26 Μαΐου 2018 at 23:38

Κ. Λάβδας: Αποτροπή ουσίας στην Τουρκική Στρατηγική

από

Πλάνο 5ετιας για αξιόπιστο εξοπλισμό της Ελλάδας

Η Τουρκική στρατηγική με την πάγια αναθεωρητική πολιτική, θέτει σε όλα τα πεδία τις διεκδικήσεις από τα ενεργειακά και την Κυπριακή ΑΟΖ, μέχρι το Αιγαίο και την μετατροπή της σε ισχυρή περιφερειακή δύναμη. Η Ελλάδα για να λειτουργήσει ως δύναμη αποτροπής, έχει ανάγκη τον προσδιορισμό της ως αξιόπιστου συμμάχου σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. αλλά και ουσιαστικού αξιόπιστου εξοπλισμού σε βάθος 5ετίας, λέει ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλώντας στον 98.4.

Η Ελλάδα δεν αρκεί να λέει ότι θα λειτουργεί αποτρεπτικά έναντι της Τουρκίας, θα πρέπει και να το πιστοποιεί όχι μόνο αριθμητικά αλλά και λειτουργικά ότι έχει αυτή την δυνατότητα, γιατί αυτή την ώρα, ακόμη και σε προηγμένα οπλικά συστήματα, με αγκυλώσεις περί κατευνασμού, δεν έχει καν επαρκή ανταλλακτικά, υποστηρίζει ο πανεπιστημιακός Κωνσταντίνος Λάβδας. Προσθέτει μάλιστα ότι η Τουρκική στρατηγική με την πάγια αναθεωρητική πολιτική, θέτει σε όλα τα πεδία τις διεκδικήσεις από τα ενεργειακά και την Κυπριακή ΑΟΖ, μέχρι το Αιγαίο και την μετατροπή της σε ισχυρή περιφερειακή δύναμη.

Τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, σύμφωνα με τον κ. Λάβδα, λένε ότι πρέπει να είμαστε σαφώς με την πλευρά του Νάτο αυτή την περίοδο.

(Εμφανιστηκε 187 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.