1 Αυγούστου 2016 at 15:58

Να διακόψει την παροχή τουρκικών σειρών προς την Ευρώπη απειλεί ο Ερντογάν

από

Να διακόψει την παροχή τουρκικών σειρών προς την Ευρώπη απειλεί ο Ερντογάν

Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και της Ε.Ε. μετά από νέες απειλές του Τούρκου προέδρου ότι μελετά το ενδεχόμενο να διακόψει την παροχή τουρκικων σίριαλ προς την Ευρώπη.

Οι νέες δηλώσεις Ερντογάν έγιναν λίγες μέρες μετά την οργισμένη αντίδραση του Τούρκου προέδρου προς τη Γερμανία με αφορμή την κριτική που δέχεται για τις εκκαθαρίσεις που πραγματοποιεί στον απόηχο του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ταγίπ Ερντογάν
Ταγίπ Ερντογάν

Μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματος του, ο Τουρκος πρόεδρος δήλωσε σε πολύ υψηλούς τόνους ότι η Τουρκία «δε θα διστάσει να διακόψει» την παροχή τουρκικών σειρών προς τη Δύση, μια δήλωση που προκάλεσε αναστάτωση στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕ που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, εκφράζουν την ανησυχία ότι αν ο Τούρκος πρόεδρος κάνει πράξη την απειλή του, οι χώρες της Ευρώπης δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να ενδώσουν στις απαιτήσεις του, προκειμένου να μη διακινδεύσουν να βυθιστούν στο χάος από τις ακραίες αντιδράσεις των πολιτών τους που θα ακολουθούσαν μία τέτοια κίνηση.

Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ομαλή και αδιάκοπη ροή τουρκικών σειρών, η διακοπή των οποίων θα μπορούσε πλήξει τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες που υπάρχουν μέσα στην Ε.Ε.» τονίζουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις διώξεις στην γειτονική χώρα, προχωρώντας τώρα σε συλλήψεις αντικαθεστωτικών κατοικιδίων, όπως γάτες, σκύλους και χάμστερ, τα οποία θεωρεί ότι πρόσκεινται στον εξόριστο Τούρκο ιμάμη, Φετουλάχ Γκιουλέν.

Πηγή: http://tovatraxi.com/world/na-diakopsei-tin-paroxi-tourkikon-seiron-apeili-o-erntogan/

(Εμφανιστηκε 335 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.