4 Μαρτίου 2014 at 07:10

Επιστολή Έλληνα μετανάστη από τον Καναδά

από
Επιστολή Έλληνα μετανάστη από τον Καναδά

Μέχρι την κρίση δεν ασχολιόμουν με τα προβλήματα της Πατρίδας. Αλλά μετά την κρίση άρχισα να αγανακτώ όχι από ατομικά συμφέροντα αλλά από πατριοτισμό.
Μέχρι την κρίση δεν ασχολιόμουν με τα προβλήματα της Πατρίδας. Αλλά μετά την κρίση άρχισα να αγανακτώ όχι από ατομικά συμφέροντα αλλά από πατριοτισμό.
Λάβαμε το επόμενο κείμενο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Γράφει ο Peter Triantafyllos
Την 1η Απριλίου κλείνω εδώ στον Καναδά 47 χρόνια. Έφυγα από την Πατρίδα έναν μήνα μετά όταν απολύθηκα από φαντάρος. Χωριατόπαιδο, άτεχνος, και περιορισμένες γραμματικές γνώσεις. Η ζωή του μετανάστη δεν είναι ρόδινη. Την Πατρίδα δεν την ξέχασα ποτέ, την επισκέπτομαι συχνά και τα τελευταία 15 χρόνια κάθε χρόνο για 2-3 μήνες τα καλοκαίρια.
Μέχρι την κρίση δεν είχα λόγο << όπως όλοι μας >> νά ασχολιθώ , όλα ήταν ζωή χαρισάμενη. Αυτό που ειληκρινά χαιρόμουν πιό πολύ ήταν ή νεολέα. Τη ζωή που έκαναν. Θυμάμαι την μιζέρια της δικής μου γενιάς καί έλεγα, μπράβο τους, νά ζούν και να τα χαίρονται. Αλλά όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα όλα ήταν όνειρο.
Μέχρι την κρίση δεν ασχολιόμουν με τα προβλήματα της Πατρίδας. Αλλά μετά την κρίση άρχισα να αγανακτώ όχι από ατομικά συμφέροντα αλλά από πατριοτισμό. Αρχισα να διαβάζω όλες τις αλήθειες πώς φτάσαμε εως εδώ. Πώς από το 74 και μετά όλοι οί διοικούντες συναγωνίζονται ο ένας τόν άλλον ποιός θα καταστρέψει πιό πολύ αυτή τη δόλια χώρα.
Καλά μέχρι την κρίση κορόιδευαν, και ο κοσμάκης τους πίστευε. Αλλά από οτι βλέπω συνεχίζουν τα ψέματα και ο κοσμάκης δεν αντιδρά. Και όταν λέω αντιδρά δεν εννοώ λιανοτούφεκο << εξάλλου εγώ όταν παρέδωσα το όπλο στο στρατό δεν ξαναέπιασα όπλο στα χέρια μου >> υπάρχει ή Δημοκρατία. Τι στην ευχή τή βγάλαμε να την εκμεταλεύονται οι άλλοι. Υπάρχει ο διάλογος, ανταλλαγή απόψεων ή ψήφος.
Με την αγανάκτηση άρχισα και τη διαμαρτυρία . Πρίν 3 χρόνια άρχισα να γράφω τις ιδέες μου , και να τις στέλνω σε οποιονδήποτε εύρισκα το E. Mail του. Όχι στο ότι οι ιδέες μου είναι οι πιο σωστές, αλλά με την ελπίδα ότι κάποιος out there θα με ακούσει. Με την καλήτερη και πιό σωστή ιδέα. Ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό μου οτι εγώ και μόνο εγώ μπορώ να σωσω την Πατρίδα. Δεν μπορώ και δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν υπάρχουν 300 Έλληνες ειλικρινείς με γνώσεις, και πάνω απ’ όλα Πατριώτες.
Προσπαθώ σαν τον Διογένη πριν από 2.500 χρόνια και εγώ σήμερα να βρω Ελληνες με φιλότιμο.. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν ακόμη Έλληνες πατριώτες και με φιλότιμο.
Διαβάζω πολλά άρθρα κείμενα από καθηγητές, δημοσιογράφους με σύγχρονες ιδέες και κριτική — παρατηρήσεις που κάνουν για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Απορώ γιατί κανείς τους δεν κάνει μιά κίνηση ?
Δεν λέω πρέπει να τελειώση αυτή η κλεπτοκρατία αλλά όχι με κίνηση με ένα ακόμα Σοσιαλιστικό κόμμα Ελιάς — η μια μικρή Νέα Δημοκρατία του Πολύδορα. — η με μιά καινούργια Μαύρη Αυγή. (Όχι μόνο η ίδια κοπριά αλλά και η ίδια ΜΠΟΧΑ )
Είναι παρανοϊκό όπως είπε ο Αϊνσταϊν να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένης να έχεις διαφορετικά αποτελέσματα. !! Εμείς το λέμαι άλλαξε ο Μανωλιός .
Μπορεί να πληγώνω κάποιους διότι δεν είμαι και τόσο polite δεν αποκαλώ κάποιους κύριο η κυρία. (Well Αρσενικός η Θηλυκός γίνεσαι από τα γονίδια σου.— Άντρας ή Γυναίκα από την ηλικία σου.— Κύριος η Κυρία όμως γίνεσαι από την συμπεριφορά σου ) Αλλά αυτός είμαι ,και δεν το κάνω από συμφέρον είτε από εγωισμό.
Ολες οί παρατηρησεις και διορθώσεις δεκτες << καλοδεχούμενες >>
Peter Triantafyllos, Toronto
(Εμφανιστηκε 1,260 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Ένα σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.