2 Οκτωβρίου 2016 at 00:48

2η γιορτή των καρπών στη γη του Πελίτι – Φροντίζουμε για τη Ζωή!

από

2η γιορτή των καρπών στη γη του Πελίτι

«Φροντίζουμε για τη Ζωή»

Στις παραδοσιακές κοινωνίες το φθινόπωρο οι άνθρωποι γέμιζαν το κελάρι τους με τις σοδιές τους, κάνανε ανταλλαγές και ετοιμάζονταν για το χειμώνα. Έτσι και εμείς σήμερα σας καλούμε στη 2η γιορτή των καρπών στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας, από τις 10 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι για να κάνουμε έναν απολογισμό των δράσεων του καλοκαιριού, για να ανταλλάξουμε σπόρους, για να γεμίσουμε το κελάρι μας για το χειμώνα, για να παίξουμε να ακούσουμε μουσική αλλά και να χορέψουμε και να κάνουμε τα σχέδια του χειμώνα και τις άνοιξης.

Η γιορτή γίνεται στα πλαίσια του καλέσματος της Δρ. Βαντάνας Σίβα, για την Ελευθερία των σπόρων «κάλεσμα για δράση 2 με 16 Οκτωβρίου 2016». Αυτή τη χρονιά κατά τη διάρκεια του Καλέσματος για την Ελευθερία των Σπόρων για Δράση από 2-16 Οκτωβρίου 2016, η οργάνωση Navdanya θα συνδιοργανώσει Δικαστήριο για τη Μονσάντο στη Χάγη καθώς και Λαϊκή Συνέλευση. Το Πελίτι συμμετέχει στο κάλεσμα οργανώνοντας εκδηλώσεις στην Ελλάδα και συμμετέχοντας και στις εκδηλώσεις στη Χάγη.

2η γιορτή των καρπών στη γη του Πελίτι - Φροντίζουμε για τη Ζωή!
2η γιορτή των καρπών στη γη του Πελίτι – Φροντίζουμε για τη Ζωή!

Οργάνωση:

Οργάνωση: Πελίτι
Με την υποστήριξη του Κ.Π.Ε Παρανεστίου, του Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ) της Οικολογικής Κίνησης Δράμας και του seedfreedom (Παγκόσμιο Κίνημα για την Ελευθερία των Σπόρων)

Πρόγραμμα:

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016.

10:00-15:00 Έκθεση και διάθεση προϊόντων από παραγωγούς και χειροτέχνες.

08:30-09:30 Εργαστήριο ψωμιού και αρτοσκευασμάτων, με τον Θεοδόση Μπίλλη.

10:00-11:00 Εργαστήριο πίτας με τη Ντίνα Δομούζη και την Μαρία Χαριστού.

12:00 Δράσεις για παιδιά

Δραστηριότητα για παιδιά 5-12 χρονών.

Διαβάζουμε βιβλία, λέμε ιστορίες και φτιάχνουμε το δικό μας σπορείο με
σπόρους από το Πελίτι. Με τη Ντίνα Τρούτπεγλη – Βιβλιοθηκονόμο

Ομιλίες, 11:30-13:00

  • Συζήτηση

Μουσική 13:00-15:00

Παράλληλες δράσεις

10:00 -15:00

  • Έκθεση φωτογραφίας από τις δράσεις του Πελίτι.
  • Επίσκεψη στο σπίτι των σπόρων του Πελίτι.
  • Έκθεση καρπών, παρουσιάζουμε καρπούς από παραδοσιακές ποικιλίες (κολοκύθες, ντομάτες, καρπούζια, πεπόνια κ.λ.π)
  • Χαριστικό παζάρι, μπορείτε να φέρεται ότι έχετε από ρούχα βιβλία, μικρό έπιπλα που δεν τα χρισημοποιήται και σας γεμίζουν το χώρο σας. Ελευθερώστε το χώρο σας και ανοίξτε χώρο για να έρθουν καινούρια πράγματα στη ζωή σας.
  • Συγκέντρωση ρούχων για τους μετανάστες που βρίσκονται στο Προαναχωριασιακό Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Παρανέστιου. Υπάρχει ανάγκη σε αντρικά ρούχα όπως παντελόνια, κάλτσες, μπλούζες, παντόφλες και παπούτσια νούμερο 42-46 κ.α συγκεντρώνουμε επίσης μουσικά όργανα, βιβλία και περιοδικά στα αγγλικά ή αραβικά και μικροσυσκευές όπως ηλεκτρικό μάτι. Επίσης επιτραπέζια παιχνίδια όπως τράπουλες, σκάκι, τάβλι, ντόμινο, τζένγκα κ.λ.π.
  • Πηγή: http://peliti.gr
(Εμφανιστηκε 190 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Εγγραφή  
Ενημέρωση όταν