7 Μαΐου 2014 at 21:37

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για το νερό – Θεσσαλονίκη, 18 Μαΐου 2014

από

Δημοψήφισμα για το Νερό

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για το νερό
Θεσσαλονίκη, 18 Μαΐου 2014

 • Παντού στον κόσμο, όπου υπήρξε ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης της ύδρευσης και αποχέτευσης, οδήγησε σε υποβάθμιση της ποιότητας του νερού και αύξηση των τιμολογίων
 • Οι Ευρωπαϊκές πόλεις είδαν το χάλι της ιδιωτικοποίησης και ξαναπαίρνουν το νερό στα χέρια τους. Γιατί να ζήσουμε κι εμείς τα ίδια;
 • Το νερό είναι κοινό αγαθό και ανθρώπινο δικαίωμα
 • Το νερό δεν είναι εμπόρευμα για να δίνει ιδιωτικά κέρδη ούτε μέσο για να μπαίνουν δημόσιοι φόροι
 • Το νερό είναι ζωή και η ζωή μας είναι πάνω από τα κέρδη τους
 • Παίρνουμε το νερό της πόλης, τη ζωή μας, στα δικά μας χέρια
 • Παίρνουμε μέρος στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ στις κάλπες του δημοψηφίσματος για το νερό:

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ!

Το νερό στα χέρια των πολιτών με μη-κερδοσκοπικούς συνεταιρισμούς νερού ανά δήμο.

Χωρίς ιδιωτικά κέρδη, χωρίς δημόσιους φόρους

Γινόμαστε εθελοντές στις κάλπες του νερού!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

www.136.gr
e-mail: info@136.gr  Τηλ.: 6971953623

2011 – 2014
Τρία χρόνια αγώνες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και για να περάσει το νερό στα χέρια των πολιτών με μη-κερδοσκοπικούς συνεταιρισμούς νερού ανά δήμο.

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ! Το νερό στα χέρια των πολιτών με μη-κερδοσκοπικούς συνεταιρισμούς νερού ανά δήμο. Χωρίς ιδιωτικά κέρδη, χωρίς δημόσιους φόρους
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ!
Το νερό στα χέρια των πολιτών με μη-κερδοσκοπικούς συνεταιρισμούς νερού ανά δήμο.
Χωρίς ιδιωτικά κέρδη, χωρίς δημόσιους φόρους

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

«Συμφωνείτε με την ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Ύδρευσης – Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε.; ΟΧΙ ή ΝΑΙ;»

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Μαΐου 2014, ταυτόχρονα με την διεξαγωγή του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, στα ίδια, κατ’ αντιστοιχία, εκλογικά τμήματα και με τους ίδιους εκλογικούς καταλόγους.

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ ΚΜ) το δημοψήφισμα θα διεκπεραιωθεί οργανωτικά ως εξής:

Σε κεντρικό επίπεδο:

 • Από μια 5μελή Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ ΚΜ, ως Πρόεδρος, ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων της ΕΥΑΘ και ένας εκπρόσωπος της «Κίνησης 136». Η 5μελής αυτή Επιτροπή συντονίζει όλες τις δραστηριότητες που αφορούν στο δημοψήφισμα και παίρνει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις στο κεντρικό επίπεδο.
 • Από μια Εκτελεστική Επιτροπή 13 μελών, 11 από τα οποία ορίζουν οι εξυπηρετούμενοι από την ΕΥΑΘ Α.Ε. Δήμοι (1 ο καθένας), και από 1 μέλος ορίζουν το Σωματείο των Εργαζομένων της ΕΥΑΘ Α.Ε. και η “Κίνηση 136”.
 • Από μια Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, που θα ορίσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και θα αποτελείται από εθελοντές-μέλη του χωρίς αμοιβή.
  Το νερό είναι ζωή και η ζωή μας είναι πάνω από τα κέρδη τους Παίρνουμε το νερό της πόλης, τη ζωή μας, στα δικά μας χέρια Παίρνουμε μέρος στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ
  Το νερό είναι ζωή και η ζωή μας είναι πάνω από τα κέρδη τους
  Παίρνουμε το νερό της πόλης, τη ζωή μας, στα δικά μας χέρια
  Παίρνουμε μέρος στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ

Σε επίπεδο Δήμων και Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης:

 • από τοπικές συντονιστικές επιτροπές, που συγκροτούνται σε επίπεδο κάθε Δήμου, και σε επίπεδο Δημοτικού Διαμερίσματος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με αποφάσεις των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων, και αποτελούνται από 1 εκπρόσωπο του οικείου Δήμου, 1 εκπρόσωπο του Σωματείου των Εργαζομένων της ΕΥΑΘ Α.Ε. και 1 εκπρόσωπο της “Κίνησης 136”. Με την απόφαση της συγκρότησης της κάθε τοπικής συντονιστικής επιτροπής, ένα από τα μέλη της ορίζεται ως συντονιστής της και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της τοπικής και της κεντρικής συντονιστικής επιτροπής.
 • Από Τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές που θα συγκροτηθούν σε κάθε Δήμο και Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με εισήγηση των συντονιστικών επιτροπών και απόφαση του οικείου Δήμου. Επικεφαλής των τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών θα είναι εθελοντές-μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή σε Επίπεδο ΠΕΔ ΚΜ και οι Συντονιστικές Επιτροπές σε επίπεδο Δήμων, αποτελούνται από άτομα τα οποία έχουν ως αποκλειστική ευθύνη την οργάνωση και την εύρυθμη διεκπεραίωση όλων των ζητημάτων που αφορούν στο δημοψήφισμα του Νερού και δεν είναι επιφορτισμένα με άλλα καθήκοντα ή ασχολίες (π.χ. υποψήφιοι) που αφορούν στις Δημοτικές, Περιφερειακές ή Ευρωεκλογές.

(Εμφανιστηκε 321 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Εγγραφή  
Ενημέρωση όταν