16 Φεβρουαρίου 2014 at 10:32

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας

από

6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και την artfools ομάδα πολιτισμού, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Λάρισας και του Γαλλικού Ινστιτούτου και τελεί για πρώτη φορά υπό την αιγίδα και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Σύμβουλος διοργάνωσης είναι η Alpha Marketing.

Έχοντας δώσει ιδιαίτερα αξιόλογα δείγματα δουλειάς  κατά τα προηγούμενα χρόνια, δικαίως το φετινό 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας / Αrtfools Video Festival 2014 που θα ξεκίνησε στις 14 Βεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 23 Φεβρουαρίου φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά πράγματα όχι μόνο της Λάρισας, αλλά και διεθνώς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται  το 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools
Σε εξέλιξη βρίσκεται το 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools

Αναβαθμισμένο, πιο δυναμικό και  πιο δημιουργικό το φετινό Φεστιβάλ, αποτελεί πόλο έλξης για κινηματογραφιστές αλλά  και «σινεφίλ» όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, καθώς πάνω από 60 ξένοι δημιουργοί έστειλαν τις συμμετοχές τους, εκ των οποίων, στο φεστιβάλ θα προβληθούν οι 28.

Η αποδοχή και καταξίωση του φετινού 6ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας / Αrtfools, καταδεικνύεται και από την εμπιστοσύνη με την οποία το περιέβαλαν πέρα από τους δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις, και το στήριξαν ηθικά και οικονομικά.

Ιδιαίτερη ώθηση στο Φεστιβάλ δίνουν ως Χρυσοί Χορηγοί τα κανάλια Novacinema, που χαρίζουν μοναδική κινηματογραφική εμπειρία στους συνδρομητές τους, καθώς επίσης και το Κατάστημα Forthnet Λάρισας, μέσω του οποίου μπορούν όλοι να αποκτήσουν πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες Forthnet και Nova, για ποιοτική ψυχαγωγία και αξιόπιστη επικοινωνία.

Ξεχωριστή τιμή για τη φετινή διοργάνωση είναι η παρουσία καταξιωμένων σκηνοθετών, όπως ο  Παντελής Βούλγαρης, ο οποίος και θα τιμηθεί από το Φεστιβάλ για την προσφορά του στον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο, ο Κώστας Καπάκας, δημιουργός του πολυβραβευμένου  «Peppermint» και φυσικά ο Λαρισαίος νέος σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς, ο οποίος πρόσφατα βραβεύτηκε στις Κάννες.

Προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, σεμινάρια, αφιερώματα, εκθέσεις φωτογραφίας, είναι μερικές μόνο από τις δράσεις του,  με κορυφαίο γεγονός το διαγωνιστικό μέρος  που θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 23 Φεβρουαρίου.

Χώροι Διεξαγωγής είναι τα «Victoria Cinemas», το Ξενοδοχείο «Μετροπόλ», το   Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας  και το «Μεταλλουργείο».           

Με αφορμή τους καλεσμένους και τα αφιερώματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, από 14 μέχρι και 23 Φεβρουαρίου θα προβληθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο, οι ταινίες του Παντελή Βούλγαρη «΄Ησυχες μέρες του Αυγούστου», « Ελευθέριος Βενιζέλος», « ΄Όλα είναι δρόμος» και στον κινηματογράφο Victoria η ταινία « Τζίμης ο Τίγρης» με παρόντα τον ίδιο, μια που ο μεγάλος σκηνοθέτης είναι το τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ και θα τιμήσει με την παρουσία του τις δύο τελευταίες ημέρες της διοργάνωσης, Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.

Ιδιαίτερη βραδιά για τους διοργανωτές είναι το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου,  όπου μετά το διαγωνιστικό, ο Παντελής Βούλγαρης στον κινηματογράφο Victoria, θα συνομιλήσει με το κοινό, θα απαντήσει και θα εξηγήσει πράγματα για τις ταινίες του.

Η ταινία του  νέου και πολυβραβευμένου Λαρισαίου σκηνοθέτη Αλέξανδρου Αβρανά  « Miss Violence»,  θα προβληθεί την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στον Κινηματογράφο Victoria και ο ίδιος ο σκηνοθέτης θα είναι στην πόλη του, για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με την ταινία του, σε ένα πολύ ενδιαφέρον master class.  Έτσι καλύπτονται και πολλά ερωτήματα Λαρισαίων φίλων του σκηνοθέτη, για το αν και πότε θα απολαύσουν την ταινία του « Miss Violence»  η οποία το 2013 κερδίζει τον «Αργυρό Λέοντα» στο 70ο κινηματογραφικό φεστιβάλ Βενετίας και ήδη παίζεται στις μεγάλες Αθηναϊκές κινηματογραφικές αίθουσες.

Αναβαθμισμένο, πιο δυναμικό και  πιο δημιουργικό το φετινό Φεστιβάλ, αποτελεί πόλο έλξης για κινηματογραφιστές αλλά  και «σινεφίλ» όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, καθώς πάνω από 60 ξένοι δημιουργοί έστειλαν τις συμμετοχές τους, εκ των οποίων, στο φεστιβάλ θα προβληθούν οι 28.
Αναβαθμισμένο, πιο δυναμικό και πιο δημιουργικό το φετινό Φεστιβάλ, αποτελεί πόλο έλξης για κινηματογραφιστές αλλά και «σινεφίλ» όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, καθώς πάνω από 60 ξένοι δημιουργοί έστειλαν τις συμμετοχές τους, εκ των οποίων, στο φεστιβάλ θα προβληθούν οι 28.

Ο Κώστας Καπάκας ο τρυφερός και ρομαντικός σκηνοθέτης των pepermind και Uranya, ταινίες που θα προβληθούν την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, θα είναι στην πόλη μας για την προβολή της νέας του ταινίας « Η μαγική ώρα» σε πρώτη μάλιστα προβολή για το 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools. Ο Κώστας Καπάκας θα συζητήσει με το κοινό μετά το τέλος της προβολής της ταινίας του στο Victoria cinemas.

Την ευθύνη και την επιμέλεια όλων των master class θα έχει ο Κινηματογραφικός σύμβουλος του Φεστιβάλ κριτικός Κινηματογράφου και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου κ. Νίκος Αλέτρας – Αρτινός.

Στα υπόλοιπα  αφιερώματα θα μπορούν οι φίλοι και νοσταλγοί του παλιού σινεμά να παρακολουθήσουν ταινίες του Ζαν Λυκ Γκοντάρ και του Τρυφώ στο αντίστοιχο αφιέρωμα  Nouvelle Vague την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, ενώ στον Κινηματογράφο Victoria, θα διεξάγεται το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ.

Ενδιαφέροντα αφιερώματα, είναι και αυτά των , Μουσική Μέταλ και Κινηματογράφος και cult spaghetti Western που θα προβληθούν στο Μεταλλουργείο και την ευθύνη των οποίων έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ σκηνοθέτης ΄Ακυς Μητσιούλης.

Τέλος, οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν δικές τους δημιουργίες καθώς και των συμμαθητών τους την Κυριακή το πρωί στις 23 Φεβρουαρίου στον Κινηματογράφο Victoria, όπου θα προβληθούν 35 μαθητικές ταινίες από όλη την Ελλάδα.

Πηγή: http://www.ertopen.com

(Εμφανιστηκε 275 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.