26 Ιουλίου 2013 at 07:03

Η Χαλκιδική κινδυνεύει! Θα το επιτρέψετε;

από

Η Χαλκιδική κινδυνεύει! Θα το επιτρέψετε;

Του Γιάννη Κύρκου Αικατερινάρη, αρχιτέκτονα

Η προικισμένη Χαλκιδική μας προσφέρεται για διακοπές. Τουρίστες και επισκέπτες των μοναδικών τοπίων της, των αρχαιολογικών χώρων και του Άθω και τα μοναδικά αγαθά της συμβάλλουν τα μέγιστα στην οικονομική ανόρθωση  της χώρας.

ΒΑ Χαλκιδική, Κάκαβος, Άθως και νήσος Αμουλιανή
ΒΑ Χαλκιδική, Κάκαβος, Άθως και νήσος Αμουλιανή

Όμως τούτες τις μέρες δεν θα πρέπει να την βλέπετε μόνο ως ιδανικό προορισμό για μπάνια κι αυτό βέβαια μέχρι την προβλεπόμενη, από αξιόπιστους φορείς, καταστροφή της υπό το πρόσχημα μιας δήθεν “ανάπτυξης”… Τώρα ήρθε η ώρα να συνδράμετε τους κατοίκους της που έχουν αποδυθεί σε ένα άνισο αγώνα, που συμμετέχουν σ’ ένα μοναδικό και πρωτόγνωρο λαϊκό κίνημα για να αποτρέψουν μια αψυχολόγητη -αν και εξηγήσιμη…- οικολογική και οικονομική καταστροφή της.

Mεταλλεία χρυσού
Mεταλλεία χρυσού

Και το τραγικότερο είναι πως η καταστροφή αυτή θα επέλθει ως αποτέλεσμα αλόγιστων αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας και ερήμην της τοπικής κοινωνίας… Μέχρι και πρώην επιτελείς της τώρα, έστω και καθυστερημένα, το ομολογούν…

Ζητούμε, λοιπόν, την συνδρομή σας, με την υπογραφή σας ή με όποιον άλλο τρόπο μπορείτε. Ακόμα και η ηθική συμπαράστασή σας μας είναι εξαιρετικά πολύτιμη! Ενημερωθείτε για τις πρωτοβουλίες του ελληνοκαναδού βουλευτή Δ. Καρύγιαννη και υπογράψτε, αν συμφωνείτε, τη σχετική διαμαρτυρία:

www.karygiannis.net/eldorado

(Εμφανιστηκε 708 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.