11 Οκτωβρίου 2014 at 23:14

Στέφανος Ανδρεάδης: flying jazz

από

Στέφανος Ανδρεάδης: flying jazz

Κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά του Στέφανου Ανδρεάδη ‘Flying Jazz’ (Σεπτέμβριος 2013, FMrecords). Μαζί του συμπράττουν κορυφαίοι μουσικοί (Γιώργος Κοντραφούρης, Δήμος Δημητριάδης, Αλέξανδρος Δράκος-Κτιστάκης).

 «Οι μουσικοί της τζαζ αναζητούν διαρκώς το ιδανικό μουσικό σχήμα για να συνεργαστούν. Ένα σχήμα στο οποίο να ταιριάζουν οι χαρακτήρες, οι ικανότητες, οι προτιμήσεις και οι φιλοδοξίες. Στη συνέχεια χρειάζονται το σωστό είδος μουσικής. Αυτό που θα αποτελέσει πρόκληση αλλά και έμπνευση για όλους. Ένα είδος που θα βγάλει προς τα έξω τον καλύτερο εαυτό των μουσικών ώστε αυτοί με τη σειρά τους να δημιουργήσουν την καλύτερη δυνατή μουσική. Όταν όλα αυτά συμβούν, δε χρειάζονται και πολλά παραπάνω. Το σχήμα μπορεί απλώς να δουλέψει άνετα και να ολοκληρώσει μια ηχογράφηση σαν κι αυτή σε μιάμιση μόνο μέρα. Εμπνευσμένη; Ναι. Όμως δεν είναι τυχαίο. Και σίγουρα όχι εύκολο. Ο Στέφανος Ανδρεάδης είναι αυτό ακριβώς το είδος του μουσικού. Μπορεί να συντονίσει το σχήμα αυτό που θα ακούγεται τέλειο για τη μουσική του και η μουσική του να είναι ιδανική για το σχήμα: υποβλητική, εξευγενισμένη, προκλητική, να συγχρονίζεται με τον χαρακτήρα και να δημιουργεί μελωδίες με απλά αλλά ευπρόσδεκτα γυρίσματα. Πάνω απ’ όλα,  όμως, διακρίνεται αυτό το ξεχωριστό άρωμα του μεσογειακού τοπίου που διαπερνάει κάθε μουσική στροφή.

Εύχομαι να μπορέσετε να το μοιραστείτε όλο αυτό απλώς ακούγοντάς το».

Κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά του Στέφανου Ανδρεάδη ‘Flying Jazz’ (Σεπτέμβριος 2013, FMrecords)
Κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά του Στέφανου Ανδρεάδη ‘Flying Jazz’ (Σεπτέμβριος 2013, FMrecords)

Δήμος Δημητριάδης

«Το προσωπικό όραμα είναι, κατά τη γνώμη μου, το πιο σημαντικό πλεονέκτημα για οποιονδήποτε δημιουργικό καλλιτέχνη. Το όραμα που έχει ο ίδιος για τη δουλειά του και το όραμα που μεταδίδει στο κοινό μέσω αυτής της δουλειάς του. Ο Στέφανος, τον οποίο γνωρίζω πάνω από 20 χρόνια, είναι ένας από τους πιο αφοσιωμένους μουσικούς και συνθέτες με ένα πολύ προσωπικό όραμα. Η μουσική του, όπως αυτή έχει αποτυπωθεί σε αυτήν την ηχογράφηση, είναι τόσο πλούσια σε συναισθήματα, χρώματα και δυναμικές που το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να παρασυρθεί. Αυτή είναι μια ξεχωριστή άποψη για το πώς μπορείς να εκφραστείς μέσω της δουλειάς σου όπως αυτή διαμορφώνεται από ένα ιδιαίτερο όραμα».

Γιώργος Κοντραφούρης*

Ακούστε:

https://www.youtube.com/watch?v=S1jYI0tR8ko

https://www.youtube.com/watch?v=SyiI5J6qUHE

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Στέφανος Ανδρεάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε κιθάρα, Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, Τζαζ Αρμονία και αυτοσχεδιασμό, Βυζαντινή Μουσική. Στο Παν/μιο του Nottingham (UK) του απονεμήθηκε Master of Musical Arts (2002) και Doctor of Musical Arts (2005).

Ο Στέφανος Ανδρεάδης
Ο Στέφανος Ανδρεάδης

Ως τζαζ κιθαρίστας και συνθέτης έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς μουσικούς με συμμετοχές σε συναυλίες, διεθνή φεστιβάλ και ηχογραφήσεις για το Ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Έργα του έχουν εκτελεστεί στην Ελλάδα, Αγγλία και Βουλγαρία από κορυφαία σύνολα Μουσικής Δωματίου. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών από το 2005 και από το 2010 επίσημο μέλος Yamaha Artists. Τον Οκτώβριο του 2010 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο παγκόσμιο συνέδριο Τζαζ και Αυτοσχεδιασμού που συνδιοργανώθηκε από το Ιόνιο Παν/μιο και την Παγκόσμια ένωση Σχολών της Τζαζ.

Διδάσκει από το 1990 τζαζ κιθάρα, αυτοσχεδιασμό και ανώτερα θεωρητικά στο Πειραϊκό Ωδείο, στο Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού και στο ωδείο Φίλιππος Νάκας. Επίσης είναι Εκπ/κός Μουσικής στην Α’θμια Εκπαίδευση από το 1996. Από το 2007 μέχρι σήμερα είναι διδάσκων του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Ιόνιο Ωδείο.

Η τελευταία δισκογραφική του δουλειά Stefanos Andreadis ‘Flying Jazz’ κυκλοφόρησε πρόσφατα από την FMrecords. Για το πλήρες βιογραφικό του σημείωμα πατήστε εδώ.

 *Τα κείμενα περιέχονται στο εσώφυλλο του cd στην αγγλική γλώσσα και τα μετέφρασε η Λία Σιτσανίδου.

(Εμφανιστηκε 990 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.