20 Ιανουαρίου 2020 at 09:59

Μια αγέλη λύκων με έναν Αδόλφο για τη βρώμικη δουλειά

από

Μια αγέλη λύκων με έναν Αδόλφο για τη βρώμικη δουλειά

Γράφει ο Γιώργος Παπαδόπουλος-Τετράδης

Οι ηγέτες 9 από τις ισχυρότερες χώρες του κόσμου και η Τουρκία μαζεύτηκαν στο Βερολίνο για να βάλουν ένα τέλος στον πολιτική ανωμαλία της Λιβύης. Όχι προς όφελος του λαού της Λιβύης, αλλά ο καθένας προς όφελός του.

Χτες το βράδυ, μετά από σχετικά λίγες ώρες για ένα τέτοιο ζήτημα και με τόσους «μεγάλους» εμπλεκόμενους, εκδόθηκε ένα κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο όλοι οι προσκεκλημένοι συμφώνησαν ΝΑ εργαστούν ώστε ΝΑ επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός μεταξύ των αντιμαχόμενων! Δηλαδή, οι μάχες συνεχίζονται και βλέπουμε!

Και πώς να μη συνεχίζονται οι μάχες όταν οι εμπλεκόμενοι στη Λιβύη αιμοδοτούν τις πολεμικές βιομηχανίες εκείνων που μαζεύτηκαν στο Βερολίνο για να πετύχουν μια υποτίθεται ειρήνη. Δηλαδή, να πετύχουν να αρπάξουν ο καθένας ένα κομμάτι της πίτας που λέγεται Λιβύη. Είτε αυτό είναι πετρέλαιο, είτε εξοπλισμοί, είτε βάσεις, είτε έδαφος, είτε εξουσία. Είτε όλα μαζί.

Οι ηγέτες 9 από τις ισχυρότερες χώρες του κόσμου και η Τουρκία μαζεύτηκαν στο Βερολίνο για να βάλουν ένα τέλος στον πολιτική ανωμαλία της Λιβύης. Όχι προς όφελος του λαού της Λιβύης, αλλά ο καθένας προς όφελός του.
Οι ηγέτες 9 από τις ισχυρότερες χώρες του κόσμου και η Τουρκία μαζεύτηκαν στο Βερολίνο για να βάλουν ένα τέλος στον πολιτική ανωμαλία της Λιβύης. Όχι προς όφελος του λαού της Λιβύης, αλλά ο καθένας προς όφελός του.

Γιατί, οι Ρώσσοι έχουν στρατό στη Λιβύη και θέλουν και βάσεις και πετρέλαιο και αέριο. Χρησιμοποιούν τον Έρντοαν ως μακρύ χέρι τους στην περιοχή. Ή έτσι νομίζουν.

Οι Γάλλοι έχουν στόλο στη Λιβύη, θέλουν βάσεις θέλουν την TOTAL στα κοιτάσματα και πουλάνε όπλα στον Χάφταρ, ενώ δεν θέλουν την Τουρκία στην περιοχή.

Οι Γερμανοί εξοπλίζουν πλουσιοπάροχα την Τουρκία (το 2019 έκαναν ρεκόρ πώλησης οπλικών συστημάτων), που στέλνει στρατό και όπλα στη Λιβύη, αλλά και τις οργανώσεις της Τρίπολης, ενώ απαιτούν μερίδιο στα πετρέλαια που ελέγχουν και τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Χρησιμοποιούν σαν μακρύ χέρι τους για τη βρώμικη δουλειά τον Έρντοαν. Ή έτσι πιστεύουν.

Οι Ιταλοί έχουν λιμάνια- βάσεις στη Λιβύη και μερίδιο στα πετρέλαια με την ENI, τα οποία δεν έχουν σκοπό να χάσουν, ενώ πουλάνε όπλα σε όλες τις αντιμαχόμενες παρατάξεις.

Σχεδόν όλοι οι Άραβες υποστηρίζουν τον Χαφτάρ, και δεν θέλουν να ακούνε για Τουρκία ούτε για αστείο. Έχουν υποστεί Τουρκοκρατία επί 400 χρόνια και ξέρουν. Θέλουν τη Λιβύη υπό την επιρροή τους για λόγους ενεργειακούς, ισχύος του Αραβικού συνδέσμου και του ΟΠΕΚ, για λόγους γεωπολιτικούς και στρατιωτικούς. Είναι οι καλύτεροι πελάτες των αμερικανικών όπλων και η Σ Αραβία, που υποστηρίζει Χαφτάρ με δύναμη, επιφέρει καθημερινά στη γειτονική Υεμένη μιά από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις από τον ανηλεή πόλεμο εναντίον της.

Το Κατάρ είναι η μόνη χώρα του Κόλπου που στηρίζεται στρατιωτικά από την Τουρκία και υποστηρίζει την τουρκική διείσδυση.

Φυσικά, όλες οι παραπάνω αραβικές χώρες συντηρούν και όλες τις ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις, που σφάζονται στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο.

Η Αίγυπτος υποστηρίζει και εξοπλίζει τον Χαφτάρ και η ίδια εξοπλίζεται από τη Ρωσία, η οποία υποστηρίζει την Τουρκία, που υποστηρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης, η οποία αποτελείται από Σύρους, Αφγανούς, Ουζμπέκους, Τούρκους τζιχαντιστές και ισλαμιστές φονταμενταλιστές, τους οποίους αντιμάχεται η ΕΕ και οι ΗΠΑ, την ώρα που τους εξοπλίζουν με υλικό και χρήματα, αλλά ΕΕ και ΗΠΑ υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Τρίπολης που τους έχει για στρατό! Τρελλάδικο.

Οι ΗΠΑ, της οποίας επίτευγμα είναι το μπάχαλο στη Λιβύη, από τη φαεινή ιδέα των συμβούλων του ηλίθιου υιού Μπους (τον ίδιο τον είχαν σχεδόν απομονωμένο σε διάφορα ράντσα των ΗΠΑ για να μην τους ζαλίζει με τις βλακώδεις ερωτήσεις του, αλλά και για να μην κάνει καμιά βλακεία ανεξέλεγκτη- ενώ αυτοί τις έκαναν ελεγχόμενες!!), να εκδημοκρατίσουν με το ζόρι, με δυτικού τύπου δημοκρατία τους φυλάρχους της Αφρικής και της Μ Ανατολής για να ελέγχουν τις χώρες τους (η Δημοκρατία δυτικού τύπου είναι το ιδανικό πολίτευμα για να ελέγχεται αναίμακτα από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα), οι ΗΠΑ, λοιπόν, εξοπλίζουν την κυβέρνηση της Τρίπολης, θέλουν τις βάσεις τους στη Λιβύη, θέλουν να διατηρήσουν το μερίδιο των εταιριών τους στα πετρέλαια και το αέριο, χωρίς να διακινδυνεύσουν θύματα Αμερικανούς. Γι αυτή τη βρώμικη δουλειά υπάρχει ο Έρντοαν.

Όλα αυτά τα μπουμπούκια, που τους έπιασε ο πόνος για τη Λιβύη μόλις απειλήθηκε στρατιωτικά από τον ρωσοκίνητο Χάφταρ η κυβέρνηση ανδρεικείλων, που έχουν εγκαταστήσει εδώ και λίγα χρόνια για να κάνουν τις δουλίτσες τους, μαζεύτηκαν στο Βερολίνο όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος για τους Λίβυους. Αλλά, γιατί μαζεύτηκαν πολλοί “στη δουλειά” και απειλείται με κατάρρευση «η δουλειά». Πρέπει να κάνουν μια μοιρασιά, που να μη χάσει κανείς και να φάνε όλα τα όρνια. Κι αυτό είναι το δύσκολο. Μέχρι και η πανταχού παρούσα Βρετανία με ξένους μισθοφόρους όπου ρέει αίμα και με δισ. σε εξαγωγές όπλων ήταν εκεί.

Το χτεσινό κοινό ανακοινωθέν είναι σαφές. «Συμφωνήσαμε να το συζητήσουμε και να τα βρούμε έτσι ώστε να κερδίσουμε όλοι.» Οι δυτικοί και οι Ρώσοι ως πρωταγωνιστές και ο Έρντοαν ως μαφιόζος, που θα κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της Ρωσίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ του Κατάρ και όποιου άλλου πληρώσει. Μια και τα αιματοβαμένα χέρια δε φοβούνται να λερωθούν με νέο αίμα. Με το αζημίωτο φυσικά. Την παραμονή του στη Λιβύη. Ως … τοποτηρητής!

Μα, θα βάλουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα; Στην ιστορία αυτή δεν υπάρχουν πρόβατα άλλα εκτός από τους κατοίκους της Λιβύης, τους οποίους δεν υπολογίζει κανείς. Στην ιστορία αυτή υπάρχει μια αγέλη λύκων, που έχει πέσει να μοιράσει το θήραμα Λιβύη για να μη φαγωθούν μεταξύ τους. Τόσο κυνικά.

Και όποιος έχει απορία πώς γίνεται ο ΟΗΕ, η ΕΕ και οι ΗΠΑ να υποστηρίζουν ως νόμιμη κυβέρνηση μιας χώρας μια κυβέρνηση τζιχαντιστών, που στηρίζεται από τον Χίτλερ της Μεσογείου υπό το όνομα Έρντοαν, η απάντηση βρίσκεται στην ιστορία της δεκαετίας του ’30. Όταν οι αντίστοιχοι «πολιτισμένοι» και «δημοκράτες» πολιτικοί, υπό τα κοντόφθαλμα συμφέροντα κεφαλαιούχων, υπό τα στενά μάτια υπεράσπισης «εαυτών μόνο» και υπό το φόβο όσων ήταν πολιτικοί νάνοι, χάιδευαν και χαριεντίζονταν με έναν Αδόλφο., συζητώντας, συνυπογράφοντας και ενθαρρύνοντάς τον.

Η ίδια σιχαμερή συμμορία σήμερα διαμοιράζεται τα ιμάτια μιας ξένης χώρας. Με έναν Αδόλφο για τραμπούκο. Τον οποίο αυτή τη φορά δεν θα τον αντιμετωπίσει έξω από τη Βιέννη. Γιατί έχει ήδη μπει στη Βιέννη, στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο. Με τους ισλαμιστές γενίτσαρους που σπέρνει ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα. Απειλώντας και με νέους, εισπράττοντας ως απάντηση το γλείψιμο των πολιτικών νάνων.

Να τη χαίρεστε την Ευρώπη, την Αμερική και τη Ρωσία σας. Ξεβράκωτοι στο Βερολίνο έδειξαν ποια πραγματικά είναι η Δημοκρατία τους που στηρίζει φασίστες δικτάτορες και που θυμάται πολίτες μόνο όταν απειλούνται τα φραγκάκια της άρχουσας τάξης της. Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Δέστε τον.

ΥΓ. Η αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων από τη φασιστική Τουρκία δεν περνάει μέσα από το διεθνές δίκαιο. Γιατί το διεθνές δίκαιο περνάει μέσα από την ικανότητα του καθενός να υπερασπιστεί τον εαυτό του με αντίστοιχα όπλα με αυτά που τον απειλούν. Η σύγκρουση με την Τουρκία είναι μονόδρομος. Αυτό απαιτεί η Τουρκία. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι ελληνικές κυβερνήσεις τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να πάψει η ελληνική ξεφτίλα.

Πηγή: https://www.facebook.com/Tetradis

(Εμφανιστηκε 1,665 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Ένα σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.