29 Σεπτεμβρίου 2013 at 17:46

Την Τρίτη η απολογία των νεοναζί – Κρατούνται στη ΓΑΔΑ

από

Την Τρίτη η απολογία των νεοναζί – Κρατούνται στη ΓΑΔΑ

Δίωξη για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή άσκησε ο εισαγγελέας κατά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, τεσσάρων βουλευτών του νεοναζιστικού κόμματος (Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος), 13 ακόμα στελεχών, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της ΤΟ Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, αλλά και δύο αστυνομικών που είχαν σχέση με τη νεοναζιστική οργάνωση. Το μεσημέρι της Κυριακής παραδόθηκε ο Χρήστος Παππάς.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής  και ακόμα τρεις εκ των συλληφθέντων ζήτησαν από τον ανακριτή και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη, ενώ οι υπόλοιποι έλαβαν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη. Όλοι οι συλληφθέντες νεοναζί μεταφέρθηκαν σε κελιά στη ΓΑΔΑ.

Σημειώνεται πως μεταξύ των συλληφθέντων είναι και η σύζυγος του Γ. Λαγού και η σύζυγος του Γιώργου Πατέλη, του αρχηγού της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας, από όπου προέρχεται και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς. Πρόκειται για τους «πρετοριανούς» των νεοναζί.

Έφτυσε προς τις κάμερες ο Κασιδιάρης "Παλιολινάτσες! Γαμώ τα σπίτια σας!"
Έφτυσε προς τις κάμερες ο Κασιδιάρης «Παλιολινάτσες! Γαμώ τα σπίτια σας!»

Συνολικά έχουν εκδοθεί 32 εντάλματα σύλληψης και μέχρι αυτήν την ώρα έχουν συλληφθεί 20 άτομα. Οι δύο συλληφθέντες αστυνομικοί, ένας ειδικός φρουρός της Ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά και μια ανθυπαστυνόμος του τμήματος Ασφαλείας Πειραιά, κατηγορούνται για εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς κ.α. σε συνεργασία με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ανθρωποκτονίες, εκβιασμοί και ξέπλυμα μαύρου χρήματος καταγράφονται στο εννιασέλιδο πόρισμα του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, με βάση το οποίο εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης. Το πόρισμα στο οποίο τεκμηριώνεται η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με αρχηγό τον Μιχαλολιάκο, υπαρχηγό τον Παππά και μέλη της μεταξύ άλλων τους Κασιδιάρη, Λαγό, Παναγιώταρο και Μίχο, παραδόθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτυχία Κουτζαμάνη. Σημειώνεται πως ο αντιεισαγγελέας στο πόρισμά του επισημαίνει και την αρχή του Φύρερ στην ιεραρχία της οργάνωσης στο ναζιστικό πρότυπο.

Σύμφωνα με τις πλήροφορίες βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται πως η δικογραφία καθώς και οι συναφείς με αυτήν υποθέσεις θα ανατεθούν σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητάς τους.

Σιδηροδέσμια η ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια
Σιδηροδέσμια η ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια

Ποινές έως και 20 χρόνια για τους επικεφαλής

Ο ανακριτής Σπύρος Γεωργουλέας, που χειρίζεται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, θα πρέπει το επόμενο διάστημα να προσωποποιήσει τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση καθώς και αυτό της παράνομης οπλοκατοχής. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ανακριτής ενδέχεται να αναγνωρίσει του βουλευτές ως «διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης» που διέπραξε σειρά κακουργημάτων.

Ο επικεφαλής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος περιγράφεται ως «Fuehrer – Prinz» (πρίγκιπας Φύρερ) σε μια ναζιστική ιεραρχία, αναγνωρίζεται ως ο αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα στα μέλη της οποίας είναι και οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός, Παππάς και Μίχος.

Ο κ. Γεωργουλέας θα πρέπει να διαχωρήσει βάσει των στοιχείων της δικογραφίας που ήταν οι επικεφαλής και ποιοι απλά μέλη.  Οι διευθύνοντες της οργάνωσης θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινές από 10 έως 20 χρόνια, ενώ και για πολλά μέλη οι ποινές θα μπορούσαν επίσης να φτάσουν τα 10 χρόνια.

Το ιστορικό των συλλήψεων και τα ευρήματα

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου συνελήφθησαν στις οικίες τους αρχηγός της νεοναζιστικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, στην Πεύκη, ο Ηλίας Κασιδιάρης στο Πικέρμι και ο Γιάννης Λαγός στη Σαλαμίνα. Στη συνέχεια στην αντιτρομοκρατική εμφανίστηκαν και συνελήφθησαν οι Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στον Πειραιά, το Κερατσίνι, τη Νίκαια, το Πέραμα και τον Κορυδαλλό,  συνελήφθησαν δεκατρείς ιδιώτες-στελέχη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων, ο υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλλης.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου συνελήφθησαν στις οικίες τους αρχηγός της νεοναζιστικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, στην Πεύκη, ο Ηλίας Κασιδιάρης στο Πικέρμι και ο Γιάννης Λαγός στη Σαλαμίνα. Στη συνέχεια στην αντιτρομοκρατική εμφανίστηκαν και συνελήφθησαν οι Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.
Νωρίς το πρωί του Σαββάτου συνελήφθησαν στις οικίες τους αρχηγός της νεοναζιστικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, στην Πεύκη, ο Ηλίας Κασιδιάρης στο Πικέρμι και ο Γιάννης Λαγός στη Σαλαμίνα. Στη συνέχεια στην αντιτρομοκρατική εμφανίστηκαν και συνελήφθησαν οι Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε χωρίς άδεια, καθώς και το χρηματικό ποσό 43.100 Ευρώ, πλήθος φυσιγγίων κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, υπολογιστές και USB.

Αντίστοιχα στην οικία της ανθυπαστυνόμου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, πιστόλι ρέπλικα, μαχαίρι με σιδερογροθιά, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), τέσσερα μαχαίρια-πεταλούδα, τέσσερεις σουγιάδες, τρεις σιδερογροθιές, δυο χατζάρες, είκοσι φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G3, τέσσερα καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες-δυναμιτάκια και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

Ανθρωποκτονίες, εκβιασμοί και ξέπλυμα μαύρου χρήματος καταγράφονται εννιασέλιδο πόρισμα του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, με βάση το οποίο εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά και βουλευτών και στελεχών του νεοναζιστικού κόμματος.
Ανθρωποκτονίες, εκβιασμοί και ξέπλυμα μαύρου χρήματος καταγράφονται εννιασέλιδο πόρισμα του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, με βάση το οποίο εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά και βουλευτών και στελεχών του νεοναζιστικού κόμματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ανάμειξη του ειδικού φρουρού της ομάδας ΔΙΑΣ προέκυψε από τη διαδικασία άρσης απορρήτου (κινήθηκε μετά τη δολοφονία Π. Φύσσα στο Κερατσίνι) στα κινητά τηλέφωνα μελών της Χρυσής Αυγής. Πληροφορίες εμπλέκουν τους συλληφθέντες αστυνομικούς σε ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς κ.α. σε συνεργασία με μέλη της Χρυσής Αυγής.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να συλληφθούν και  τα υπόλοιπα δώδεκα άτομα, που περιλαμβάνονται στην παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μεταξύ των οποίων και ο καταζητούμενος Χρήστος Παππάς, για τον οποίο αρχικά είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία πως επικοινώνησε με την αντιτρομοκρατική και ενημέρωσε πως θα προσέλθει μόνος του. Ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώνεται και μέχρι αυτήν την ώρα παραμένει άφαντος. Σημειώνεται πως με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Ειδικός Φρουρός και η Ανθυπαστυνόμος  που συνελήφθησαν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η δράση αλλά και κείμενα που υπογράφει ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποκαλύπτουν τη λειτουργία μιας νεοναζιστικής ρατσιστικής οργάνωσης με διεθνείς διασυνδέσεις, που μνημονεύει τον... Ρούντολφ Ες σαν «ήρωα» και χαρακτηρίζει τον χριστιανισμό ως «σκοταδισμό 20 αιώνων»
Η δράση αλλά και κείμενα που υπογράφει ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποκαλύπτουν τη λειτουργία μιας νεοναζιστικής ρατσιστικής οργάνωσης με διεθνείς διασυνδέσεις, που μνημονεύει τον… Ρούντολφ Ες σαν «ήρωα» και χαρακτηρίζει τον χριστιανισμό ως «σκοταδισμό 20 αιώνων»

Πηγή: http://tvxs.gr/news/ellada/synelifthi-o-mixaloliakos-kai-boyleytes-tis-xrysis-aygis

(Εμφανιστηκε 453 φορές, 1 εμφανίσεις σήμερα)

Δείτε ακόμη:

Leave a Reply

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Εγγραφή  
Ενημέρωση όταν