4 Δεκεμβρίου 2013 at 05:26

Διπλή «βόμβα» στα εργασιακά: Απολύσεις και προσλήψεις και χωρίς όρια…

από

Διπλή «βόμβα» στα εργασιακά: Απολύσεις και προσλήψεις και χωρίς όρια…

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Πετρόπουλος*

Διπλή «βόμβα» στα εργασιακά διακαιώματα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ αποτελούν οι νέες αξιώσεις της τρόικα προκαλώντας πραγματικό πανικό ακόμα και στη συνήθως συναινετική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, που διεκπεραιώνει τα σχετικά αιτήματα χωρίς καμία αντίρρηση.

Μετά την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα (έχει συμφωνηθεί και θα προωθηθεί για εφαρμογή από την 1.1.2014), που θα υλοποιούνται άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς η παρουσίαση σχεδίου αναδιάρθρωσης από μια επιχείρηση δεν θα εγκρίνεται από τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας, αλλά από ένα άτυπο όργανο που θα δημιουργηθεί στα πρότυπα του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας, οι δανειστές απαιτούν τώρα την κατάργηση των περιορισμών όσον αφορά τις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στον ιδιωτικό τομέα, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για μονιμοποίηση της προσωρινής απασχόλησης και της ευελιξίας.

Μετά την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα (έχει συμφωνηθεί και θα προωθηθεί για εφαρμογή από την 1.1.2014), που θα υλοποιούνται άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίε
Μετά την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα (έχει συμφωνηθεί και θα προωθηθεί για εφαρμογή από την 1.1.2014), που θα υλοποιούνται άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίε

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση, που είχε διατυπωθεί και το καλοκαίρι και σήμερα επανέρχεται, αφορά την κατάργηση του περιορισμού της ανανέωσης μιας σύμβασης που σήμερα έχει ανώτατο όριο τις τρεις συνεχόμενες ανανεώσεις μέσα σε διάστημα τριών ετών.

Έτσι, με τη γενίκευση και την απελευθέρωση των απολύσεων, οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να «ξεσκαρτάρουν» τους λεγόμενους παλαιούς εργαζόμενους, που ακόμα και σήμερα, παρά τις μειώσεις των μισθών τους (κατά μέσο όρο 30%) ακολουθούν αρκετές προβλέψεις της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, και στη θέση τους να προσλαμβάνουν εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες πλέον δεν θα έχουν όριο ως προς την ανανέωσή τους!

Παράγοντες στην αγορά εργασίας εκτιμούν ότι αρκετοί από τους εργαζόμενους που θα χάσουν την εργασία τους το επόμενο διάστημα, λόγω της δυνατότητας μιας επιχείρησης που παρουσιάζει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης να απολύει ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς το προσωπικό της (και με χαμηλές επίσης αποζημιώσεις, καθώς έχουν «κουρευτεί» κατά 40%), θα μπορεί στη συνέχεια να προσλαμβάνει μέρος των πρώην εργαζομένων της με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ακόμα και με καθεστώς προσωρινής απασχόλησης ή και ενοικίασης!

Οι ίδιοι παράγοντες εκτιμούν ότι με τις νέες παρεμβάσεις της τρόικας διαμορφώνεται μια νέα αγορά εργασίας χωρίς περιορισμούς για τους εργοδότες όσον αφορά τις προσλήψεις και τις απολύσεις, αλλά και χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα (π.χ. ωράριο, άδειες, δώρα) για τους εργαζόμενους που θα προσλαμβάνονται με το νέο καθεστώς προσωρινής απασχόλησης και πλήρους ευελιξίας.

Όσον αφορά τέλος τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες, η τρόικα εξετάζοντας τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου που προωθούνται και διαπιστώνοντας ότι η απομάκρυνση παλαιών εργαζομένων (διατηρούν, όπως σημειώνουν, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν καταργηθεί για τους νεότερους ασφαλισμένους), είναι αρκετά κοστοβόρα, ζητεί να καταργηθεί εδώ και τώρα το καθεστώς μονιμότητας που διατηρείται. Να σημειωθεί ότι ήδη το υπουργείο Εργασίας, με διάταξη που προωθείται ευνοεί την ελεθουσία έξοδο περίπου 10.000 εργαζομένων από τον ΟΤΕ και τις τράπεζες προκειμένου να προεισπράξει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ και να κλείσει μικρό μέρος του ελλείμματος στο ΙΚΑ για το 2014.

Πηγή: http://www.avgi.gr/article

(Εμφανιστηκε 167 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Εγγραφή  
Ενημέρωση όταν