30 Μαΐου 2017 at 23:46

Το παράδειγμα της Κομοτηνής: Δίκτυο συνεργατικών λαχανόκηπων εξασφαλίζει τροφή σε 240 οικογένειες

από

Το παράδειγμα της Κομοτηνής: Δίκτυο συνεργατικών λαχανόκηπων εξασφαλίζει τροφή σε 240 οικογένειες

 

Δίκτυο συνεργατικών λαχανόκηπων εξασφαλίζει τροφή σε 240 οικογένειες
Δίκτυο συνεργατικών λαχανόκηπων εξασφαλίζει τροφή σε 240 οικογένειες
Χάρη στην ΚοινΣΕπ Σπάρτακος, στην περιοχή της Κομοτηνής έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργατικών λαχανόκηπων, το οποίο παρέχει δωρεάν τροφή σε 240 οικογένειες.

Η κάθε οικογένεια διατηρεί ένα δικό της χώρο λίγων τ.μ. στους λαχανόκηπους και  εξασφαλίζει δωρεάν με αυτό τον τρόπο τα λαχανικά της.

Ο Αστικός Συνεταιρισμός “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” ιδρύθηκε το 2013, εδρεύει στο Μικρό Κρανοβούνιο του Δήμου Κομοτηνής και αριθμεί μέχρι στιγμής 16 μέλη.
Σκοπός του συνεταιρισμού είναι η παραγωγή προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον, ενώ ευρύτερος στόχος  είναι να λειτουργήσει ως θερμοκοιτίδα ιδεών, επικεντρωμένη στις αρχές της διατροφικής και ενεργειακής αυτάρκειας, και στην πορεία αυτές να μετασχηματιστούν σε επιχειρηματικές ιδέες και οικονομικά βιώσιμες μικρές επιχειρήσεις που θα προσφέρουν στην τοπική κοινωνία ασφαλή, ποιοτικά , φθηνά προϊόντα και υπηρεσίες και θέσεις εργασίας.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και να συμμετέχετε στο δίκτυο πατήστε εδώ: spartakos.eu/laxanokipoi
Αυτάρκεια στην Ελλάδα της κρίσης
Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας, η ανάπτυξη περισσότερων δικτύων συνεργατικών λαχανόκηπων σε όλες τις πόλεις μπορεί να εξασφαλίσει δωρεάν καθαρή τροφή για περισσότερους ανθρώπους.
(Εμφανιστηκε 247 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)
Ετικέτες

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.