. Θα αλλάξω τη φορολογία ώστε για μια φορά να ξαλαφρώσεις εσύ και να πληρώσουν οι πλούσιοι. Θα φτιάξω το ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και τα δημόσια νοσοκομεία θα τα στελεχώσω με όσους χρειάζεται. Θα φυτέψω φασίστες στο προαύλιο της ΕΡΤ για να βρεις ένα λόγο να κοροϊδεύεις την κινητοποίηση σε λίγα χρόνια, όπως κάνεις με τις «πλατείες» σήμερα. Δεν θα αφήσω εκείνη τη βάρκα με τα παιδιά από τη Μέση Ανατολή να βουλιάξει. Θα φτιάξω πάρκα και αξιοπρεπή μέσα μαζικής μεταφοράς. Θα σου βρω ένα πιάτο φαγητό για αύριο. Κι εκείνα τα πέντε νοίκια που χρωστάς, κι αυτά εγώ. Πριν απ’όλα όμως, θα πραγματώσω την ευχή σου «πάρ’τε το μνημόνιο και φύγετε από δω» και θα τους διώξω όλους, αρκεί να μου πεις ποιους εννοείς. Θα σου δώσω ένα γνήσιο Κομμουνιστικό Κόμμα που επιτέλους θα σε στηρίξει. Ή μάλλον καλύτερα, θα κάνω μόνος μου την Επανάσταση και θα σου χαρίσω, έτσι από μεγαλοψυχία, μια κι έξω τον καινούργιο υπέροχο κόσμο που σίγουρα σου αξίζει γιατί είσαι σπουδαίος τύπος.

Είμαι ένας υπεράνθρωπος κι απόψε θα τα κάνω όλα αυτά με μιας. Εσύ απλά άραξε για μια ακόμη φορά στο σπιτάκι σου και άνοιξε μια μπύρα.

Πηγή: Αυθόρμητες μεταβολές

(Εμφανιστηκε 256 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.