27 Αυγούστου 2023 at 11:07

Shades of Blue

από

Shades of Blue

O συνθέτης και βιολονίστας Alex Papadiamantis πραγματοποιεί ένα ταξίδι στην Ελλάδα με διασκευές γνωστών παραδοσιακών τραγουδιών, με μια διαφορετική οπτική γωνία στην ενορχήστρωση. Ο ήχος της παράδοσης συναντά τον ηλεκτρονικό ήχο, ενώ το ηλεκτρικό βιολί είναι κυρίαρχο σε όλο το άλμπουμ, που αποτελείται από έντεκα τραγούδια.

Το ταξίδι ξεκινά από την  Θράκη και φτάνει στην Κρήτη. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν τα όμορφα νησιά, τα ηλιοβασιλέματα και οι όμορφες εκκλησιές τους αλλά και η νυχτερινή ζωή με τα clubs, τους παραδοσιακούς  χορούς στα χωριά και τα βουνά μας. Επέλεξε τα πιο γνωστά παραδοσιακά  και  νησιώτικα τραγούδια και έκανε αυτή την πρωτότυπη δουλειά με τίτλο Shades of Blue.

Οι τίτλοι των κομματιών είναι οι εξής:

  1. Μου παρήγγειλε το Αηδόνι 2. Γιάννη μου το Μαντίλι σου 3. Γκάιντα 4. Ικαριώτικος 5. Καβοντορίτικος 6. Κερκυραϊκός 7. Λιανοχορταρούδια 8. Μες του Μαγιού 9. Παπαλάμπραινα 10. Πάρος- Νάξος 11. Τζιβαέρι

Διασκευή, Εκτέλεση, Παραγωγή: Alex Papadiamantis.

Shades of Blue
Shades of Blue

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

O Alex Papadiamantis είναι βραβευμένος συνθέτης, με μεγάλη αποδοχή στο εξωτερικό και σολίστ βιολιού, με κυρίαρχη την επί δεκαπέντε χρόνια αποκλειστική συνεργασία του με τον Σταμάτη Σπανουδάκη, με τον οποίο έχει εμφανιστεί και στο Royal Albert Hall, με την Royal Philarmonic Concert Orchestra. Επίσης έχει συνεργαστεί και με άλλους καλλιτέχνες όπως ο Μ. Τόκας, Β. Γερμανός, Γ. Χατζηνάσιος, Στ. Κορκολής κ.ά.

Στις 21 Απριλίου του 2016, ο Alex Papadiamantis, βραβεύτηκε στο Los Angeles από τον θεσμό “The Akademia Music Awards”, που αναδεικνύει καλλιτέχνες, σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες μουσικής, από ολόκληρο τον κόσμο.

Στόχος τους η αναγνώριση ταλαντούχων καλλιτεχνών από ολόκληρο τον κόσμο και η προώθηση της δουλειάς τους μέσα από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τον τύπο και το διαδίκτυο.

Ο Alex βραβεύτηκε συγκεκριμένα για το album “Island of the Dawn”, στην μουσική κατηγορία Ambient Electronic.

Την επόμενη χρονιά  2017 βραβεύθηκε με το πρώτο βραβείο από τα “Global Music Awards” της Αμερικής για το album “Memories of a Journey” στην κατηγορία Instrumental.

Ο Alex Papadiamantis, απόγονος του μεγάλου Έλληνα πεζογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, παραμένει ενεργός καλλιτεχνικά στην Ελλάδα, την οποία έχει τιμήσει επανειλημμένως με τις διακρίσεις και το έργο του.

Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Ωδείο Αθηνών σε ηλικία 8 ετών, στην τάξη βιολιού του Τάτση Αποστολίδη, συνέχισε τις σπουδές του στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών στην τάξη του Στέλιου Καφαντάρη, απ’ όπου πήρε δίπλωμα βιολιού με Άριστα Παμψηφεί, βραβείο και τιμητική διάκριση εις μνήμην Α. Καζαντζή.

Παραλλήλως, περάτωσε με Άριστα τις σπουδές του στα μαθήματα της Αρμονίας (Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας), Σολφέζ, Μουσικής Δωματίου, Ιστορίας της Μουσικής, Πιάνου, Prima Vista, Μορφολογίας, Ορχήστρας και Διδασκαλίας στο Ελληνικό Ωδείο.

Μετά το πέρας των σπουδών του παρακολούθησε σεμινάρια και master classes με διάσημους βιολονίστες (L. Mordkovich, P. Zuckermann κ.α.).

Διακρίθηκε στο Διεθνές Master Class Μουσικής Δωματίου του Μουσικού Κολεγίου της Νότιας Καλιφόρνιας.

Έχει στο ενεργητικό του 13 album ορχηστρικής μουσικής αλλά και τραγούδια με διάφορους καλλιτέχνες και είναι μέλος στην μέταλ μπάντα Battleroar εδώ και 15 έτη.

Διδάσκει βιολί και μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Αγίων Αναργύρων.

(Εμφανιστηκε 186 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Τα σχίλα είναι κλειστά.