3 Σεπτεμβρίου 2016 at 10:29

Διδασκαλική Ομοσπονδία: Επιστολή προς τους γονείς

από

Διδασκαλική Ομοσπονδία: Επιστολή προς τους γονείς

Φίλοι γονείς

Τις μέρες αυτές έχετε ακούσει πολλά για τις αλλαγές που θα γίνουν στα δημοτικά σχολεία. Με τούτες τις γραμμές θέλουμε να ακούσετε τους μάχιμους εκπαιδευτικούς, αυτούς που μοχθούν καθημερινά στο δημόσιο σχολείο μαζί με τα παιδιά σας. Πριν σας πούμε συγκεκριμένα τι σημαίνουν οι αλλαγές που αποφασίστηκαν, σας λέμε από την αρχή καθαρά: οι αλλαγές που αποφασίστηκαν, δεν γίνονται με κριτήριο τις παιδαγωγικές και μορφωτικές ανάγκες των παιδιών σας. Γίνονται με το ένα και μοναδικό κριτήριο, των περικοπών στη δημόσια εκπαίδευση. Ξέρουμε πολύ καλά ότι όσο περνάει ο καιρός, η καθημερινότητά όλων μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Οι ανάγκες μας για μια αξιοπρεπή ζωή, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μισθό που θα μας επιτρέπει να ζούμε με αξιοπρέπεια, για κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη, για ανθρώπινη δημόσια υγεία και παιδεία, για ελεύθερο χρόνο και διασκέδαση έχουν μπει χρόνια τώρα στον «κόφτη» των μνημονίων.

επιστολή της ΔΟΕ προς τους γονείς
επιστολή της ΔΟΕ προς τους γονείς

Το μαχαίρι το κρατούν οι κυβερνήσεις, η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ΔΝΤ, οι τράπεζες. Όλοι αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι για να γεμίζουν τα ταμεία των τραπεζών και για να ταΐζουν την αχόρταγη μηχανή του χρέους. Η «αξιολόγησή» τους κοστολογεί τη ζωή μας τόσο, όσο να μπορούμε κάποιοι από μας μόλις και μετά βίας να τα βγάζουμε πέρα κι άλλοι να μην μπορούν να καλύπτουν ούτε καν τις βασικές ανάγκες τους. Φέτος στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται το ολοήμερο σχολείο. Το Υπουργείο υποστηρίζει ότι γενικεύεται. Πώς γενικεύεται όμως όταν βάζει αυστηρές προϋποθέσεις για την εγγραφή των παιδιών σας σε αυτό; Πώς γενικεύεται όταν καταργείται η πρωινή ζώνη 7-8 και οι εργαζόμενοι γονείς δε θα έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους; O νόμος που ήδη δημοσιεύτηκε, λέει ότι για να παρακολουθεί το παιδί σας το ολοήμερο, πρέπει και οι δύο γονείς να βεβαιώνουν ότι εργάζονται, σε μια εποχή εκρηκτικής ανεργίας, εργασιακής περιπλάνησης και μαύρης εργασίας. Ο Υπουργός Παιδείας μπορεί να λέει ότι θα υπάρχει πρόβλεψη και για τους υπόλοιπους, όμως η δημοσίευση του νόμου τον διαψεύδει. Βέβαια το ολοήμερο σχολείο δεν το θέλουμε απλά για να μένουν τα παιδιά που οι γονείς τους δεν έχουν που να τα αφήσουν. Θέλουμε να έχουν τη δυνατότητα όσα παιδιά το θέλουν και το έχουν ανάγκη να προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα, να ασχολούνται με αντικείμενα που τους αρέσουν. Το Υπουργείο υποστηρίζει ότι το σχολείο αποκτά ενιαίο περιεχόμενο κρύβοντάς σας την αλήθεια ότι το κάθε σχολείο θα διαμορφώνει το πρόγραμμά του ανάλογα με τις ώρες εκπαιδευτικών που θα έχει στη διάθεσή του κι όχι με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Δηλαδή δεν θα διδάσκονται όλοι οι μαθητές τα ίδια μαθήματα και δεν θα έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες όπως ισχυρίζεται ο Υπουργός Παιδείας. Περισσότερες από 6.000 απολύσεις. Αυτός είναι ο στόχος του υπουργού παιδείας. Αυτό είναι το βασικό κίνητρο των αλλαγών στα ωρολόγια προγράμματα, που αντιστοιχούν σε περισσότερες από 3 απολύσεις σε κάθε μεγάλο δημοτικό σχολείο και μια σε κάθε μικρό. Η ανάγκη για τις αλλαγές αυτές πηγάζει από τον περιορισμό των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων (ΕΣΠΑ). Όσο κι αν φαίνεται περίεργο μεγάλο κομμάτι της λειτουργίας των δημοτικών σχολείων στα χρόνια των μνημονίων είχε θεμελιωθεί στα ευκαιριακά κονδύλια των ΕΣΠΑ και όχι στην κρατική χρηματοδότηση. Σήμερα που τα κονδύλια αυτά λήγουν, αντί να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση, μειώνονται οι εκπαιδευτικοί. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να διαθέτουμε αναλογικά σχεδόν τα μισά λεφτά από αυτά που ο μέσος όρος της Ευρώπης δίνει στη δημόσια εκπαίδευση.

Ολόκληρο το κείμενο υπάρχει εδώ: Επιστολή προς τους γονείς

Πηγή: http://www.doe.gr/

(Εμφανιστηκε 182 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.