3 Ιουλίου 2014 at 18:56

Πώς να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά τα σερσέγκια (σκούρκοι)

από

Πώς να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά τα σερσέγκια (σκούρκοι)

 Μεγάλη σφήκα, κουρκούμπανος, σκούρκος ή σερσέγκι.
Μεγάλη σφήκα, κουρκούμπανος, σκούρκος ή σερσέγκι.

Επιτέλους καταπολέμηση των σκούρκων

 αναδημοσίευση από το ιστολόγιο Παριανή μελισσοκομία.
Επιτέλους ύστερα από τόσα χρόνια βρήκα τον τρόπο να καταπολεμήσω τους σκούρκους. Ας είναι καλά ο μπαρμπα-Μιχάλης ο Σίμος που μου είπε την συνταγή και ξεκούρασα τα μελισσάκια μου. Πριν από δυό μέρες μου έφερε ζάχαρη να του φτιάξω βανίλια και μου είπε το κόλπο που του το είπε και αυτού ένας συνάδελφος από την Κω που του το είπε και αυτού ……και πάει λέγοντας. Την επόμενη μέρα (χθές) λοιπόν πήγα και δόλωσα σε όλα τα μελισσοκομεία μου. Σήμερα πήγα κατά τις 10 η ώρα και τρελάθηκα από το πώς δούλευαν τα μελίσσια μου. Με παγίδες με κόλλες με ένα σωρό τεχνάσματα το αποτέλεσμα ήταν όταν είναι η χρονιά των σκούρκων τουλάχιστον 50-100 – άσχετα με το πόσοι πιάνονταν στις διάφορες παγίδες- τριγυρνούσαν μπροστά από τις εισόδους και έπιαναν μέλισσες με αποτέλεσμα να αποδεκατίζεται ο πληθυσμός τους.Δέν υπήρχε ούτε ένας σκούρκος στις μέλισσες σήμερα.
Η συνταγή είναι απλή.
1/4 κιμά φρέσκο
1 κουτί μικρό σαρδέλες (κονσέρβα σε λάδι)
1/2 νερό
1 κοτάκι confidor
O κιμάς κατά προτίμηση να είναι φρέσκος. Παίρνουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε καλά με το σαρδελάκι αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει το λάδι που έχει η κονσέρβα.
Στο μπουκάλι με το νερό προσθέτουμε 2 γραμμούλες της σύριγγας confidor αφού πρώτα ανακινήσουμε καλά το φάρμακο.
Το μείγμα του φαρμάκου με νερό το ανακατεύουμε και ρίχνουμε όσο πάρει ούτως ώστε να στέκεται το μείγμα του κιμά. Δηλ. περίπου δυό μικρά ποτηράκια της σούμας και ξανά ανακατεύουμε το μείγμα κιμά-νερού-φαρμάκου πολύ καλά.Το δόλωμα για καλό και για κακό το τοποθετούμε σε μέρος ώστε να μην μπορούν να το πάρουν άλλα ζώα(γάτες,σκύλοι,πουλιά)αν και δεν τα πειράζει μια και η δόση του φαρμάκου είναι μικρή.
Δοκιμάστε το.!!!!!!!!!!
Καλό θα είναι.

Μεγάλη σφήκα, κουρκούμπανος, σκούρκος ή σερσέγκι.
Μεγάλη σφήκα, κουρκούμπανος, σκούρκος ή σερσέγκι.
Δείτε εδώ, τη σχετική συζήτηση και τις απόψεις μελισσοκόμων που δοκίμασαν τη συνταγή..
(Εμφανιστηκε 46,836 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)
Ετικέτες

Δείτε ακόμη:

2 Σχόλια

Κάντε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.